Pagina's

woensdag 4 november 2009

Regenbogen

Toen ik net vanuit Amsterdam naar huis reed, zag ik voor me plotseling twee regenbogen verschijnen, zomaar uit het niets. Prachtige boogjes naar rechts, één vaag, de ander zo helder dat je alle kleuren van de ehhh... regenboog dus, kon onderscheiden. De lucht was op sommige plekken knalblauw, doorspekt met onschuldige witte schapenwolkjes, maar ook met onheilspellende donderwolken. Zon, mottertje, plensbui, zon. Ruitenwissers aan, ruitenwissers uit. En maar kijken naar die prachtige regenbogen. Voor mijn ogen vervaagden ze weer, om een minuut later weer te verschijnen, maar... dit keer in een boog naar links. Eén ervan was weer zo knalhelder dat je hem tot aan het weiland in de verte zag doorlopen. Zo vreselijk mooi in die prachtige lucht, ik geloof dat ik als een debiel heb zitten grijnzen in mijn auto. Levensgevaarlijk trouwens als ik achter het stuur zit, want ik kan mijn ogen er gewoon niet van afhouden. En dan denk ik altijd: als ik toch eens zo zou kunnen schilderen...

Toen ik thuiskwam was ik de kilte zat en ben gezwicht voor de lokroep van de thermostaat. Het was hier achttien graden en ik had het koud. Nou vooruit, een uurtje dan, even de kilte uit het hele huis. Vanavond gaat de houtkachel weer aan, maar het is nu dus officieel: de c.v. is aan geweest. Ik ben vast niet de eerste, maar ongetwijfeld ook niet de laatste die moet toegeven aan het herfstweer. Is ie bij jullie al aan?

6 opmerkingen:

 1. ha, ha, eind september! anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja,bij ons half oktober. Ik ben net thuis en het was hier 15"C....(Woon wel in een oud huis en een oude plaats)..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm ja natuurlijk heb ik m al aan... ik hou gewoon niet van d ekou liefst 20 graden heb ik het... nou is mijn huis(kamer) zowiezo snel warm want smorgens begint de zon daar altijd.Ik heb natuurlijk ook het kleine beepje veel in de woonkamer liggen dus dan moet het wel wat warm zijn.
  En ik was inderdaad bij bob geweest :-) er liepen daar zo veel mensen rond dat ik werkelijk niet weet of ik jouw lief gezien heb.Maar t is wel veel nachtwerk zeg voor hem poe poe poe.....vermoeiend.
  Ik heb de verwarming s avonds wel een uur voor bedtijd op lagere warmte staan.(omdat ik hem anders natuurlijk vaak vergat uit/lager te zetten)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Brrr, nee, vijftien graden lijkt me niet te harden, dan had ik de kachel ook allang eerder aangehad. En met een baby in huis is het ook logisch dat je het wat warmer houdt, zo'n wurm moet het natuurlijk altijd lekker warm hebben. Ja, Sillie, vriendlief heeft zaterdagnacht tot half zeven 's morgens gewerkt, want de troep moest natuurlijk ook nog worden opgeruimd toen al die bussen weg waren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja,de gaskachel in de huiskamer staat al een paar weken op de waakvlam - anders werd het echt te koud en te vochtig in huis!. En nu probeer ik hem nog maar zo min mogelijk hoger te draaien;ik geloof dat ik hem gisteren voor het eerst de hele avond heb aangehad, ik was dus ook bezig ziek te worden...........

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De kou begint nu natuurlijk ook steeds meer overal in door te trekken, ik merk het als ik binnenkom. En als je ziekjes bent, voel je je alleen maar beroerder als je het koud hebt. Consuminderen oké, maar het moet wel leefbaar blijven. Beterschap Hanneke!

  BeantwoordenVerwijderen