Pagina's

woensdag 23 december 2009

Geld en ruimte

Ik ben nog steeds druk doende om allerhande spullen van mijn vriend via internet te verkopen. Morgen komen er weer een paar mensen wat ophalen en tot nu toe is de opbrengst, als alles doorgaat tenminste, al ruim 350 euro. Dat is meer dan een lekker extraatje. Ook heb ik eindelijk mijn fatboy te koop kunnen zetten, want daarvoor moesten er eerst zes dozen isoleermateriaal van de sauna uit mijn schuur. Ook mijn espressomachientje is te koop gezet en als het goed is wordt een groot deel van de saunaspullen die ik vorige week te koop aanbood opgehaald. Wat zal ik een ruimte krijgen in mijn schuur! Ondertussen ligt mijn kamer vol met spullen die moeten worden opgestuurd, dat is wel onrustig werken, maar als het goed is gaat een groot deel daarvan deze week nog de deur uit.

Vandaag kreeg ik het verwachte bericht van de afhandeling van het leasecontract waar ik een tijdje terug over schreef. Ex-man en ik moeten samen 1164 euro bijbetalen. Slik... Maar dan zijn we er wel helemaal vanaf en kan ik met een bijna schone lei het nieuwe jaar in, en dat voelt wel heel fijn. Ik heb nu het gevoel dat ik volgend jaar alleen maar geld kan overhouden, nu al mijn schulden bijna zijn afbetaald. Nog 800 euro en dan ben ik officieel schuldenvrij (de hypotheek voor het gemak maar even niet meegeteld).

Het is heerlijk om geen boodschappen meer in huis te hoeven halen voor het komende weekend. De koelkast en de vriezer zijn (toch te) goed gevuld, misschien haal ik morgen alleen nog even wat extra groente en fruit bij de groenteman, maar dat is het dan toch echt. En dan morgen nog even naar mijn ouders en dan hoef ik tot en met zondag zelfs de deur niet uit als ik daar geen zin in heb. Hoewel, op eerste kerstdag is mijn maatje Y jarig, en aangezien hij heeft gezegd dat er helemaal niemand komt, denk ik dat ik toch maar een uurtje naar hem toe ga.

Met dit soort dagen merk ik trouwens dat ik juist steeds minder ga eten in plaats van meer. Het lijkt wel een soort anti-kerstoffensief van mijn lichaam, ik heb gewoon minder honger. Het staat me zo tegen als ik al die gestresste mensen zie met hun uitpuilende karren met de meest waanzinnige boodschappen erin. Natuurlijk is men daar vrij in en ik hoop ook dat iedereen hartstikke leuke dagen heeft, maar ik heb nooit gesnapt waarom dat collectief op eerste en tweede kerstdag moet. En als je mensen hoort praten, vindt zo te horen niemand het echt leuk en hoor ik overal om me heen mensen verzuchten dat ze blij zullen zijn als alles weer 'normaal' is, omdat ze het er zo vreselijk druk mee hebben. Vanavond heb ik het bij een kop tomatensoep (een blik uit het kerstpakket, erg lekker moet ik zeggen) en een boterham met kaas en een mandarijn gehouden. Wat ik wel al dagen van plan ben is om eens muffins te gaan maken in het nieuwe muffinbakblik dat ik een tijdje terug bij de Aldi heb gekocht. Alleen nog even een lekker recept vinden, en een portie geduld bij elkaar zien te rapen.

6 opmerkingen:

 1. Goed dat je het nieuwe jaar zo positief in kan gaan. Het is je gegund. Ik snap dat ook niet dat dat alleen met de kerst gezellig moet zijn en waar de mensen zich zo druk om maken. Wij zeggen weleens tegen elkaar dat veel mensen koopziek zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het bakblik van de Aldi ook.
  Als je even googelt dan kom je een heleboel recepten voor muffins tegen.
  Ik ben blij dat wij de boodschappen gister al hebben gehaald.

  groetjes,
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 3vijftig, das nie gek!fijne feestdagen oogje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mensen zijn inderdaad koopziek...

  Zelf houden wij het simpel, maar ik moest ook wel naar de winkel en mijn kar was behoorlijk vol want ik heb toch wijn gekocht en een kerststronk en verse groenten voor de komende dagen. Ik ben heel vroeg gegaan en was voor de grote drukte.
  Vanavond maak ik gewoon wortelsoep en wat hapjes kip.
  Er is ook een Orloff gebraad (1 maar) met purree.

  Met Kerst krijgen alleen de kinderen bij ons een klein cadeautje. Een haarborstel, een lat, een jojo, een strip, ...

  We doen het vooral voor de kinderen en het wordt best wél gezellig hier voor het haardvuur, maar dat is het op andere dagen ook.

  En al die spullen verkocht. Wauw. Een opgeruimd huis is een opgeruimde geest. Ik verkoop ook veel op kapaza dan. Gaat aardig hier ook. Alle kleine beetjes zijn mooi meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, dat is een flink bedrag zeg! Geweldig vind ik dat, opruimen en tegelijkertijd geld verdienen. Mijn Senseo staat ook op marktplaats maar niemand wil hem hebben....

  Kerstmis is inderdaad wonderlijk: ik hoor ook maar weinig mensen die zich er op verheugen, en de lat van verplichte gezelligheid ligt hoog. Raar hoor.

  Wij eten morgen zo'n gourmetschotel van de Jumbo, met allemaal kleine hapjes. Maar verder niet anders dan anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben veel geld uitgegeven maar we moeten dan ook koken voor 15 personen en dat tikt aan. Komen er nou minder mensen door het slechte weer dan blijven er restjes over en dat scheelt weer een dag koken. Mijn dochter wordt 18 en ze zal geld krijgen voor haar rijbewijs, daar heb ik lang voor gespaard want ik vind dit bij de opvoeding horen, dure kleding en uitgaan mag ze zelf betalen.
  Dus in januari ben ik geheel blut maar dat is beter dan rood staan. Het is dan allemaal bewust besteed.

  Fijne dagen iedereen!
  Pien

  BeantwoordenVerwijderen