Pagina's

dinsdag 3 november 2009

Puinhoop

Nu weet ik het zeker, van opruimen komt chaos. Nou ja, bij mij dan in ieder geval. Enthousiast gisteren de zo goed als lege grote schuifkast in mijn hobbykamer gedemonteerd en op de gang gezet. Gangetje vol. Hobbykamer iets leger, maar wat er nog in de kast zat, staat nu op de grond, schiet niet op. Uit de poten van het trappetje, dat de laatse keer blijkbaar buiten is gebruikt, vielen een paar lekkere klonten opgedroogde modder. Gangetje dus niet alleen vol, maar ook vies.

Heerlijk hoor, de auping-matrassen van mijn vriendin, maar mijn oude matrassen staan nu dus voor mijn schuifkast in de slaapkamer, zodat ik niet makkelijk even bij de planken kan. Vloer van de slaapkamer dus vol afgehaalde was.

Zaterdag behalve de matrassen ook een tweedehands inbouw-koelvriescombinatie opgehaald die waarschijnlijk wel, maar nog iets waarschijnlijker net niet op de plaats van de oude koelkast past. Zie net dat de deurscharnieren van de opzetdeurtjes op een andere plaats zitten. Er staan nu dus twee koelvriescombinaties in de keuken. Oude koelkast uitgezet, alles overgeheveld naar mijn reservekoelkastje en het vriezertje in het 'washok'. Daar stonden natuurlijk allerlei dozen en stapels oud papier voor, die weg moesten om bij het koelkastje te komen. Gangetje beneden nu dus ook vol, met karton en oud papier.

Gisteren bij Lidl een convectorkacheltje gekocht. Koopje, 19.95 euro. Want waarom de hele CV aanzetten als ik overdag toch maar één kamertje boven in het huis gebruik. Kacheltje uitgepakt, een poging gedaan om de voetjes erop te schroeven... geen schroefgaatjes. Kamertje dus vol met grote doos van het kacheltje, het kacheltje zelf en twee losse poten.

Gisteren op zoek naar naar een bepaalde cd. Alle cd's uit het kastje getrokken, maar niet gevonden. Huiskamervloer bezaaid met cd's (nee, niet zomaar weer terugproppen, eerst uitzoeken wat ervan weg kan). De keuken wás al een puinhoop, dus dat scheelt weer.

Vriendin stuurde gisteren wat werk, of ik dat alsjeblieft wilde nakijken en corrigeren voordat ze het opstuurde. Het gaat om een nieuwe opdrachtgever voor haar, dus ze wil een goede indruk maken. Tuurlijk meid, no problem. Met zelf twee dikke opdrachten voor mijn neus dus eerst haar werk nakijken. Hoofd nu ook behoorlijk vol en nog geen seconde met mijn eigen werk bezig geweest. Gelukkig is het pas... ehh... 12 uur?? Net was het nog... Pfff, nog even en de dag is ook alweer vol.

En dus... heb ik mijn bureau opgeruimd. Want als ik aan een opgeruimd bureau zit en geconcentreerd aan het werk ben, mag de puinhoop om me heen zich tot het plafond opstapelen, dan zit ik in mijn eigen wereldje en vergeet alles om me heen. Vanmiddag zie ik wel weer.

En nu meldt dit programma dat het geen contact kan maken met Blogger.com en dat het opslaan en publiceren kan mislukken. Grote kans dus dat ik dit allemaal voor de kat zijn k aan het typen ben. Ah, gelukkig, concept automatisch opgeslagen om 12.01 u. Nou, dan zal de rest ook wel weer goedkomen. En nu aan het werk.

