Pagina's

vrijdag 23 oktober 2009

Weekbudget

Het is pas vrijdag, maar toch kan ik mijn boodschappenweekbudget al afsluiten, want volgens mij heb ik tot en met zondag niets meer nodig.

Ik zal alles eens netjes op een rijtje zetten:

Weekbudget boodschappen (€ 50,00)
Broccoli € 0,65
Wijn € 3,78
Koffiemelk € 0,45
Kippenbouillon € 0,89
Patat diepvries € 0,75
Pasta € 0,45
Spekreepjes duo € 0,79
Margarine € 0,39
Stuk kaas € 2,43
Boerenkool € 1,00
Aardappelen € 1,00
Kipfilet kilo € 4,03
Kattenvoer 5x € 3,00 (voor mijn foster-katten)
Lasagna 2 pakken € 0,98
Brood € 0,75

Totaal: € 21,34

Extra uitgegeven (is tenslotte ook eten en drinken): twee broodjes en koffie in een cafetaria: € 13,25. En als ik dat zo vergelijk, weet ik meteen weer waarom ik dat nooit meer doe! Belachelijk bedrag in verhouding tot een week boodschappen toch?

En wat heb ik dan zoal gegeten deze week?

Boerenkoolstamppot met spekjes en worst (voorraad)
Pasta met bolognesesaus (voorraad vriezer)
Teriyaki-kip met rijst (voorraad) en groenten (voorraad diepvries plus een paprika van de plant)
Grieks stoofvlees (voorraad vriezer) met broccoli en aardappelblokjes

Vanavond eet ik:
Lasagna met bolognesesaus (voorraad vriezer) en spinazie (voorraad vriezer)

Morgen
Pompoensoep (voorraad vriezer), brood met omelet (laatste eieren uit voorraad) en stoofpeertjes (voorraad vriezer)

Zondag:
Oosters gemarineerde zalmfilet (voorraad vriezer), gebakken aardappeltjes en een roerbak van ui en broccoli met ketjap

Ik bedenk opeens dat ik deze week aan fruit alleen twee appels heb gegeten die nog over waren van de pannenkoeken van een week geleden en stoofpeertjes. Morgen misschien toch nog maar even naar de groenteman.

Ik denk wel dat ik volgende week weer meer moet gaan inslaan, want ik heb deze week aardig geteerd op voorraad en de inhoud van de vriezer.

4 opmerkingen:

 1. ehm heel creatief boekgehouden hoor!! mijn complimenten, maar ik mis het tientje dat je ind e kringloop had uitgegeven wel in het rijtje geloof ik.....Of heb je een reden die weg te laten?En ehm wat doe je met het geld van deze week wat je over hebt? bij volgende week? of stel je je weekbudget nog iets scherperbij?
  fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Sillie, die 50 euro is mijn boodschappenbudget, dus in principe alleen voor eten en drinken. De rokjes(6 euro bij de kringloop) vallen onder Kleding, hoewel ik nog geen idee heb hoeveel ik daar gemiddeld per maand aan uitgeef omdat ik alles pas sinds kort bijhoud, de vazen en de waterketel (4 euro bij de kringloop) onder het postje Diversen. Ik besef dat ik nog heel rommelig bezig ben, maar ik hoop er toch binnen een paar maanden een duidelijke lijn met verschillende posten in te krijgen. Ik denk dat het niet slim is om mijn weekbudget op dit moment naar beneden bij te stellen, omdat ik nu nog heel fanatiek aan het opmaken ben wat ik nog in de kast en in de vriezer heb. Volgende week moet ik waarschijnlijk van alles bijvullen. Alle begin is moeilijk, dat blijkt maar weer (en nog een beetje chaotisch).
  Jij ook fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm oke :-) een vraagje dan nog, is het niet handiger/zuiniger van te voren een kleedgeld permaand bedrag in te plannen? (kun je ook naderhand bijstellen naar omhoog of omlaag?)Ik bedoel ik begrijp dat consuminderen meer een keus dan bewuste noodzaak voor je is.En als je geen budget hebt kun je altijd nog zomaar hup hup uitgeven, terwijl met ene budget bedenk je je misschien nog wel twee keer,omdat je daar ip niet overheen mag.Meer is psychologisch, denk ik, maar helpt vaak wel bij minder uit geven?
  Nu weet ik natuurlijk niks van consuminderen, maar ik heb wel een flink aantal jaren als gesch en eenverdiendendeen werkende en studerende moeder dus voor mijzelf mijn 2 kinderen enzo moeten zorgen( met hypotheek en dure kinderopvang en exman die geen allimentatie in welke vorm dan ook betaalde en nog niet betaald btw)Ehm waarmee ik ( even nadenken wat ook alweer) wilde zeggen dat ik denk dat ik wel een heel klein beetje mee kan/mag praten/denken .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Meepraten en -denken wordt zeer gewaardeerd, Sillie. Ook kritische noten horen daarbij, dus hou je vooral niet in :-)
  Ik bedenk me altijd al twee (drie, vier) keer voordat ik iets aan kleding koop, ik denk niet dat een kledingbudget daar verandering in brengt. Maar ik kan het natuurlijk proberen, heb alleen geen idee wat voor mij een reëel maandbedrag is. Ik kan eens beginnen met vijftig euro.

  BeantwoordenVerwijderen