Pagina's

zondag 30 oktober 2011

Kneuterdrang

Naarmate de dagen korter worden, neemt de drang toe om het gezellig in huis te maken. Om me voor te bereiden op lange, donkere avonden, lekker kneuterig in mijn eigen huisje. Vorige week heb ik toch nog alle meubels verplaatst. Wat een klus, ik was kapot (en natuurlijk niet wachten tot vriendlief even kan komen helpen, nee, dan moet het ook meteen gebeuren). Of de nieuwe situatie me bevalt, daar twijfel ik over, maar ik moet het ook even de tijd geven om te wennen. Doordat mijn hele woonkamer er opeens anders uitzag, werden dingen waar ik me al een tijdje aan ergerde alleen maar duidelijker. Zo heb ik een heerlijke zwarte leren fauteuil die in de oude situatie net acceptabel was, maar in de nieuwe situatie veel te groot is. En hij is zwart, wat ik nooit echt mooi heb gevonden bij mijn bruine bank. Maar heel lang kon ik daar voorbij kijken en kon het me weinig schelen. Ik had hem gratis gehad van een vriendin, en eerlijk is eerlijk, hij zit heerlijk. Dat vonden ook mijn katten, zodat een van de leuningen inmiddels aardig bekrabbeld is.

Ik wilde dus eindelijk wel eens een nieuw fauteuiltje. Ik had al helemaal in mijn hoofd hoe die eruit moest zien. Dus ging ik postordershoppen. Ik vond dé ideale stoel, voor 99 euro. Bijna haakte ik af omdat er 30 euro bezorgkosten werden gerekend, maar het was wel echt precies het stoeltje wat ik wilde, in precies dezelfde kleur en dezelfde stof als mijn bank. Toch besteld, samen met een paar afgeprijsde kussenhoesjes waardoor mijn kamer een totaal ander aanzien zou krijgen. Helaas bleek het stoeltje in nalevering te zijn, levertijd onbekend. Aangezien mijn vriend dringend aan een nieuw tweezitsbankje toe is, na een paar tweedehandsbankjes die er niet uitzagen, maar weinig tot niets kostten, hebben we vrijdag een dagje meubelzaken en kringloopwinkels afgestruind. Van het geldcadeau van mijn moeder had ik 500 euro apart gezet voor mijn vriend, bestemd voor dingen die hij door zijn nog wankele financiële situatie niet zo snel zelf zou kopen, maar wel nodig heeft. De eerste kringloop leverde niets op, maar bij een goedkope meubelzaak vond hij precies het bankje dat hij wilde hebben, voor 175 euro. En... ik rende al op het bruine fauteuiltje af waar mijn oog onmiddellijk op viel. Het was 'm! Precies de juiste kleur, afmeting en stof. Alsof ie bij mijn bankstel hoorde. Afgeprijsd van 150 voor 100 euro, en zonder bezorgkosten, want we namen hem meteen mee. Was ik nog goedkoper uit ook! Dit is 'm geworden (hij is in het echt donkerder dan op het plaatje):


Mijn tweede doel was een salontafeltje, ook die moest aan strenge eisen voldoen. Ik had al weken op Marktplaats gekeken, maar niet gevonden wat ik zocht. Eigenlijk wilden we na het kopen van de bank en het stoeltje naar huis, maar ik moest voor mijn gevoel toch nog even naar een andere kringloopwinkel. Ik liep doelbewust naar de afdeling meubels, linea recta op een vierkant tafeltje af met precies de juiste afmetingen, een houten randje en een glasplaat in het midden, exact wat ik in mijn hoofd had. Tientje! Mijn vriend blij omdat ie eindelijk eens geen afgeleefd tweedehands bank had, maar voor het eerst in jaren iets nieuws, ik helemaal gelukkig met mijn fauteuiltje en tafeltje. Kan zomaar weer jaren duren voordat ik weer iets koop, maar nu moest het gewoon even. Soms moet je jezelf een beetje kietelen, nietwaar?

Omdat ik het zonde vind om de zwarte leren fauteuil weg te gooien, heb ik hem op een gratis af te halen website gezet. Hoop dat hij nog een goed tehuis vindt bij iemand die meer geeft om lekker zitten dan om perfectie. Een studentenhuis misschien? Als hij over een week niet is opgehaald, zal ie toch echt naar de stort moeten.7 opmerkingen:

 1. Mooi, je bent goed geslaagd. Eigenlijk ben ik mijn meubels zat, maar ze zijn nog goed en geld voor nieuwe is er eigenlijk niet gepland. Dus ik ga de meubels die ik heb anders aankleden. Allemaal andere accesoires, iets anders aan de muren en dan een kijken of het nog een ronde mee kan gaan.

  Toch kijk ik nog eens bij de kringloop, wie weet wat ik tegenkom :-).
  Groetjes,
  Pien7

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't Voelt soms gewoon goed om iets anders aan te schaffen, dat hoeft immers niet altijd nieuw.
  Fijn dat jullie beide geslaagd zijn
  Groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je geduld heeft iets opgeleverd. Goed om weer eens bij stil te stan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je maar blijft zoeken,komt vroeg of laat dat wat je wilt wel voorbij. Veel plezier in je stoeltje.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dat een erg gezellig fauteuiltje! Hij lijkt een beetje op die van mij, die ook uit de kringloop komt. Die van mij is alleen zo'n oorfauteuil model, maar met dezelfde kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heeft je vriend niets aan het stoeltje?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @eurootje: Als ik die stoel bij mijn vriend zet, staat zijn huiskamer vol, hij woont namelijk erg klein. Het is echt een forse fauteuil. Heb hem gratis op Marktplaats en gratisoptehalen.nl gezet, maar geen enkele reactie.
  PS Ik krijg jouw website overigens niet normaal in mijn lijstje met te volgen weblogs. Ik krijg de melding: geen feed gevonden. Je blog komt wel onder aan het lijstje te staan, maar wordt niet bijgewerkt als je een nieuw blog hebt geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen