Pagina's

maandag 2 januari 2012

Bijhouden doelen

Ik hoop dat jullie de jaarwisseling allemaal goed hebben doorstaan, het nieuwe jaar is een feit!

Voor mijn 52 doelen heb ik boven de berichtteksten een aparte pagina aangemaakt. Op die pagina hou ik jullie op de hoogte van de vorderingen met betrekking tot mijn doelen, en in mijn blog zal ik aangeven wanneer daar wezenlijke veranderingen in hebben plaatsgevonden.

Vanochtend was er opeens enige financiële schrik. De zorgverzekering had de jaarbijdrage al afgeschreven, maar de bank waar ik mijn spaarrekening heb heeft mijn overschrijving nog niet verwerkt en er waren nog wat rekeningen erg vroeg afgeschreven. Stond ik dus zomaar opeens 75 euro rood op mijn betaalrekening, en morgen worden de hypotheek en mijn opstalverzekering afgeschreven. Twee bedragen die onderweg zouden moeten zijn, waren ook nog niet bijgeschreven, en mijn laatste factuur was helaas ook nog niet betaald. Licht gevalletje oeps dus, zo aan het begin van het nieuwe jaar. Maar als het spaargeld dan morgen netjes wordt bijgeschreven, komt alles wel weer op zijn pootjes terecht.

9 opmerkingen:

 1. Goed nieuwjaar! Balen van die afschrijvingen, hopelijk krijg je je facturen snel betaald!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kreeg een brief van de bank om dringend een overschrijving te doen ivm met het pensioen want dat moest zeker nog in het vorige jaar. Ik dacht: ojee: vergeten! Nadat ik het bedrag oversgeschreven had ontdekte ik dat ik het wel reeds had betaald. Waarom dan die brief? Dat werkt dus dubbele betalingen in de hand wat wellicht ook de bedoeling is. Volgend jaar beter opletten dus :).

  Veel succes met je doelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mij was het ook zo dat ik te weinig geld had op mijn betaalrekening omdat ik dacht dat 2 automatische betalingen wat later zouden zijn en ik dan al weer geld terug zou hebben van de autohuur. Ik ontdekte dat de bank de automatische betaling van de hypotheek in de loop van het afgelopen half jaar gewoon 5 à 6 dagen naar voren geschoven heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga die jaarafschrijving in de gaten houden. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Naast de financieen zeer strak bijhouden,geld besparen en conditie bijhouden heb ik sinds kort ook het opruimen als doel. Begonnen met zo'n 40 casettebandjes opnemen op de harde schijf om er cd's van te branden. Die stapel casettes stond al jaren in zijn gezichtsveld om echt waar, heel zeker weten, nu eens aangepakt te worden. Nu is het eindelijk zo ver. Ahh, 1985, de Simple Minds, toen was ik nog een jonge griet. En dan de muziek van Joan Armatrading, destijds de lieveling van progressieve vrouwen. Het cassettedeck is nog in uitstekende staat, dus die gaat, als we klaar zijn, op MP. Groet, Hsm.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zie dat je al mooi bezig bent geweest, goed hoor! En die afschrijvingen zijn even minder, maar als het geld onderweg is, is het toch goed. Ik had het gisteren ook met de hypotheek, gelukkig halen ze het er evengoed wel af.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je nieuwe layout ziet er trouwens mooi uit, erg overzichtelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier ook de afschrijving van de hypotheek op 30 december ipv op 1 januari. De banken zorgen goed voor zichzelf. Want 1 januari is een dag dat de banksystemen niet werken en dan zou het 2 januari worden. Dus, dan incasseer je toch even een paar dagen eerder.... Het is dat ik alvast had gezorgd dat het geld er stond, ruim voor 2 januari, maar anders had de incasso niet gewerkt (we kunnen niet rood staan op die rekening) en de laatste dagen van het jaar heb ik niet aan internet bankieren gedaan.

  Greetz,
  Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pfff... nou gelukkig lijkt alles op z'n pootjes terecht te komen.... Gelukkig nieuwjaar en succes met je doelen!

  BeantwoordenVerwijderen