Pagina's

zondag 1 november 2009

Opruimwoedend

Wat kun je op zo'n druilerige, duistere zondag beter doen dan opruimen? Ja, natuurlijk kan ik wel honderd dingen bedenken die ik beter kan doen, zoals appeltaart maken van de 2,5 kilo elstars die ik gisteren voor welgeteld 1,25 euro kocht, lekker loungen bij het houtkacheltje, een paar uurtjes werken, uitgebreid in bad. Maar het één sluit het ander natuurlijk niet uit. Na gedane arbeid is het goed badderen. Soms word ik 's morgens wakker met grote plannen. Het ene plan mondt uit in het andere en in gedachten heb ik het hele huis al gereorganiseerd en opgeruimd. Eenmaal uit bed verdwijnen die goede voornemens vaak als sneeuw voor de zon, maar nu probeer ik er een aantal vast te houden.

Wat mij vaak tot opruimen aanzet, is een nieuwe aanwinst in huis. Gisteren heb ik bij een vriendin twee zalige dikke auping-matrassen opgehaald, omdat zij overgingen op koudschuim (wat ik trouwens niet behaaglijk vind klinken, maar what's in a name). Een luxe in vergelijking met mijn dunne ikea-matrasjes. En ze wilde er helemaal niets voor hebben. Gewapend met een fles goede whiskey, twee potten scrubzout en een aanhangertje dus gisteren op pad om ze op te halen. En ik moet zeggen, ze liggen heerlijk. Wat een verschil. De fles whisky haal ik er wel weer uit door mijn oude matrassen, die nog zo goed als nieuw zijn, voor een paar tientjes te verkopen op Marktplaats.

Terug naar het opruimen. Ja, ik moet eigenlijk terug naar het opruimen, maar ik moest opeens hoognodig een weblog schrijven. Hoezo vermijdingsgedrag? Wat ik eigenlijk wil, is mijn hobbykamer weer echt inrichten als hobbykamer. Mijn blog van gisteren heeft me doen beseffen wat ik allemaal voor leuks in huis heb, maar wanneer ik alles eerst uit allerlei hoeken tevoorschijn moet halen en bijeen moet scharrelen, is dat vaak al voldoende reden om het toch maar niet te doen. Dus moet de schuur worden opgeruimd, de enorm grote schuifdeurenkast uit de hobbykamer de schuur in, een extra tafeltje in de hobbykamer, hobbyspullen ordenen en pakklaar zetten, verlichting aanpassen... En dat gaat vandaag dus helemaal niet lukken, want het hoost buiten, dus kan ik de spullen uit de schuur niet buiten zetten, zodat de kast niet... en de hobbyspullen niet... ik denk dat ik maar een appeltaart ga bakken. Misschien had ik gewoon niet uit bed moeten komen.

3 opmerkingen:

 1. Kijk de plannen zijn er. Zo wilde ik al jarenlang mijn huiskamer verven. Het is er uiteindelijk dit voorjaar van gekomen. Soms hebben plannen meer tijd nodig om verwezenlijkt te worden.
  Gr.Lege Zakken Vrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 2. is het niet mogelijk een begin te maken in je hobbykamer op een simpele manier? Gewoon een aantal dingen wegdoen bijvoorbeeld? Of hobbyspullen van hetzelfde soort bij elkaar zoeken in een kist/doos? Als je het zo ingewikkeld maakt komt het er nooit van, is mijn ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wegdoen is helaas niet mijn sterkste kant, Yvonne. Ik heb ook altijd het idee dat ik overal wel weer een keer aan begin. Maar ik heb al een beginnetje gemaakt! Ik ben begonnen de enorme kast uit elkaar te halen. Als die eenmaal weg is, heb ik wat overzicht en kan ik in ieder geval verder in mijn hobbykamer. De kast in de schuur opbouwen en daar verder is dan iets voor later.

  BeantwoordenVerwijderen