Pagina's

zondag 25 oktober 2009

Somber

Nee, ik niet,hoor, maar het weer. Het ziet er buiten naargeestig uit. Dit weer was voor mij altijd een reden om lekker naar de sauna te gaan. Er zijn periodes geweest dat ik bijna elke week wel een keer ging, zo heerlijk vond ik het. Kostte natuurlijk scheppen geld, maar ach, wat kon mij dat schelen? Gisteren had ik mezelf bijna overgehaald, maar toen ik op de website van de sauna keek, zag ik dat de toegangsprijs inmiddels is verhoogd tot iets boven de 20 euro. Daar komt dan natuurlijk nog een drankje bij, en ze hebben daar van die heerlijke salades en stokbrood met verrukkelijke kruidenboter, dus daar had ik mezelf ook vast niet van kunnen weerhouden. Ik ben dus lekker niet gegaan. Het duiveltje in mij probeerde me vervolgens over te halen om de c.v. dan maar lekker hoog op te stoken omdat ik minstens 30 euro had bespaard, maar in plaats daarvan heb ik mijn houtkacheltje lekker hoog opgestookt en ben ik uitgebreid in bad gegaan, met daarna een heerlijke sandelhoutscrub. Wat voelde het lekker om warm en rozig uit bad te stappen en in badjas voor mijn kacheltje te zitten. Lounchen heet dat geloof ik tegenwoordig. En vooral met een tevreden gevoel. Ik mag mezelf natuurlijk niet rijk rekenen door te zeggen dat ik 30 euro heb bespaard (dat is net zoiets als zeggen: ik heb vandaag lekker geen nieuwe auto gekocht, dus ik heb 15000 euro bespaard), maar ik besef wel dat ik niet meer zo snel aan opwellingen toegeef, en dat dat me achteraf een heel goed gevoel geeft.

Nu heb ik toevallig nog een cadeaubon liggen van diezelfde sauna. Een cadeautje van een vriendin omdat haar hondje van de zomer tien dagen bij me mocht logeren. Die bon is goed voor een superdeluxe behandeling: ontvangst om 11 uur met koffie en bonbon, een massage, een lunch, een uitgebreide gezichtsbehandeling en een diner. Voor één persoon dus. Hartstikke lief van haar natuurlijk, en was absoluut niet nodig geweest, maar ik zie me niet in mijn eentje van 11 uur 's morgens tot 8 uur 's avonds in die sauna zitten (het is een vrij kleine sauna, dus met een paar uurtjes heb ik het daar altijd wel gezien). Ik ben dus van plan om binnenkort even bij de sauna langs te gaan om te vragen of ik die bon kan omzetten in een korter arrangement voor twee personen, bijvoorbeeld alleen met lunch en gezichtsbehandeling. Ik denk namelijk dat de betreffende vriendin (en ik ook) het heel leuk zou vinden om mee te gaan. Dan hebben we allebei iets aan haar bon en het is nog veel gezelliger ook.

En nu breekt net de zon door, ik voel de warmte door het raam. De saunaverleiding is voorlopig even overgetrokken.

8 opmerkingen:

 1. Dag "mij",

  ik kom via via op jouw blog. Ik kan jouw drijfveer om te sparen goed begrijpen. Ook ik(wij) leven nu en genieten nu van het leven zoals wij dat zien. We werken allebei hebben (helaas) geen kinderen. We verdienen goed maar sparen ook erg veel om over 2 jaar te stoppen met werken. Het leven gaat met alle verplichtingen al zo snel voorbij. We hebben al 20 jr geleden besloten dat we rond onze 45 jr willen stoppen met de ratrace en onze tijd willen besteden aan hulp aan anderen en het deels wonen in Italie omdat daar ons hart ligt. Geld is voor ons niets meer dan tijd die je zelf helemaal vrij kunt besteden. Materiele dingen op zich zeggen ons niets en vinden we van geen belang. Wel de onafhankelijkheid en vrije keuze die geld je kan geven. Andere mensen kunnen helpen met een gift in de vorm van bv een wasmachine o.i.d. geeft ook veel voldoening. Jouw weblog is inspirerend en ik zal deze regelmatig blijven volgen! gr Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een frisse starter26 oktober 2009 om 08:55

