Pagina's

zaterdag 4 december 2010

Idyllisch

Mooi gezicht was het vanmorgen met opstaan. De sneeuw stoof langs het raam en de straten en mijn terras waren weer onder een dik pak verdwenen. Vandaag dus nog maar een kneuterdagje gehouden, met veel thee en lekkere hapjes en verder niets. Ik red het wel tot maandag met de boodschappen, dus kon ik binnen blijven. Vanmiddag de riblappen uit de aanbieding gestoofd. Vier uur heeft mijn stoofpotje op de kachel gesudderd, maar ik eet het morgen pas, dan zijn de kruiden goed doorgetrokken en kook ik er nog een kwartiertje een pond spruitjes en aardappelblokjes in mee.

Gisteren ben ik toch maar even op de bezem geklommen en door de badkamer gevlogen, die is weer spic en span. Wat kun je toch een hoop voldoening hebben van een uurtje poetsen, zeker als het hoognodig was.

Mijn vriend kwam gisteren met een brede grijns langs, want ook hij had zijn eindafrekening van electriciteit gehad. Hij is begin dit jaar van een eensgezinswoning naar een klein 55+ huisje verhuisd en krijgt maar liefst 350 euro terug. Het helpt natuurlijk ook dat hij heel vaak bij mij is. Ben blij voor hem, hij kan het goed gebruiken.

Net naar de SF-film I, Robot gekeken, naar het boek van Isaac Asimov, dat ik toen ik een jaar of 17 was, aangestoken door mijn SF-liefhebbende vriend, heb gelezen. Spannende film! Het grappige is, bedacht ik me, dat deze film in de tijd dat het boek werd geschreven helemaal niet zou kunnen zijn gemaakt. Pas nu (oftewel in 2004, het jaar dat de film is gemaakt), met alle technische snufjes en mogelijkheden, was het mogelijk om hier een geloofwaardige film van te maken. Helaas is Isaac Asimov in 1992 al overleden, en dat vind ik dan weer zo jammer. Wat moet het voor zo iemand bijzonder zijn om te zien dat zijn creatie uit 1950 (!) bijna zestig jaar later op zo'n moderne manier tot leven komt. En dat stemt me eigenlijk best een beetje weemoedig.

7 opmerkingen:

 1. Bij ons ook een pak sneeuw. Dan is het extra gezellig binnen. Lekker kneuterig.

  Ik had ook nog genoeg boodschappen. Dus ik hoefde de deur niet uit. Ik ga de laatste twee weken te veel naar de supermarkt.Dat mag best wat minder. En dit weer helpt daar wel aan mee.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je vriend ook zo veel geld heeft teruggekregen. Misschien boekt hij voor jullie ook wel een weekendje weg. Wanneer je gaat samenwonen, kunnen jullie nog meer geld overhouden. Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gave film he? Ik vind em ook erg goed gelukt... als Isaac nog had geleefd was hij idd best trots geweest op het resultaat lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. :-) lekker weer was het he?? jammer dat t vandaag echt weer over is...
  ik ben niet gek van sf maar voor deze film maakte ik een uitzondering

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook wij"vraten"sf boeken vroeger. Vooral over robots. De eerste wet van de robotica en dat soort dingen.Mooi om dat nu in film te zien. Was je ook een star-trek-fan?Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een mooi sommetje, 350 euro! Kan me voorstellen dat hij opgetogen was.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, 350 euro, dan ben je natuurlijk wel trots op jezelf ook.

  BeantwoordenVerwijderen