Pagina's

dinsdag 24 november 2009

Zoek de verschillen!

Vorige week schreef ik dat ik weer eens een poging ging ondernemen om mijn voorraadkast op te ruimen. Dat gaat bij mij altijd in etappes, maar uiteindelijk is ie toch weer redelijk inloopbaar en overzichtelijk geworden. Ik vind het moeilijk om de voorraad levensmiddelen enigszins logisch neer te zetten, zodat je alles in een oogopslag ziet en niet overal achter moet gaan rommelen om te zien wat er staat. De kleine blikjes groenten staan nu gestapeld op een omgekeerd cakeblik, zodat ik alle etiketten kan zien. Helemaal tevreden ben ik nog niet, maar het is beter dan het was.
Ook schreef ik eerder dat mijn elektrische tandenborstel niet meer goed oplaadde. Ik laadde hem steeds als hij leeg dreigde te raken in één nacht weer op, maar omdat ik de moed niet direct wilde opgeven heb ik hem nu een paar dagen in het stopcontact gelaten. En... gisteren poetste hij weer als een zonnetje! Dat was dus verkeerde zuinigheid. Blij dat ik niet meteen een nieuwe heb gekocht.

9 opmerkingen:

 1. Heel netjes, dit herinnert mij eraan dat ik hier ook maar eens aan de slag moet. Donderdag krijg ik bezoek en mijn oude buurvrouw wil zeker het huis even door.

  groetjes,
  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er een stuk beter uit! Veel overzichtelijker en netter, kortome een prima resultaat. En dat met die tandenborstel is een goede tip. Ik laad mijn tandenborstel trouwens altijd 24 uur op, misschien is dat voldoende. Ik heb hem al weer jaren. Wat mij trouwens laatst opviel: je kunt geen losse tandenborstels meer kopen, overal moet je er meteen een oplader bijkopen! Wat een onzin! De oplader is eigenlijk altijd nog prima, op een gegeven moment wordt de accu van de tandenborstel minder en dan zou ik gewoon alleen zo'n borstel willen kopen. Maar dat lukt dus niet meer. Ik heb het laatst geprobeerd omdat ik een nieuwe voor mijn dochter wilde kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n bezoekje is altijd een goede reden om op te ruimen, Pien, heb je wel meteen eer van je werk.
  Ik hoop niet dat je gelijk hebt, Zuinigaan, want ik ben binnenkort ook aan een nieuwe borstel toe. Dacht ze toch nog wel geregeld te zien liggen, maar misschien zijn dat andere types. Ik ga alvast snuffelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het resultaat is nu toch veel beter hé.
  Ik ben nog steeds bezig met mijn washok. Dat is dan ook in etappes. Van totale chaos, naar chaos, naar iets minder chaos, naar rommelig, naar ....
  Maar ik blijf bezig.

  Door teveel chaos bij mij weet ik soms niet meer wat ik heb en koop ik dubbel bv. Door meer orde te hebben gaat het nu stukken beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn voorraadkast is een zooitje. Ik weet trouwens precies wat ik in huis heb, omdat ik er heel vaak doorheen ga. Eeen rommelige voorraadkast is voor mij een teken van overvloed.Gr. Lege Zakken Vrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij het opruimen,heb ik alles in bakjes gedaan,alle in één kleur.Dat stond zo netjes dat ik het in meerdere kastjes heb!!Eventueel voorzien van etiket(papier plakband)Gekocht bij de Action,knalgroen(ik meende 1euro per 3)Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik was na het opruimen ook alles kwijt, Lege Zakken Vrouw, maar dat went wel. Goed idee, Sylvia, die gekleurde bakjes. Ik heb nu één mandje staan en dat is toch wel erg handig voor klein spul. Even naar de Action dus...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn voorraadkast heb ik vandaag weer spotgoedkoop gevuld met dank aan de Aldi *grijns* Hij was aardig leeg geraakt en dan is opruimen een fluitje van een cent.
  Groet van Beer

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk om een vers gevulde voorraadkast te hebben, Beer. Het blijft toch altijd een beetje winkeltje spelen.

  BeantwoordenVerwijderen