Met het weekbudget gaat het nog goed. Dinsdag voor 1,50 euro lekkere broodjes gekocht voor de lunch met mijn vriendin en vandaag dus 1 euro voor een brood. Gisteren was ik bij mijn hoogbejaarde ouders, en heb in plaats van bloemen een bak zelfgemaakte stoofpeertjes meegenomen. Vonden ze erg leuk. Twee avonden pasta met bolognesesaus gegeten, die erg lekker is geworden, de derde portie is ingevroren. Ook de overgebleven stoofperen zijn in de vriezer gegaan. Dat betekende wel dat ik mijn reservevriezertje weer in gebruik moest nemen. Er ligt nu alleen te weinig in, dus ik wil hem met slim inkopen en koken zo snel mogelijk verder vullen. Vanavond maak ik een stoofschotel met aardappelen en spruitjes, waar ook voldoende van overblijft om een ruime portie in te vriezen.
Tot nu toe uitgegeven: 20,69 euro van de 50 euro. Van de opbrengst van de statiegeldflessen die ik al een tijd heb liggen koop ik vanmiddag een flesje wijn, want lat-vriend B komt gezellig eten.
Hoi,
BeantwoordenVerwijderenMisschien kan je de paprikaplant op een beschutte niet te warme plaats binnen zetten zodat de paprika's nog een beetje kunnen nagroeien/rijpen.
Je kunt ze trouwens ook heerlijk vullen met gehakt etc.recepten genoeg op internet.
Gr Henriëtte/henny
Hoi Henny,
BeantwoordenVerwijderenGoed idee, ik heb een mooi washok waar het altijd koel blijft, daar overwinteren mijn vijgje en mijn olijvenboompje altijd, zal de paprika daar ook zetten wanneer het wat kouder wordt. Vandaag was dat zeker niet nodig, veel zon! Vullen is ook een goed idee, zou bijna vergeten dat mijn zus een kei is in het maken van Griekse gevulde paprika'tjes.
ik heb ergens gelezen dat je de vriezer ook voorlopig kan vullen met nutteloos spul (piepschuim of zo), dan verbruikt ie minder. maar een heerlijk volle vriezer met nuttig spul is nog leuker natuurlijk.
BeantwoordenVerwijderen