Pagina's

maandag 12 oktober 2009

Recept uien-bhaji's

Dit is een voordelig succesrecept dat ik graag als hapje maak wanneer ik onverwacht visite krijg. Je moet de kruiden en het speciale meel even in huis halen, maar uien en knoflook heeft iedereen volgens mij wel standaard in huis. Ik vind de koriander erin onmisbaar en probeer altijd een potje vers te hebben staan.

Indiase uien-bhaji's

175 gram kikkererwtenmeel
2 eetlepels witte bloem
1 theelepel bakpoeder
1 teen knoflook, geperst
1/2 theelepel chilipoeder
1 theelepel komijn
1 theelepel korianderpoeder
1 1/2 theelepel zout
2 grote uien
(vers korianderblad)

Meng kikkererwtenmeel met bloem, bakpoeder, kruiden en knoflook. Schenk hier al roerend geleidelijk ± 200-250 ml water bij en meng tot een romig deeg. Roer er de in halve ringen gesneden uien (en eventueel het korianderblad) doorheen en meng goed.

Maak olie heet in de pan en schep steeds een eetlepel deeg in de pan en druk deze plat, zodat er koekjes gevormd worden. Laat op niet te hoog vuur bruin worden. Keer de koekjes en bak de andere kant bruin. Let erop dat het deeg goed gaar is.

Heerlijk om te dippen in zoete chilisaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen