Pagina's

vrijdag 13 november 2009

Vaste lasten

Ik vond zojuist mijn nieuwe zorgpolis in de brievenbus. Ik ga iets meer dan zes euro per maand meer betalen. Na alle berichten viel me dat eigenlijk nog mee, maar dat zal niet bij iedereen het geval zijn. In het plaatselijke buurtsufferdje lees ik net dat de gemeentebelastingen ook weer omhoog gaan. Allemaal dingen waar je geen vat en geen invloed op hebt. We hebben het allemaal maar te pikken. En als we er nou ook meer voor terugkregen, zou het allemaal nog enige logica hebben. Ik ben dan ook weer heel blij dat ik vorig jaar de kans had om dit huis te kopen, wat als zelfstandige zonder vast inkomen nog wel wat voeten in aarde had. Als ik nog in mijn huurhuis had gezeten, zou ik na de onvermijdelijke huurverhoging van afgelopen jaar bijna 700 euro huur zijn gaan betalen. Dat is dan in ieder geval een bedrag dat ik in mijn zak kan steken. Ik ben benieuwd wat er volgend jaar nog meer duurder wordt.

2 opmerkingen:

 1. Hier wachten we alles nog af, hoeveel we moeten betalen/bijbetalen voor energiekosten, de belastingen weten we deels en mijn dochter wordt 18 dus dat is 85 euro voor haar erbij aan de uitgavenkant.
  Het is maar goed dat ik werk, anders was het niet te doen.
  Wij wonen ook in een koophuis en dat vind ik financieel ook zo leuk!
  groetjes,
  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wij gaan met ons beiden 4,98 meer betalen plus natuurlijk 10 euro eigen risico per per soon per jaar erbovenop ik weet nog niet wat de zorgtoeslag gaat worden (meer of minder en hoeveel)dus exact weten doen we nog niets.

  BeantwoordenVerwijderen