Pagina's

donderdag 20 mei 2010

Kiva

Ik heb zojuist weer twee mikrokredieten verstrekt via Kiva. Eentje heb ik kunnen betalen uit het terugbetaalde geld van vorige leningen en ik heb er eentje extra genomen. Ik heb er nu dus vier. Ik zie het behalve als goed doel ook als een investering. Mocht ik eens zo krap komen te zitten dat ik extra geld nodig heb (niet te hopen dat het ooit zover komt), dan kan ik het terugbetaalde geld altijd weer op mijn rekening laten terugstorten. Maar zolang dat niet het geval is, leen ik vrolijk door. Ook op de Kiva-rekening van mijn webwinkel was alweer zoveel terugbetaald dat ik er een mikrokrediet bij kon nemen, de elfde alweer! In totaal heb ik nu dus 15 Kiva'tjes. Het valt me op hoe snel er wordt terugbetaald, of zou dat komen omdat de tijd zo vliegt en er dus sneller dan ik dacht steeds weer een maand voorbij is?

Ik zit de komende weken weer met mijn tanden in het toetsenbord verankerd om een opdracht af te maken. Het lijkt wel of de deadlines steeds krapper worden. Gelukkig kan ik met dit mooie weer tussendoor af en toe een uurtje op mijn terras zitten en mijn plantjes bemoedigend toespreken. Gisteren heb ik de aardbeiplantjes, de courgettes en de tomaten verpot, die staan weer wat ruimer in de aarde met hun worteltjes, wat wel nodig was. Alles lijkt het goed te doen, alleen het perenboompje en het perzikenboompje die ik een maandje geleden bij de Lidl kocht vertonen geen teken van leven. Ik laat ze maar lekker staan, in de hoop dat ze volgend jaar wel wat doen.

Met de financiƫn zit het voorlopig wel snor. Vorige week had ik mijn belastingteruggave al binnen, zodat ik de periode tot aan de betaling van mijn volgende opdracht makkelijk kan overbruggen, wat op mijn spaarrekening kan zetten en ook wat geld apart kan leggen voor de vakantie. Gisteren heb ik alle te verwachten betalingen en onkosten voor de rest van het jaar even op een rijtje gezet en zo te zien hoef ik me tot het eind van dit jaar niet ongerust te maken en komt er genoeg geld binnen om al mijn rekeningen te betalen en wat opzij te zetten. Best een comfortabel gevoel.

Ik zal de komende weken met het oog op de komende deadline waarschijnlijk wat minder bloggen, want hoewel er best veel door mijn hoofd spookt om over te bloggen, ben ik vaak te moe om het enigszins leesbaar op te schrijven.

Dan ga ik nu maar weer aan de noeste arbeid. GEEN ZIN!

5 opmerkingen:

 1. Zijn die deadlines voor je webwinkel of ander werk?
  Wat heb je eigelijk voor web-winkel of praat je daar liever niet over?
  Ik was eigelijk benieuwd omdat je daar een Kiva aan vast heb gekoppeld ik wist helemaal niet dat dat kon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je, Vlijtig Liesje, het zal zoals gewoonlijk wel weer goedkomen.
  Eurootje, voorlopig wijd ik nog niet uit over mijn werk of mijn webwinkel, maar ik zit me wel eens af te vragen waarom ik daar zo terughoudend over ben. Ja, om zo anoniem mogelijk te blijven, maar aan de andere kant schrijf ik eigenlijk niets schokkends wat die drang naar anonimiteit rechtvaardigt. Dus wie weet... misschien vertel ik dat allemaal binnenkort nog wel eens. Wat de kiva'tjes betreft, ik heb gewoon twee accounts op kiva gemaakt, eentje op naam van Oog op de Toekomst, die ik zelf betaal, en eentje op naam van mijn webwinkel, die daaruit betaald wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedoelde ook niet dat je de naam van je web-winkel zou neer zetten hoor.. was alleen benieuwd wat je verkoopt of welke diensten je aanbood vandaar.

  Geef niks als je het liever voor jezelf wil houden.

  Ik heb wel eens van Kiva gehoord maar me er nog nooit in verdiept.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig dat je Kiva steunt.
  Ik heb er via kennissen laatst iets over gehoord en heb daarna de site opgezocht.
  Ik ben zeker van plan om binnenkort zelf een krediet te verlenen.

  BeantwoordenVerwijderen