Pagina's

zaterdag 2 januari 2010

Huisgenoten

Ze zijn gearriveerd, mijn nieuwe huisgenoten. Droopy & Sam, twee bijna bejaarde kattenmannen van 13 jaar oud. Sam (de rooie) kwam meteen uit zijn mand om de boel te verkennen, Droopy (de cyperse) vond het wel oké om nog even te blijven zitten. Dat mocht natuurlijk. En nu zitten ze daar, twee ontheemde ouwe mannen die voor het eerst in hun leven in een vreemde omgeving zijn. Droopy begon gelukkig onmiddellijk te eten, maar dat is altijd een vreetzak geweest (vandaar waarschijnlijk ook het vele overgeven). Sam snuffelde, maar at niets. Ook dat mag, ze hebben natuurlijk tijd nodig om te wennen. Even bij ze blijven zitten om ze gerust te stellen en daarna een uurtje naar de nieuwjaarsborrel van mijn stamkroegje geweest. Bij thuiskomst was Sam lief en aanhalerig, Droopy ietwat chagrijnig en mokkend, maar dat is zijn karakter nu eenmaal, komt wel goed. Ik laat ze maar even met rust.

Het is zo lang geleden dat ik katten heb gehad dat ik een beetje de routine kwijt ben. Waar doe ik ze een plezier mee om ze sneller te laten wennen? Wat vinden katten het lekkerst van lekker? Ik heb vandaag druppeltjes voor hun vacht gehaald, in de hoop dat ze na verloop van tijd wat minder gaan verharen, want dat is echt vreselijk. En ik ga ze een paar keer per dag kleine hoeveelheden eten geven, misschien dat Droopy dan wat minder gaat overgeven. Iemand nog tips om de mannen wat sneller aan hun nieuwe omgeving te laten wennen? Vanaf morgen ga ik ze iedere dag goed kammen om al het losse haar te verwijderen, gelukkig vinden ze dat fijn. En duimen dat ze de bak meteen kunnen vinden en hun rust gaan vinden. Ik beraad me nog over leuke speeltjes en afleiding. Het is allemaal heel spannend en nieuw, maar ik heb goede hoop. Aan mijn goede bedoelingen zal het in ieder geval niet liggen. Goede adviezen zijn zeer welkom!

7 opmerkingen:

 1. Ik geef mijn katten 2x per dag eten, 's ochtends n flinke hoeveelheid brokjes en 's avonds nat voer en n beetje brokjes. Ik hou me aan de voorschriften van hoeveelheden en weeg het af, als ze veel eten worden ze lui (& dik).
  Verder helpt het als je zo veel mogelijk hetzelfde houdt, zelfde voer, kattenbakvulling die al naar hen ruikt. Voor een goede vacht is goede voeding belangrijk, ik merk meer haaruitval bij huismerkbrokjes. Als het echt erg is kan je edelgist toevoegen aan het voer, te koop bij de natuurwinkel. Dit bevat veel vitamine B en is goed voor de vacht, ook erg lekker door eigen eten ipv kaas zoals over de pasta.
  Ohja en ik zou ze ook de eerste nacht bij je laten op bed, dat deed ik ook. Wel oordoppen in want ze miauwen waarschijnlijk veel door de heimwee. Dusseh, succes de eerste nacht ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop dat alles goed gaat en ze een mooie oude dag bij jullie hebben. :-) Geef ze even de tijd te wennen aan hun nieuwe omgeving en alles komt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij krijgen ze het bij jou wel heel erg goed.
  Succes met ze.

  groetjes,
  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou als ik dat zo lees.......petje af hoor voor die 2 oude kereltjes!! Ze passen zich dus best makkelijk aan! Probeer inderdaad alles zo veel mogelijk bij het oude te laten,qua eten en kattenbakgrind. Verder laten ze zelf ook vaak wel weten wat ze willen.....eten, knuffelen. Volgens mij doe je het hartstikke goed en gaan ze het gewoon goed hebben bij je. Succes en nog de beste wensen voor 2010

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je "nieuwe" aanwinsten, hartstikke goed om twee oude mannen te adopteren!

  Favoriet speeltje hier in huis zijn op dit moment de champagnekurken die nog steeds her en der rondslingeren van het feestje van eergisteren. Verder houdt onze sok erg van doosjes met kussentjes op warme plekken. Sinds hij die heeft wil hij niet meer bij me in bed (en slaap ik een stuk beter...)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb weleens iets gelezen over (dun) boter op de kussentjes van hun poten smeren. Daarmee lopen ze door de ruimte, ze likken ze af en daardoor zijn ze sneller gewend aan de geuren en smaken van de nieuwe omgeving. Super dat je ze een nieuw huis geeft!

  Greetz,
  Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor de adviezen! Jacqueline, wat een ludiek idee, die boter op hun pootjes. Ik denk niet dat het nodig is, want ze lijken zich aardig thuis te voelen. Mieb, ik heb net een doos neergezet met een lekker flanellen laken erin, goed idee. Minoesjka en Budgetstudent, ik heb er inderdaad voor gezorgd dat ze hetzelfde voer en grit hebben, werkt goed. Verwend als ze zijn eten ze alleen merkvoeding, van goedkoop voer gaan ze alleen maar meer overgeven. Het zij zo, maar die paar dubbeltjes kunnen er wel vanaf. Bij mij op bed is geen optie, want dan heb ik 's morgens een extra vachtje op mijn dekbed en een mond vol haren, en dat gaat me echt te ver. Tot nu toe gaat het goed!

  BeantwoordenVerwijderen