Pagina's

donderdag 8 oktober 2009

Testje

Gisteren kreeg ik een bon van de bakker in de bus voor een heel brood voor 1 euro. Vandaag heb ik daarvoor een donker meergranenbrood gekocht en dat extra dun laten snijden. Zo, dát zijn veel sneetjes brood! De helft gaat in de vriezer. Nu eens testen of ik daardoor langer met mijn brood doe of meer ga eten. Vanmorgen twee boterhammen gegeten, zoals gewoonlijk, en ik heb niet het gevoel dat ik minder heb binnengekregen.

Met het weekbudget gaat het nog goed. Dinsdag voor 1,50 euro lekkere broodjes gekocht voor de lunch met mijn vriendin en vandaag dus 1 euro voor een brood. Gisteren was ik bij mijn hoogbejaarde ouders, en heb in plaats van bloemen een bak zelfgemaakte stoofpeertjes meegenomen. Vonden ze erg leuk. Twee avonden pasta met bolognesesaus gegeten, die erg lekker is geworden, de derde portie is ingevroren. Ook de overgebleven stoofperen zijn in de vriezer gegaan. Dat betekende wel dat ik mijn reservevriezertje weer in gebruik moest nemen. Er ligt nu alleen te weinig in, dus ik wil hem met slim inkopen en koken zo snel mogelijk verder vullen. Vanavond maak ik een stoofschotel met aardappelen en spruitjes, waar ook voldoende van overblijft om een ruime portie in te vriezen.

Tot nu toe uitgegeven: 20,69 euro van de 50 euro. Van de opbrengst van de statiegeldflessen die ik al een tijd heb liggen koop ik vanmiddag een flesje wijn, want lat-vriend B komt gezellig eten.

Ongelofelijk, er zitten nog steeds paprika's aan de plant. Vanavond ook maar een paprika door de stoofschotel. En er zitten zelfs nog kleine baby-paprika'tjes aan, ben benieuwd of die nog groot worden nu het kouder wordt.

3 opmerkingen:

 1. Hoi,

  Misschien kan je de paprikaplant op een beschutte niet te warme plaats binnen zetten zodat de paprika's nog een beetje kunnen nagroeien/rijpen.
  Je kunt ze trouwens ook heerlijk vullen met gehakt etc.recepten genoeg op internet.

  Gr Henriëtte/henny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Henny,
  Goed idee, ik heb een mooi washok waar het altijd koel blijft, daar overwinteren mijn vijgje en mijn olijvenboompje altijd, zal de paprika daar ook zetten wanneer het wat kouder wordt. Vandaag was dat zeker niet nodig, veel zon! Vullen is ook een goed idee, zou bijna vergeten dat mijn zus een kei is in het maken van Griekse gevulde paprika'tjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb ergens gelezen dat je de vriezer ook voorlopig kan vullen met nutteloos spul (piepschuim of zo), dan verbruikt ie minder. maar een heerlijk volle vriezer met nuttig spul is nog leuker natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen