Pagina's

vrijdag 20 juli 2012

Help, ongewenste pop-ups

Sinds een tijdje verschijnt er bij iedere webpagina die ik open een ergerlijke, vaak bewegende pop-up met reclame rechtsonder in mijn scherm. Wat ik ook probeer, ik kom er niet vanaf. Help, heeft een van de lezers van mijn blog misschien de computertechnische kennis om mij hier vanaf te helpen? Mijn dank zou hemelhoog zijn.

15 opmerkingen:

 1. denk dat je een of meerdere trojans te pakken hebt.

  download het programma Malwarebytes eens en laat het de computer scannen, dit prog werkt goed

  http://www.malwarebytes.org/mbam-download.php

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gedownload en laten scannen, er zijn drie bestanden verwijderd, en tot nu toe lijkt het te werken (sst, niet te snel juichen...). Ik ben je heel dankbaar voor deze tip, ook voor de toekomst waarschijnlijk heel nuttig, zo'n malware-detector. Nogmaals dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ben blij dat het je geholpen heeft, je kunt het beste 1x per week het programma updaten en dan laten scannen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, ik was helaas te snel met mijn blijdschap, want na een tiental webpagina's verschenen de pop-ups gewoon weer. Malwarebytes nog een keer gerund, nu uitgebreid, helaas zonder effect. Ik zoek dus verder. Neemt niet weg dat ik die malware-software wel regelmatig ga uitvoeren, kan geen kwaad.

   Verwijderen
 4. Pop-upblokkering is in Internet Explorer standaard ingeschakeld. Als u deze functie wilt uitschakelen of opnieuw wilt inschakelen, voert u de volgende stappen uit:

  1.U kunt Internet Explorer als volgt openen: klik op de knop Start en klik vervolgens op Internet Explorer.

  2.Klik op de knop Extra en klik vervolgens op Pop-upblokkering.

  3.Ga op een van de volgende manieren te werk:

  •Klik op Pop-upblokkering uitschakelen als u deze functie wilt uitschakelen.

  •Klik op Pop-upblokkering inschakelen als u deze functie wilt inschakelen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pop-upblokkering stond al ingeschakeld, heb hem nu alleen van medium protection op high gezet, kijken of dat scheelt. Ook een nuttige tip, bedankt.

   Verwijderen
 5. Hopen dat het werkt, zelf heb ik geen flauw idee, maar het lijkt me ontzettend vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad goed om de beveiliging van medium naar high te zetten. Het kan nog iets zijn dat niet gevonden wordt door Malwarebytes. Heb je geen Internet Security met virusscannerpakket ofzoiets?
  Je zou anders kunnen kijken naar een gratis programma. Ik kom even niet op de naam van het gratis pakket waar veel gratis spyware software, anti-virus etc. in worden gecombineerd maar je zou AVG of Avast kunnen proberen. Heeft dat programma iets gevonden, staat daar een naam bij? Zoek op de naam van dat virus om te zien wat het is, wat het doet en waar of hoe het zich kan verstopt hebben op je PC. Misschien wel even iemand vragen die er meer kaas van heeft gegeten voor je bestanden gaat verwijderen.
  Ik heb een betaald Internet Security pakket en ik heb eigenlijk nooit meer problemen, met gratis pakketten, had ik dat wel en kon ik twee keer de hele boel opnieuw installeren. Het gratis pakket dat ik had, vond ook soms allerlei dingen een virus en verwijderde dingen, die helemaal geen virus waren.
  Als niks meer helpt, zit er maar een ding op: je bestanden en eventueel softwarepakketten veilig stellen en je PC opnieuw installeren (heb je nog installatiediscs en Windows etc? Als je dat niet hebt, kun je geloof ik nog partities maken maar misschien kan het virus dan toch weer mee komen, weet ik niet zeker, even checken bij iemand die hier beter in is dan ik).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. AVG draait standaard mee op mijn computer, maar die geeft niets aan. Het wordt nu behoorlijk frustrerend, PC opnieuw formatteren zou een laatste redmiddel zijn, maar daar moet ik even niet aan denken. Beveiliging op high zetten heeft dus ook niet geholpen. Inderdaad, iemand zoeken met meer verstand van dit soort dingen is denk ik het het beste.

   Verwijderen
 7. Ik vind de winkel op het M-terrein (met de bouwmarkten en de superkmarkten in B) behulpzaam. Heb daar ook mijn computer gekocht, hij heeft dingen van mijn oude PC over gezet.
  Maar misschien heb je wel een nerd in de kennissenkring die het ook voor je kan doen, nog goedkoper ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, da's ook wat, aan even langs de computerwinkel (was gisteren nog op het M-terrein, maar heb er ook eentje hier om de hoek) had ik nog niet eens gedacht. Die houden we erin voor volgende keer!

   Verwijderen
 8. Dit is een 'text enchange'; als je daar op googled, kom je een site tegen met een linkje tegen hoe je het kan verwijderen. Ik ontdekte deze 'grap' gister op de laptop van mijn kids toen ik die even in bruikleen had omdat onze laptop onaangenaam bezoek had van een Trojaans paard.

  Blijkbaar krijg je deze binnen als je iets gedownload hebt en deze erbij cadeau krijgt. Aangezien ik toch al druk aan googlen was hoe op de ene laptop van dat paard af te komen, vond ik voor de andere laptop gelijk een linkje hoe dit vervelende ding te verwijderen. Helaas weet ik even niet meer via welke site ik dat gedaan heb (had zoveel info open staan) maar heb er daarna nog even een malwarebites-scan overheen gehaald en alles weg.

  Dus nog niet gelijk gaan formatteren, het is simpeler op te lossen!
  Anders is een systeemherstel met daarbij een punt / datum voor dat je dit probleem had, ook nog een oplossing (klinkt moeilijker dan het is, lukte mij zelfs gister)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yessss, het ziet ernaar uit dat het met deze laatste tip is gelukt! Zou het echt.....???? Ja, systeemherstel had ik ook al bedacht, maar dit grapje zit al ettelijke weken op mijn computer, dus ik had een eind terug gemoeten, met alle gevolgen voor andere programma's van dien. Mag ik je heel, héél hartelijk bedanken (of eigenlijk je kinderen, haha). Ook de anderen bedankt voor het meedenken en meeleven. Waar zo'n weblog al niet goed voor is.

   Verwijderen
 9. Ik hoop dat het inderdaad weg blijft, net zoals dat Trojaans paardengevalletje wat ik weer uit mijn gang heb gekregen. Op de laptop van de kids heb ik het ook nog niet terug gezien trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die pop-ups zijn inderdaad verschrikkelijk. Ze hinderen ook heel erg bij het lezen van de tekst.

  BeantwoordenVerwijderen