Pagina's

donderdag 15 juli 2010

Meer voorpret

Zo zoetjes aan komen de spulletjes die meegaan op vakantie boven water. Een vriendin bracht gisteren een campingtafeltje dat we mochten lenen, maar omdat er een barst in het blad zit hoeft ze het niet meer terug. Nou kan zo'n barst mij geen... eh... barst schelen, dus ik ben er hartstikke blij mee.

Gisteren op zoek naar een elektrische bak/grillplaat voor op de camping. Die dingen zijn over het algemeen tussen de 1500 en 2000 watt en dat is te veel voor een stroomaansluiting van 6 ampere. En opeens zag ik hem, de bakplaat waarop met grote letters stond: Ook geschikt voor camping, maar 450 watt. De prijs was 19,95 euro. Hij is ongeveer half zo groot als de bakplaat die ik heb, maar groot genoeg voor een paar hamburgertjes, spiesjes, wat groente of een tosti. En het mooiste is dat we hem hebben betaald met de Freebees die mijn vriend met tanken had verzameld, kostte ons dus geen cent. Bij de ANWB kocht ik voor tien euro een superleuk boekje met wandelingen, fietstochten en autoritten in Tsjechië. Maar omdat ik met mijn rentepunten van de ING voor 5 euro een cadeaubon van 10 euro had besteld, kostte dit boekje me dus maar vijf euro. Bij de bakkerskraam op de markt kocht ik nog een zak met tien broodjes voor 3 euro en aten we bij thuiskomst broodjes kroket, want ik ben de vriezer aan het leegmaken voor de vakantie. Vriezer en koelkast gaan uit, en ik trek alle stekkers eruit. Eigenlijk leek het me wel een goed idee om in de stoppenkast alle schakelaars uit te zetten, maar dat is niet handig, want als de buuv een keer 's avonds laat de katten eten wil geven, is het wel fijn als ze het licht aan kan doen. Nog maar eens bedenken wat wijsheid is.

We nemen met kamperen dus één gasbrandertje mee en de nieuwe bakplaat. Ik twijfelde over een barbecue, maar ik vind het zo'n gedoe met die houtskool, aanmaakblokjes, plus de ruimte die een barbecue in de auto inneemt. Krijgen we toch de onbedwingbare behoefte om een keer vlees te willen verbranden, dan kopen we wel zo'n aluminium wegwerpdingetje voor een paar euro.

Vanmorgen de dieselprijzen eens bekeken in het buitenland. Duitsland ongeveer net zo duur als Nederland, Tsjechië 9% goedkoper, maar Polen... 21% goedkoper. Dat is de moeite. En omdat onze eerste kampeerplek redelijk dicht bij de Poolse grens ligt en we toch een dagje naar Polen willen om het geboorteplaatsje van mijn oma te bezoeken, gooien we daar mooi meteen de tank even vol! Er zijn nu eenmaal dingen waar ik liever geen cent te veel aan uitgeef, en brandstof is daar één van. Neem ik voor dat geld liever een drankje op een terras.

Op Marktplaats kocht ik trouwens zojuist Leven voor een habbekrats van Kath Kelly, voor 6,70 euro incl. verzendkosten. Heb er in verschillende blogs zoveel over gelezen dat ik er erg nieuwsgierig naar ben geworden. Lekker vakantieleesvoer, denk ik zo.

9 opmerkingen:

 1. het boek : leven voor een habbekrats is leuk om een keer te lezen, maar ik vind het voor het dagelijks leven niet echt bruikbaar......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook op zoek naar hetzelfde boek. En nieuw is het toch jammer altijd vind ik. Ik hou van boeken met een geschiedenis.
  Maar hetleek me een leuk boek en met een eigen huis zo in het verschiet ben ik vrij serieus bezig met nadenken over hoe ik dan dingen die ik nu aanschaf energiezuinig/kosteneffectief te maken. En te houden.
  Want gewoon goed beginnen is het halve werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, misschien maak ik er dan wel een give-away van als ik het boek uit heb. Tenzij ik het zo leuk vind dat ik het wil houden natuurlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé, dat boekje heb ik pas verkocht via MP. Voor 3 euro inclusief verzendkosten. wist niet dat er zoveel vraag hier naar was. Het is wel leuk maar inderdaad helemaal niet bruikbaar voor ons Hollandse leventje......
  Allicht doe je er altijd wat tips uit op.
  Wilde trouwens nog even met je delen dat mijn oma ook uit Polen kwam...toevallig toch?
  Groetjes Sunshine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel plezier alvast met je vakantievoorbereidingen. Sinds kort heb ik je blog gevonden en ben meteen fan,. Je schrijft leuk, en eerlijk en ik herken veel. Ik vind het erg knap dat je naast je eigen financien ook je vriend helpt en goede doelen steunt. Je opkrabbelen en weer vallen is zo menselijk en je beschrijft het helder en open.
  Veel sterkte en een poot van licht leven

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Oogje, ik zie er van komen dat ik het allerlaatste prévakantieblogje mis op het moment supreme, dus nu alvast een hele fijne vakantie gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O, wat een aardige reactie, g.vanstgrijen, dank je wel. Fijn dat je meeleest. Sunshine, zeker toevallig dat jouw oma ook uit Polen kwam. Weet je ook waar precies? Mamamuis, dank je voor de vakantiewensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk zo spulletjes verzamelen voor de vakantie. Jullie gaan nog echt kamperen! Ben benieuwd hoe je het boek vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hele fijne vakantie!

  Als je in Leipzig bent (mooi!) kan je het Volkerschlachtdenkmal bezoeken. Dat is echt ongelofelijk indrukwekkend.

  Veel plezier :)

  BeantwoordenVerwijderen