Pagina's

donderdag 12 november 2009

Nasudderen

Zoals verwacht was het gisteren reuze gezellig met de meiden van de kladderclub. Mijn vriend speelde op de heenweg voor taxichauffeur en haalde alle dames netjes thuis op. In het restaurant dat we hadden uitgekozen bieden ze een proefkonijnenmenu, waarbij je dus verrast wordt. Vijf gangen maar liefst! Van tevoren geef je op wat je absoluut niet lust, en daar passen ze het menu op aan. Eén van ons is vegetariër en heeft daarbij ook nog eens wat lastige voedselallergieën, de ander eet geen vis, geen lamsvlees en geen kalfsvlees. De andere drie (onder wie ik) zijn vuilnisbakken, daar kun je alles in stoppen. We begonnen met een carpaccio met sla en een lepeltje kaas. Ze doen daar een poging tot semi-haute cuisine en dat gaat ze goed af. Vegetarisch dinnetje kreeg iets met blauwe kaas. Daarna bospaddestoelensoep die erg lekker, maar wel heel zout was. Ober, doet u ons nog maar een fles water en een wijntje! Daarna het tussengerecht in de vorm van een quichepunt van aardappelen en linzen met een toefje heerlijk gemarineerde zuurkool erop. "Pfff", riepen er toen al drie, "ik zit al bijna vol". Hoofdgerecht van runderrib met een heerlijk sausje en rode kool (wat ze daarmee gedaan hadden weet ik niet, maar er zat een verrukkelijk smaakje aan), en als garnituur gestoofde appeltjes en gebakken aardappeltjes. Het vegetarische hoofdgerecht bestond uit iets met gemarineerde dadels en van alles nog wat, even vergeten wat het ook alweer was. Dessert van chocolademousse, bosvruchtenstrudel en ijs (voor mij geen ijs, dank u). En toen kwam het eten onze oren bijna uit, hoewel ook de "pff"-roepers al hun bordjes keurig hebben leeggegeten. Het was een heerlijke maaltijd, met voldoende tijd ertussen om te kletsen, te geiten en te gieren. Pas om kwart over elf werd de taxichauffeur voor de terugweg (de man van een van de vriendinnen) gebeld om ons op te halen en netjes weer thuis af te leveren. Heel vreemd om niet te hoeven betalen na zo'n uitgebreide maaltijd (het was mijn verlate verjaardagscadeau), maar helemaal niet vervelend voor een keertje.

Tijdens het eten vroeg een van de vriendinnen hoe het met mijn consumindermanie ging, ik had het haar een paar weken geleden verteld, dus ik enthousiast vertellen. Andere vriendin wist dat nog niet van mij, en begon ook enthousiast over waar je allemaal op kunt besparen en dat ze een beetje olijfolie met zeezout als scrub gebruikt en meer van dat soort dingen. Had het van haar wel verwacht, niet alleen omdat ik weet dat ze een minimuminkomen heeft, maar ook omdat ik haar daar echt een type voor vind. De rest vindt het best grappig allemaal en staat met de oren te klapperen bij onze creatieve ideeën. Eén van ons heeft geld zat en geeft het ook lekker uit (maar eerlijk gezegd vind ik dat ik een veel leuker leven heb), de ander heeft het niet slecht, maar doet geen gekke dingen, en nummer vijf heeft ook geen cent te makken, maar wel een voorliefde voor dure belegde broodjes en lunches in het cafetaria. Die moeten we denk ik zoetjesaan maar eens gaan bekeren :-) Van mijn weblog weten ze trouwens geen van allen iets en dat hou ik ook zo.

Thuis nog even een halfuurtje bankgehangen en toen waggelend (van het eten, níét van de drank) naar bed. En toen... kon ik niet slapen. Ik heb ieder uur van de nacht gezien, was klaarwakker. Ik zal vast wel af en toe zijn weggedommeld, maar om zes uur hield ik het voor gezien en ben ik opgestaan. En hoe dat nu komt? Geen idee, maar ik ben gewoon fris en helemaal niet moe. Net lekker met een bakkie koffie bijgelezen op de weblogs en nu ga ik met een koppie thee naast me vol energie aan het werk.

8 opmerkingen:

 1. Je batterijtjes waren duidelijk opgeladen door al die voeding, haha, en nog niet aan slapen toe. Tof dat het zo leuk was.

