Pagina's

zaterdag 5 december 2009

Vakantiekriebels

Ik heb vreselijk veel zin in zon. Nu mijn belangrijkste schuld is afbetaald en ik mijn sinterklaasextraatje binnen heb, ging er gisteren opeens een knopje om in mijn hoofd. Ik wil weg, naar de zon, al is het maar vijf dagen. En opeens zat ik volop te surfen op last-minute-websites. Madeira, Portugal, Canarische eilanden, ik werd er helemaal opstandig van. Het familielid dat ik heb afbetaald stimuleerde dat verlangen naar zon nog eens extra door te zeggen dat ik het vooral moest doen en dat het geld dat ik van hem geleend had weer helemaal tot mijn beschikking staat. O, wat verleidelijk. Wat houdt me tegen? Ten eerste het feit dat ik dit keer niet alleen op vakantie wil (hoewel ik dat soms ook heerlijk vind), maar het liefst met mijn lief, die het ook zwaar verdiend heeft om er een paar dagen uit te zijn. Maar die kan zich dat absoluut niet veroorloven, dus zou ik voor twee personen moeten betalen. Ik ben soms goed in het mezelf rijk rekenen, dus dat was ik gisteravond al driftig aan het doen. Vijf dagen Madeira voor twee personen 750 euro logies/ontbijt. En mijn wie-dan-leeft-wie-dan-zorgt-duiveltje fluisterde in mijn oor: "Wat is 750 euro nou helemaal, dat heb je het afgelopen jaar elke maand fluitend extra afgelost. Gewoon doen alsof het nog een aflossingstermijn is." Oeps, oren dicht. Gelukkig is vriendlief op het juiste moment reëel. Niet doen. Ten eerste wil hij uiteraard niet op mijn zak teren, ten tweede vindt hij dat ik maar even rustig moet wachten hoe de financiën zich volgende maand ontwikkelen. En mijn duiveltje trok zich mokkend en mopperend terug. Phew, weer een obstakel overwonnen. Ik heb in mijn leven best wat van de wereld gezien, twee tot drie keer per jaar op vakantie was geen uitzondering. Cuba, Dominicaanse Republiek, Australië, Amerika, Honduras, Singapore, Canarische Eilanden en veel, veel Griekenland. Prachtige herinneringen. Zon. Warmte. Onuitwisbare indrukken. Overweldigende natuur. En opeens realiseerde ik me waarom ik plotseling zo'n behoefte aan zon heb. Ik heb het gewoon al dagen koud! Dus ging vanmorgen de thermostaat voor het eerst op 20 graden. Wel met beleid, want de radiator in de gang, de slaapkamer en de hobbykamer uit en tussendeuren dicht. En nu is het hier behaaglijk warm en kan ik weer helder denken. Ik kreeg net via email een aanbieding van een park op de Veluwe, zes euro per persoon per nacht. Inclusief administratiekosten 50 euro voor een lang weekend er even uit met zijn tweetjes. En dat vind ik een mooi compromis. Moesten we in januari maar eens gaan doen. Jezelf af en toe een cadeautje geven moet kunnen.

4 opmerkingen:

 1. Het is dan ook allemaal zo verleidelijk. Wanneer ik de krant opensla in het weekend zitten in het katern ook altijd volop zonnige bestemmingen. Om heerlijk weg te dromen.
  Wij hebben uitgemaakt om maar om de vijf jaar een vliegreis te maken, puur uit ecologsiche redenen dan. Maar het zou best kunnen dat we het nog langer trekken.
  We zijn tevreden met onze caravan en af en toe een weekendje weg.

  Ik heb de chauffage in de woonkamer ook iets hoger gezet vandaag. Het was daar aldoor 17-18 graden, maar het voelde kil door al die regen dus nu warm ik even op tot 20.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat voelde voor mij met Sinterklaas gewoon ook zo gisteren. Af en toe iets leuks moet kunnen.
  Gr. Lege Zakken Vrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk ook eens op hotelveiling. Met een beetje geluk boek je daar voor heel weinig geld een of twee nachten in een leuk hotelletje. Als je hebt betaald krijg je een voucher en kun je boeken wanneer je dat het beste uitkomt.
  Als het even kan mag je best af en toe je zelf eens belonen. Ik kocht deze week een hele mooie sjaal en een ketting in een winkel die allemaal spullen uit India verkoopt. Boven mijn budget, maar met die mooie sjaal hoef ik geen nieuwe kerstoutfit, en vorige week heb ik helemaal geen boodschappen gedaan.
  Tineke38

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke tip, Tineke, zal hem in gedachten houden. Als jij met een sjaal en een ketting je kerstoutfit compleet kunt maken, is dat natuurlijk geweldig. Ik koop nooit iets nieuws voor kerst, heb altijd mijn little black dress nog, die er met panty, pumps en een bolerootje of met stoere laarzen, beenwarmers, een vrolijk gekleurde legging en een brede riem altijd weer anders uitziet. Dat is dus duidelijk mijn consuminderjurkje.

  BeantwoordenVerwijderen