Pagina's

zondag 11 oktober 2009

Zondagbepje

Het is deze week goed gegaan met het budget. Gisteren heb ik een en ander gekocht bij de Aldi, zoals bacon en appelen voor de pannenkoeken van gisteravond, en suiker, een blik tomatenblokjes en bloem voor de voorraad. Omdat ik ruim binnen mijn weekbudget van vijftig euro ben gebleven, ben ik me te buiten gegaan aan een fles wijn, een zakje gezouten pinda's en kandijkoekjes voor een gezellige zaterdagavond, die ik doorgaans met vriend B doorbreng. Verder kocht ik nog drie blikjes kattenvoer voor mijn "foster-parents"-katten' en een donker pittenbrood voor een euro.

Uitgegeven aan boodschappen deze week: 34,50 euro. In de vriezer is gegaan: een bak soep, een bak stoofvlees, twee bakjes stoofperen en twee keer een half brood.

Jammer was alleen dat mijn koekenpan nu toch echt niet meer geschikt was voor pannenkoeken. Mijn gefoeter bij de aankoekende pannenkoeken van vorige keer stond me opeens weer helder voor de geest. Goedkoop is bij pannen meestal duurkoop, maar toch ben ik gezwicht voor een pan van 28 cm voor 8,49 euro bij Blokker. Als ik er heel voorzichtig mee ben, gaat ie vast wel een tijd mee.

De pannenkoeken waren overigens heerlijk, wat kan dat lekker zijn als je die zelden eet. En omdat ik nog beslag en appelen overhad, heb ik vanmorgen als brunch nog wat dunne pannenkoekjes gebakken met geraspte appel en jam. Ook niet verkeerd voor een doordeweekse zondagochtend.

Vanmiddag ben ik even naar de Zwarte Markt geweest. Ik woon daar redelijk dichtbij, maar kom er eigenlijk zelden omdat het zwarte-markt-effect er al jaren vanaf is. Het staat nu vol met nieuw spul dat je op elke markt in en rond Amsterdam kunt kopen. Geen lol meer aan. Ook de echte rommelmarkt, waar particulieren een kraam kunnen huren, is niet meer wat het geweest is (vroegah.....). De helft van de hal was leeg, eenderde werd ingenomen door handelaren met nieuwe spullen en de rest kon gerust troep worden genoemd. Gelukkig zijn er nog een paar echte "uitdragers"-plekjes waar alles wat je maar kunt verzinnen drie rijen dik en hoog opgestapeld ligt en waar je nog lekker tussen kunt snuffelen. Ik was op zoek naar een klein keteltje voor op mijn houtkachel, om altijd heet water te hebben voor thee of om eieren of pasta in te koken. Op Marktplaats was me dat door de verzendkosten te prijzig, dus had ik mijn hoop op de Zwarte Markt gevestigd. Bij een oude dame vond ik precies wat ik zocht, een aluminium keteltje dat alleen even ontkalkt moet worden en waar ik na afdingen voor de prijs van vier euro de nieuwe eigenaar van werd. Nou ja, vier euro.... daar komen natuurlijk nog wel 3 euro parkeerkosten en 2 euro entree bij. Maar ik heb mijn keteltje en ben er blij mee.

Het wordt inmiddels, ondanks vest en toffels, fris in huis, dus ik ga zo lekker fikkie stoken in de kachel. Toen van de week de zon even scheen heb ik nog wat hout gezaagd, want dat vurenhout stook je weg alsof het papier is. Na de volgende herfststorm moet ik het bos misschien maar eens in om te sprokkelen.

Vanavond eet ik pasta met spinazie, ham uit blik (alles uit voorraad), een bakje paturain (moet op) en geraspte kaas (voorraad in vriezer).

Fijne zondagavond!

5 opmerkingen:

 1. Ik wil ook zo graag een houtkachel. Dat klinkt toch superlekker warm, niet alleen in plaats van verwarming, maar ook warm qua knus. lekker met een flesje wijn en pinda's.... *jaloers* ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Petra,
  Dit is voor mij ook het eerste jaar met een houtkacheltje en ik ben er superblij mee. Misschien krijg jij er ook nog wel eens eentje, je weet maar nooit. Positief denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, sinds kort volg ik je blog, leuk weer een medeconsuminderaar gevonden ;-))

  Ik woon ook vlakbij de ZM en kom er denk ik 2 of 3x per jaar voor o.a. nieuwe schoenen voor de kids. Dat scheelt echt onwijs met de winkels. Ik zorg dan dat ik parkeer bij de Tango aan de overkant GRATIS en ben om 9.00 uur binnen dat is ook GRATIS dus wellicht een tip voor de volgende keer. groetjes JutVrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik vind die oosterse markt die ernaast zit zo uitdagend :-) maar ja k ben ook een kookaholic :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goede tip, JutVrouw, dat wist ik niet!
  En ja, die oosterse markt is geweldig, er staat een mannetje met alle kruiden die je maar kunt verzinnen en die kan ik nooit voorbijlopen zonder iets te kopen. Vooral de Italiaanse kruiden vind ik bij hem zalig. En ik moet me altijd inhouden om geen Turkse pizza te kopen, want het ruikt altijd zo heerlijk, maar ik heb er achteraf altijd spijt van. Gisteren heb ik alle verleidingen zowaar kunnen weerstaan.

  BeantwoordenVerwijderen