  Ik heb je eucalyptus en sandelhout scrub mogen ontvangen. Heerlijk, heerlijk. Sandelhout kenden we al, maar de eucalyptus nog niet. Even blasé: van de week gaan we in de sauna en gaan we dat heerlijk gebruiken. Want ja, wij hebben een jaar of 4 geleden besloten een sauna in onze badkamer te plaatsen. Het is allemaal niet groot, maar wel genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi hoe je omschrijft hoe je thuis het "saunagevoel" hebt gecreeerd! Tja, kan ook zo he, ik kan daar nou ook zo'n extra super gevoel aan overhouden...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Kees,
  Wat een compliment dat je mijn weblog inspirerend vindt. Wow, op je 45ste al uit de ratrace stappen, wat een prestatie. Had ik de knop zelf maar twintig jaar eerder omgedraaid, dan zou ik nu waarschijnlijk ook al zover zijn. Maar het leven loopt blijkbaar zoals het moet lopen, en het is nooit te laat om een andere weg in te slaan. Gaat het jullie inderdaad lukken om over twee jaar te stoppen met werken? Wat moet dat een tevreden gevoel geven. Heel veel succes (en plezier natuurlijk) met de laatste loodjes.

  Frisse Starter,
  Fijn dat het scrubzout bevalt, geniet er maar van! Een sauna in huis, dat was ooit mijn droom. Ik heb zelfs een complete sauna inclusief kachel en alles in mijn schuur staan (in losse planken, dat weer wel). Gratis van een vriendin die niet zo'n stom zweethok in haar nieuwe huis wilde. En nu denk ik dat ik hem maar in de kachel opstook, want het vergt nogal wat aanpassingen (krachtstroom) en het lijkt me opeens vreselijk decadent. Als hij de kachel ingaat, zal dat mijn allergrootste concessie aan het consuminderen zijn, en het zal met pijn in mijn hart zijn. Geniet maar lekker van je sauna, ik ben stiekem jaloers :-)

  Moneypenny, ja inderdaad, zo kan het ook, ik leer het wel... Ben je nou nog niet bevallen? Minipenney vindt het denk ik te koud buiten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien kan je bij gratisnaardesauna.nl kijken
  of "jouw" sauna erbij zit ;-) Daar staan aanbiedingen op voor 2e persoon gratis. Die bon die je hebt is toch ook al betaald en zo kan je wellicht samen "gratis" naar de sauna.

  groetjes JutVrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke site JutVrouw. Helaas zit 'mijn' sauna er niet bij, maar wel een andere sauna waar ik graag kom. Goed idee, dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag Oog op de Toekomst,

  ja, dat gaat zeker lukken. Wij laten ons beiden niet beinvloeden door commercie of materiele zaken. Daarnaast kunnen we enorm genieten van eenvoudige dingen of momenten wanneer we toch iets duurs kopen. Vrijheid en niet gebonden zijn is voor ons heel erg belangrijk en in deze wereld is geld de vorm waarin dat moet. (immers een bedrag aan geld is niets anders dan het equivalent van dagen vrijheid). Wanneer mensen zich dit gaan realiseren, is het opbouw van vermogen voor heel veel mensen mogelijk. PS: en dan natuurlijk wel de juiste dingen met geld doen en alleen investeren/sparen bij organisaties of producten die je zelf snapt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wijze woorden, Kees. Ik sta nog aan het begin van dat proces, maar inderdaad, bewustwording is al een stap in de goede richting. Nu de uitvoering nog :-)

  BeantwoordenVerwijderen