Pagina's

zondag 28 maart 2010

Eerste testresultaat Persil Eco Power

Ik heb mijn eerste was gedraaid met de nieuwe Persil Eco Power die ik voor Insiders test en door anderen mag laten testen. Er zijn inmiddels vier proefsachets naar lezers van mijn blog verstuurd, ik ben benieuwd wat hun oordeel is.
Om mijn dekbed zat een mooie crèmekleurige overtrek met ingeweven motieven, dat ik een paar weken geleden als heel mooi koopje op de markt aanschafte. Dat het van goede kwaliteit is voel je echt wel als je eronder ligt, heerlijk. Wat een verschil met die uitverkoopkatoentjes die ik altijd heb. Maar overtrek en slopen moesten toch een keer worden gewassen. Ik was er huiverig voor om ze te heet te wassen en ze daardoor misschien te verpesten, maar toen kwam precies op het juiste moment mijn proefpakket Persil Eco Power binnen.

Vooral de randen van het overtrek waren duidelijk smoezelig, en ook het kussensloop was niet geheel smetteloos meer, een groot nadeel van nachtcrème (en om eerlijk te zijn neem ik 's avonds ook niet altijd de moeite om eventuele make-up van mijn gezicht te halen). Hoog tijd voor een wasbeurt dus.

Wat het eerste aan dit wasmiddel opviel was de frisse geur. Het ecologische wasmiddel dat ik vroeger wel eens gebruikte vond ik vies en muf ruiken, voor mij een reden om het niet meer te gebruiken, want ik vind geur heel belangrijk. Dekbedovertrek en slopen dus netjes binnenstebuiten gekeerd en met een eveneens smoezelig gebreid wit vestje en een paar handdoeken gewassen op de koude stand van mijn wasmachine. Raar idee om met koud water te wassen. Voor ik het wist was het programma al klaar. Scheelt dus echt wel energie, ten eerste voor het opwarmen van het water, ten tweede in tijd die de machine aanstaat. Bij het ophangen kon ik natuurlijk nog geen oordeel geven omdat alles binnenstebuiten hing. Nog even geduld dus. Toen alles droog was volgde er natuurlijk een grondige inspectie. Niks smoezeligs meer, alles zag er fris en schoon uit. Op een van de slopen zat nog een klein vlekje, maar dat is waarschijnlijk mascara, kan me voorstellen dat dat bij een wasbeurt op 20 graden blijft zitten, geen ramp, volgende keer misschien 30 graden proberen. Ook mijn groezelige vestje was weer keurig wit. Tevredenheid alom dus.

Vannacht voor het eerst weer onder mijn luxe dekbedovertrek geslapen, heerlijk zo'n schoon bedje. Alleen... de geur die ik zo lekker vond, was erg in de overtrek blijven zitten en ik heb hem de hele nacht (toevallig onrustig geslapen) geroken. En dan wordt zo'n geur toch opeens een stuk minder aangenaam. Maar waarschijnlijk heb ik dat aan mezelf te wijten. Ik vond de aangegeven dosering namelijk wat weinig, dus heb ik, eigenwijs als ik ben, meer wasmiddel gebruikt dan was aanbevolen. Bij de volgende was beurt hou ik me dus netjes aan de aangegeven dosering, waarschijnlijk heb ik dan geen last meer van overtollige geurtjes.

Eindconclusie: Het is echt waar, dit wasmiddel wast schoon en fris op 20 graden. Goed voor het milieu, goed voor het energiegebruik en goed voor mijn was. Mijn vriend heeft gisteren zijn dekbedovertrek (dezelfde kwaliteit als de mijne, waren per twee namelijk nog voordeliger) ermee gewassen, die mag me vanavond vertellen hoe die eruit is gekomen. Zijn volgende was is zijn werkkleding, en dat is de ultieme test. Want als de werkkleding van een steigerbouwer er op zo'n lage temperatuur schoon uitkomt, ben ik écht overtuigd.
(PS. Ik krijg noch voor het testen, noch voor het aanprijzen van Persil Eco Power een vergoeding, dit is mijn persoonlijke eerlijke mening.)

9 opmerkingen:

 1. Vrijdag krijg ik de werkwas van mijn man binnen. Die zit dan vol olie/smeerspul ed want hij werkt in de metaal. Dit is het ergste wat ik me kon bedenken om te testen.
  Daarna laat ik weten hoe het beviel.

  groetjes,
  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nooit echt vieze was (afkloppen!), maar ik ben toch benieuwd. Kan jij echt op 20 graden wassen? Hier kan de wasmachine eigenlijk niet lager dan 40 (30 graden is alleen een miniwas van 30 minuten, dan wordt het niet schoon)

  Ohja en, hij is vloeibaar toch? Moet het dan in het wasmiddelbakje of in de machine?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt meer genomen dan nodig was, maar heel vaak kun je doen met de helft van de aangegeven dosering. Zou ik gewoon een proberen als ik jou was. Ik doe het al jaren met allerlei producten van vaatwastabletten (snij ik doormidden) wasmiddel, tandpasta, shampoo en dat soort dingen. Werkt prima, kost minder en is ook nog beter voor het milieu. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben heel benieuwd, Pien, een goede test.
  Budgetstudent, op mijn wasmachine zit behalve de programmaknop ook een knop om de temperatuur apart in te stellen en een knop om het aantal toeren voor het centrifugeren in te stellen. Hartstikke handig. Ik zou het als ik jou was toch een keer op dat korte programma van 30 graden proberen met dat proefpakje. Het is vloeibaar, ik heb het in mijn bolletje tussen de was gedaan.
  Ja, Ineke, ik ga volgende keer zeker minder gebruiken, ik denk dat ik wat sceptisch was over die 20 graden en daarom wat meer heb genomen, was dus niet nodig. Hoe krijgen jullie die vaatwastabletten toch doormidden? Die van de Action zijn keihard!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor de vaatwasser heb ik losse poeder, dat kan ik beter doseren.

  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zaag ze met een kartelmes een stukje in en dan kun je ze goed breken op die lijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb de proefverpakking die je me toegezonden hebt ontvangen. Bedankt hiervoor. Ik heb hem nog niet kunnen gebruiken. Ik ben vanaf morgen het hele paasweekend weg. Ik zal je in de loop van de komende week berichten hoe het wasmiddel bevalt.
  Ook een fijn paasweekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb de proefverpakking ook gebruikt, nogmaals bedankt daarvoor. Het wasmiddel ruikt goed en wast goed schoon. Ik denk dat ik de kortingsbon ook ga gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook ik heb Persil eco power gebruikt. Wat een prettig wassmiddel is dit!

  Wanneer ik het gebruikte viel mij gelijk de frisse geur op. Een ander voordeel voor mij is dat ik niet meer lang op mijn wasbeurten hoef te wachten, doordat ik korte wasprogramma's kies en de waskracht behouden blijft. De was komt over het algemeen op een lage temperatuur schoon en fris de wastrommel uit.

  Alles overziend vind ik persil eco power dus fijn om mee te wassen.

  Enige nadeel is dat de kosten van het product verhoudingsgewijs wat hoger liggen als bij andere wasmiddelen.

  BeantwoordenVerwijderen