  Wel grappig ook dat je vriendin vroeg hoe het met je consumindermanie is. Bij mij doen ze dat ook! Dan vragen ze zich af waarom ik toch zo moeilijk doe terwijl het makkelijk kan. Ik consuminder omdat ik eigenlijk teveel consumeer en meer met onze planeet begaan wil zijn. Bij mij is het niet uit financiële noodzaak , maar een bewust keuze. Vriendinnen vinden dat ik echt gek aan het worden ben de laatste maanden, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm jah soms is het wat moeilijk slapen met een ( over)volle dikke buik van het eten :-) en soms heb je blijkbaar een echte enrgieboost (lichaam en geest )gekregen van het leuke uitje!! Dat was dan een heel geslaagd uitje ;-)lijkt mij :-)
  Ik las dat miljoenen huishoudens op de rand van de afgrond leven en in moeilijkheden komen als ze een wasmachine ofzo zouden moeten vervangen... hmmm dus het lijkt me dat er dan inderdaad veel meer mensen "bekeerd" kunnen worden, want dta lijkt mij namelijk niet zo fijn... als je zo krap leeft.( of zo rijk dat je niks meer overhoud voor nooddingen net hoe je het bekijkt he :-) )Maar misschien is het toch/nog een taboe in nederland? En misschien zijn we gewoon ook wel erg verwend de laatste jaren waarbij de koek nooit op leek en kwam :-)
  Ehm en samenwonen bv schijnt ook een goede besparing te zijn( overheid verdient veel meer aan al die eenpers huishoudens)( oh en de winkels enzo ook natuurlijk)
  gr sillie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn vriendinnen vinden het geloof ik wel leuk en stoer, Sandra, maar ik doe dan ook alsof het de leukste hobby ter wereld is, haha.
  Sillie, consuminderen leuk en wel, maar ik ga toch echt niet alleen maar samenwonen omdat de overheid nu misschien meer aan me verdient. Mijn eigenste plekkie en mijn persoonlijke vrijheid zullen de allerlaatste dingen zijn die ik ooit zou opgeven (al moet ik droog brood vreten :-)).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. :-) ik gooi ook zomaar wat op tafel hoor :-) hihihi natuurlijk moet je gaan samenwonen uit iets anders dan je wens om te coonsuminderen ;-) maar ehm ondertussen is het wel echt waar, helaas...ook als alleenreizende moet je immers vaak toeslagen extra betalen voor kamer enz....(ook zomaar weer een kleinvoorbeeld hoor)
  Oh ik kreeg ehm in een gewone winkel ook zomaar in eens korting aangeboden van 30% ( op agenda en kalender) toen ik vroeg wat de prijs was... en toen een beetje bedenkelijk keek omdat ik het wel een leuk setje vond( een in mn tas een aan de muur) en het dus terug wilde leggen,toen vroeg de verkoopster uit zichzelf!!! zal ikde baas even bellen om te vragen hoeveel ik eraf mag halen? Bleek 30% te zijn.Grommmm toen kwam ik natuurlijk nog meer in verleiding het te kopen, maar ik was sterk( vandaag wel) en ehm legde het braaf terug en bedankte haar vriendelijk( en dacht eind december gaan ze ws voor nog minder weg dus ik neem de gok :-) ) maar goed dit was in heel gewone winkel als de primera... of maak ik nu reclame? dan verwijder je me maar hoor.:-)Maar goed ik was verbaasd....ook wel aangenaam verrast dta wel...had ik het toch moeten doen>> hmmm het knaagt nog een klein beetje aan me ... wie weet ga ik er morgen nog weer heen :-)
  gr sillie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vandaag in de kringloopwinkel heb ik ook iets gekregen voor minder. Ik had 2 geldbeugeltjes voor de kindjes meegenomen zodat ze daar hun centjes voor school kunnen insteken en ze stonden 1 Euro. Toen ik zei dat ik dat best veel vond gaf ze ze me voor 0,50 cent elk. Soms moet je even durven...

  Sommige vrienden pikken wel weer dingen van me op hoor, haha. Dan hoor ik later dat ze dat ook gedaan hebben. Bv. eens naar een tweedehands klerenwinkel geweest.

  Ik ga ook een nieuw spaarplan uitwerken voor de komende zes jaar. jaja, ik heb grootse plannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt als een heerlijk avondje meid!
  Ik hoop dat ik morgen ook zo`n geslaagde avond heb. Al eet ik er niet hahaha.
  Ik denk dat jij de volgende keer misschien wel kan trakteren? Aan mij ligt het namelijk niet haha.

  Liefs Schuldenaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik trakteer jou al dagelijks Schuldenaar, Meermalen per dag zelfs :-) (en mezelf op gemene plaatjes van exotische bestemmingen... grrr).
  Sandra, netjes van die kringloopwinkel dat ze nog afprijzen ook. Twee voor de prijs van één, niet slecht.
  Sillie, soms moet je jezelf ook eens verwennen, zeker als je nog eens 30% korting krijgt op iets wat je duidelijk heel mooi vindt. Morgen dus maar even terug, zou ik zeggen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. whahaha weet ik meid wordt ook op prijs gesteld. Ik bedoelde eigenlijk kan jij je vriendinnen van de kliederclub trakteren haha. Mag ook kroketje op de hoek zijn hoor!

  BeantwoordenVerwijderen