4 opmerkingen:

 1. hihihi heeel herkenbaar hoor en dan heb ik hier nog 4 paa kindervoetjes die ertussen door trippelen en dito aantal handjes die overal aanzitten grommmmm ik schiet ook nooit erg op overdag, daarom mijn hoop in bange tijden... de avonden :-)
  Oh ehm een convectorkacheltje neemt wel veel stroom hoor... ( aaaaaa ik ben echt te kritisch)en ehm is electra niet duurder dan de op gas gestookte cv?Ehm nog iets als je de cv aanzet en alle leidingen beneden dicht zet( van je verwarmingen) en alleen op je werkkamer open... word het alleen dara warm toch?
  Misschien kun je t kacheltje nog terugbrengen ;-)
  enne ergens kweenie waar... margriet ofzo las ik het volgende schrijf iets wat je graag wil of denkt te willen kopen op een lijst en kijk er na 30 dagen weer na als je het dan nog steeds handig ofzo lijkt dna pas kopen... scheelt veel inpuls koopjes en ehm dus geld ;-) ik neem me het ook voor en ik heb er sinds een week een crockpot op staan.... ik begin er nu al over te twijfelen, terwijl ik heb al bijna ehct online besteld had een week geleden :-)
  Nouja succes met werken :-)
  ps. een laptop ipv desktop neemt ook minder stroom dan kun je gewoon daar werken waar het warm is ook nog.( was zomaar een hersenspinsel hoor)OHwww en ik heb zelf heel crea/bespaar :-) een broodtaart gemaakt van oud brood... nou hou ik nooit brood over, zeker geen zelfgebakken brood, met een pubermens in huis maar dit had ik verstopt :-) naja zie mijn blog :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Sillie,
  Het convectorkacheltje heeft drie standen, de laagste stand is maar 750 watt en ik ga ervan uit dat hij maar een minuutje of tien aan hoeft om dit kleine hokkie net een graadje warmer te stoken. Om nou alle radiatoren in het hele huis te gaan dichtdraaien... als het wat kouder wordt, zullen er toch wat meer aanmoeten, dit is een soort overgangsmaatregel, zeg maar :-). Ik werk al een jaar met een verlanglijstje, een impulsaankoop doe ik nog zelden. Het kacheltje stond er al een half jaar op, ik wachtte op een mooie aanbieding. Ik heb hem namelijk ook af en toe nodig om mijn schuurtje even te verwarmen/te ontvochtigen, omdat daar dozen vol fifties-kleding staan die absoluut niet vochtig mogen worden en zeker niet muf mogen gaan ruiken. Ontvochtigers in de vorm van korrels bleken niet voldoende.
  Een laptop is voor mij niet handig, omdat ik een speciaal toetsenbord gebruik. Kan ik natuurlijk op een laptop aansluiten, maar dan moet hij vóór het vaste toetsenbord komen en dat werkt niet handig. En voor het geld van een nieuwe laptop kan ik heel wat uurtjes computeren, denk ik. Bovendien moet ik echt een werkkamer hebben, het is al lastig genoeg om thuis de concentratie en zelfdiscipline op te brengen. De werkkamer is om te werken (en te bloggen natuurlijk :-)), de rest van het huis voor andere dingen. Ik ga nu even op je blog kijken, heb nog nooit broodtaart gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pfff, ik word al helemaal nerveus als ik dat allemaal lees. Maar snappen doe ik het wel. Ik heb hier af en toe ook een grote puinzooi. Vooral vaak wegens te laat opstaan (ik moet veel 's avonds vergaderen omdat ik in de politiek zit en ga dan laat naatr bed) Dan de volgende cohtend laat op, koffie, mail en ineens is het al weer laat, Laatst stond de hele bovenkant van de vaatwasser vol met vuile vaat omdat ik geen tijd had om hem uit te ruimen
  Ik kan er alleen niet tegen als het een rommeltje is dus word ik kribbig en dat schiet ook niet op. Veel sterkte gewenst met het opruimen en het werken. Fijn dat je je goed kunt concentreren als je bureau maar opgeruimd is. Ik verzin altijd eerst allerlei smoesjes wat ik allemaal nog moet doen voor ik aan het werk kan.
  Tineke38

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herkenbaar Tineke, ik word ook chagrijnig als het om me heen een bende is. En dan lijkt er wel juist niets meer uit mijn handen te komen, wat mijn humeur er niet beter op maakt. Enne... ik verzin ook altijd allerlei smoesjes voordat ik echt aan werken toekom. Maar ja, uiteindelijk moet het toch gebeuren, en gelukkig vind ik het ook heerlijk om 's avonds of zelfs 's nachts nog een paar uurtje te werken, dus uiteindelijk komt het altijd wel weer goed.

  BeantwoordenVerwijderen