Pagina's

donderdag 19 november 2009

Allegaartje

Eigenlijk heb ik geen idee waar ik vandaag over moet schrijven, en dat is voor het eerst in de anderhalve maand dat ik dit weblog heb. Dus ik begin maar gewoon, ik zie wel waar het schip strandt...

Vanmiddag wordt een van mijn oude matrassen opgehaald, verkocht via Marktplaats voor 10 euro. Met het boek en het Nintendo-spel dat ik heb verkocht is dat toch weer een extraatje van 30 euro deze week, dat in mijn katten- en Kiva-fonds gaat. De stepper en het voetmassagebad dat ik een paar weken terug te koop heb gezet zijn niet verkocht en de advertenties zijn al door Marktplaats verwijderd. Ik denk dus dat ik ze maar naar de kringloop breng, of eens rondvraag in mijn vriendenkring of iemand er belangstelling voor heeft. Ook het Harry Potter computerspel is niet verkocht. Het gaat allemaal niet meer zo hard met de verkoop.

Van Kiva kreeg ik een email dat de mevrouw aan wie ik heb geleend nu haar totale lening van $550 bij elkaar heeft, dus dat is goed nieuws. Ik ga alvast kijken naar wie mijn volgende $25 gaat. Moeilijk hoor, zoveel mensen in zoveel landen die dat geld goed kunnen gebruiken. Ook Henriëtte en haar Stichting staan nog op het lijstje van mensen voor wie ik iets wil doen. Oh, was ik maar rijk....

Gisteravond rook het hele huis hier naar appel, kardemom en kaneel, heerlijk vind ik dat, het heeft zoiets knus en huiselijks. Ik heb de pan met appeltjes (gesneden met mijn gloednieuwe appelverdeler van 2 euro, wat een handig ding is dat!), bruine basterdsuiker, rozijnen en specerijen op het houtkacheltje gezet en het is een heerlijke compôte geworden. Ik ben van plan die vanavond te eten met rodekool, wat voor vlees daarbij gaat weet ik nog niet. Eigenlijk vind ik daar een pittig rundvleesje bij horen, maar ik moet nog even snuffelen of er iets in die strekking in de aanbieding is. Anders wordt het een gehaktbal, altijd goed.

Het weekbudget gaat redelijk. Zoals ik al schreef moest ik deze week wat voorraad aanvullen, maar tot nu toe heb ik iets meer dan 32 euro uitgegeven en ik heb niet zoveel meer nodig. Valt me dus mee.

Morgen komt mijn zus naar me toe. Ze is zeven maanden in Griekenland geweest en haar vriend is daar nu weer om de jonge katjes te laten steriliseren/castreren. Toen ze een paar weken geleden terug naar Nederland gingen waren de kleintjes nog geen 5 maanden en dus net te jong om onder het mes te gaan. Ik ga morgen eerst naar mijn ouders, waar mijn zus ook naartoe komt, en dan rijdt ze met mij mee hierheen. Het wordt echt tijd dat we eens flink bijkletsen, heb er zin in. Mijn broer komt in de loop van de avond ook hierheen en dan gaan we ergens een hapje eten. Zus blijft slapen, maar wat mij betreft wordt het niet te laat (hoewel ik wel weet wat er gebeurt als wij aan het kwekken slaan), want zaterdag om 9 uur staat de dakdekker voor de deur. Ben wel blij dat dat dak eindelijk wordt gedaan, want met veel wind en regen heb ik lekkage in de badkamer. Ik hoop dat dat met deze werkzaamheden tot het verleden behoort.

Zo, ik ben voor nu even uitgeouweneeld. Misschien heb ik later op de dag nog iets interessanters te melden.

8 opmerkingen:

 1. Lekker ruikt appel hè?! Je zou er bijna simpelweg de appelschillen voor koken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, en die combi van appel, kaneel en kardemom ruikt naar, tja, naar 'vroeger', naar oma's en gezelligheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ondertussen besloten ook 25 Euro te lenen aan iemand van Kiva. Maar nog niet genoeg tijd gehad om stappen te ondernemen. 2 Euro van mijn gespaard geld ging naar een verkoper van de daklozenkrant die elke dag aan de supermarkt staat.
  De overige 30 Euro die ik wou schenken aan een goed doel : dat weet ik nog niet.

  Ik wordt ook helemaal blij als ik lekker kan koken en vooral in een opgeruimde keuken, maar dat wil de laatste dagen niet erg lukkken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Sandra, een lening voor Kiva is 25 dollar, dus ongeveer 18 euro. Ik ben benieuwd voor wie je kiest, misschien kunnen we met een aantal consuminderbloggers samen één doel kiezen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Moesten jullie dit van plan zijn laat me dan zeker iets weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gekookte appel met kaneel ruikt zeker heerlijk!
  Dat andere waar je over schreef heb ik nog nooit van gehoord!
  Volgend jaar ( klinkt nog ver maar is het zo..)
  Wil ik mijn advertentie opbrengsten ook aan Kiva schenken.

  Op deze site doen die ads het wel maar op mijn oude weblog kan ik ze nog steeds niet plaatsen. grrr...
  Maar las dat google ook pas bij 70 euro uitkeetd dus het zal ergens de helft van volgend jaar zijn dat ik dat haal haha.
  Maar ook dan wil ik dat lenen aan Kiva dus allemaal samen vind ik een erg goed idee.

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh en nog ff over je MP verkopen.
  Probeer de dingen die je niet verkocht hebt er nog eens op te zetten. Misschien dat ze het over een week of 2 wel ineens goed doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja daar heb je gelijk in Schuldenaar, ik zal ze er nog een keer opzetten. Dat is bij andere spullen inderdaad ook wel eens gelukt, maar ik denk dat ik een beetje MP-moe ben :-) Toch morgen maar even doen. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen