Pagina's

dinsdag 30 maart 2010

Lijnen for love

Al mijn hele volwassen leven schommelt mijn gewicht tussen de 62 en de 65 kilo, bij een lengte van 1,78 m, dat zou je dus mijn natuurlijke gewicht/lengteverhouding kunnen noemen. Ik heb dan ook nooit hoeven te lijnen. Toen ik bijna vier jaar geleden mijn huidige vriend leerde kennen zat ik door een sportschoolmanie superstrak in mijn vel en lag mijn gewicht door wat minder leuke omstandigheden rond de 61 kilo.

Ik kwam hem tegen in het café waar ik nu praktisch om de hoek woon, maar waar ik toen door een raar toeval (toeval bestaat niet) voor het eerst kwam. Het WK werd destijds gespeeld en in het café hing een groot scherm waarop het voetballen werd uitgezonden. Het was er stampdruk en iedereen was vrolijk omdat Nederland er goed voorstond. Voetballen zegt me niets en ik heb nooit aan die oranje-heisa meegedaan, maar juist toen had ik bedacht dat het wel leuk zou zijn om mijn oranje halterjurkje aan te doen. Omdat ik op mijn dunst was zat het jurkje werkelijk als gegoten. Lang verhaal kort: Ik sloeg bij mijn vriend in als een bom. Hij was eigenlijk al op weg naar de buitendeur om naar huis te gaan, maar zei later dat hij me niet zo voorbij kon lopen zonder zich voor te stellen. Toen het Nederlands elftal een week later weer speelde, heb ik na lang twijfelen de stap genomen en ben ik weer naar dat café gegaan (niet in het oranje jurkje), en natuurlijk was hij er ook. En zo is het gekomen...

In juni is het dus vier jaar geleden dat we elkaar leerden kennen, 11 juni om precies te zijn. En omdat er dit jaar natuurlijk weer WK is, voelen we het als een bijzondere mijlpaal. Toen hij een paar weken terug zei dat er iets leuks ging gebeuren zei ik voor de grap dat ik dat oranje jurkje dan maar weer aan moest doen. "O, dat zou ik ontzettend leuk vinden!" was de enthousiaste reactie. Omdat ik nu rond de 63 kilo weeg, was mijn reactie: "Ja maar, daar pas ik nu helemaal niet in!" "Nee, maar in juni toch wel....?"

Nu kan ik natuurlijk zeggen dat ik geen zin heb om moeite te gaan doen om weer in dat jurrukkie te passen, maar stiekem zou ik het zelf ook wel erg leuk vinden. Dus heb ik min of meer besloten om voor half juni twee kilo af te vallen, want het zou toch wel leuk zijn als de rits het niet bij de eerste de beste diepe ademhaling begeeft. Maar eh... hoe doe ik dat? Wanneer ga ik daarmee beginnen en hoe? Half mei lijkt me een mooi moment, en dan voor die tijd alleen uitkijken dat ik niet aankom tot mijn bovengrens van 65 kilo. Ach, met het mooie weer in het verschiet (ahem...) eet je toch automatisch minder zware kost. Ik vind het wel leuk om eens een ander soort deadine te hebben, eens kijken of dit me ook lukt.

7 opmerkingen:

 1. Zelf ben ik net 4 kilo af gevallen in 7 weken tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Netjes hoor, Johanna! Zit je nu op je goede gewicht of moet er nog meer af?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk verhaal! Ik ben ook 1,78 en mijn gewicht schommelt tussen de 63 en 65 kilo. Ik vind het niet mooi om nu ik "op leeeftijd" (53)ben te dun te zijn. Maar als je perse af wilt vallen, geen koolydraten, wijntjes en zoetigheid.
  Soooooooo boaring! veel roken en sporten helpt trouwens ook ;-]]

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal mee eens, Linda, ik vind te dun ook niet mooi, ben ook echt niet van plan om die 61 kilo te blijven wegen, het is een soort gelegenheids-lijntje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dan ben ik zwaarder, 1.74 en 66 kg maar het staat me wel. Ik moet er wel op letten dat ik niet verder bijkom. Dus ik sport 2 x de week.
  Wil ik afvallen dan drink ik veel water en thee en snoep ik minder. Daar zit bij mij de kneep.

  Succes,

  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zit net als jij op een constant gewicht van tussen de 62 en 65 kilo. Maar dan bij een lengte van 1.73.
  Wat me wel is opgevallen de afgelopen jaren dat ik kledingstukken die ik een jaar of vijf geleden met hetzelfde gewicht nog goed kon dragen, maar dat die nu niet meer passen. Wordt in de loop der jaren ietsje ronder rond mijn heupen en buik zonder dat ik dat in mijn gewicht terug zie.
  Bij jouw lengte is 61 kilo wel heel erg laag. Dan zit je nog net aan de onderkant van de BMI.

  Groetjes,
  Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pas je nu echt niet in het jurkje? Ik kan me niet goed voorstellen dat 2 kilo zo'n verschil maken. Eigenlijk vind ik het ongezond om voor zoiets af te gaan vallen. Denk je niet dat je je natuurlijke gewicht op die manier ontregelt?

  Ik zou proberen gewicht te verliezen door meer te bewegen. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen