Pagina's

vrijdag 19 maart 2010

Voorjaarsgevoel

Wat jammer dat het vandaag weer zulk somber weer is na dat heerlijke dagje van gisteren. Eerste inspectieronde van het terras gehouden. Sommige planten hebben het overleefd, andere helaas niet. Dat zat erin met die aanhoudende kou en ik kon toch ook niet álle potten binnen zetten. Mijn olijfboompje heeft het moeilijk gehad, duidelijk te zien aan de blaadjes, maar met wat warmte en veel aansporing en bemoedigende woorden heb ik er toch goede hoop op dat het nog goed komt met hem. Verder buiten wat aanmaakhoutjes gezaagd, mijn werkkamer helemaal opgeruimd en gepoetst, muffins gebakken, administratie bijgewerkt, de badkamer spic en span gemaakt, de slaapkamer uitgemest en nog wat algemeen opruimwerk verricht. Nu nog even goed met de stofzuiger door het hele huis en de deur kan weer wijd open voor visite.

Gisteren ook de uitslag van het bloedonderzoek gehad. Ik blijk een maagbacterie te hebben, de helicobacter pylori, weliswaar in een lage concentratie, maar ik moet er wel een antibioticumkuurtje voor innemen. De andere waarden, voor suiker, cholesterol, crp en bezinking waren uitstekend, dat is wel weer eens fijn om te weten. Omdat ik toch bloed moest laten prikken, heb ik meteen laten kijken of ik nou echt in de overgang ben en zo ja, in welke fase. Nou, dat was verrassend. Aan de hand van de FSH-waarde werd geconstateerd dat ik zelfs al in de postmenopauze ben. Nou, als dat betekent dat de opvliegers en het af en toe toch weer ongesteld worden op hun eindje lopen, vind ik het goed! Op het constateren van mijn hoge bloeddruk kwam eigenlijk geen vervolg. Ik heb nu besloten zelf een bloeddrukmeter aan te schaffen en geregeld te controleren hoe het met mijn bloeddruk gesteld is. Merk ik dat die ondanks een kaliumrijk dieet en wat meer rust en zon in mijn leven toch voortdurend hoog is, dan maar weer naar de dokter.

Sinds het bloed afnemen (aderlaten...) voel ik me eigenlijk prima. Geen last meer van mijn maag en niet meer zo moe en geprikkeld. Zal wel een combinatie zijn van de maagtabletten, het halen van mijn deadline en de wat aangenamere temperaturen en meer zon.

Vanmiddag naar de boekhouder. Normaal gesproken komt hij aan huis, wat wel zo handig is omdat ik dan nog van alles tevoorschijn kan toveren waar hij om vraagt. Nu dus alles zo goed mogelijk bij elkaar gezocht en in twee mappen gedaan. Ik ben heel benieuwd naar zijn berekening. Een aantal aftrekposten is verdwenen, maar ik krijg dit jaar wel voor het eerst een volledig jaar hypotheekaftrek. Zou toch een aardige teruggave moeten opleveren. Zijn kantoor is op nog geen twee kilometer van mijn huis, dus ik ga lekker lopen, een beetje lichaamsbeweging kan geen kwaad.

Met de katten gaat het ook heel goed. Ze staan me nu aan mijn kop te miauwen dat ze hónger hebben en of ik zo goed wil zijn even voor een hapje te zorgen. Ja hoor, ik kom eraan, even mijn blogje afmaken, jongens.

Ik merk dat ik last van koopdrang krijg. Of het door het afmaken van mijn opdracht komt of doordat ik me weer goed voel en de zon af en toe weer schijnt.... ik weet het niet, maar ik heb zin om dingen te kopen. Aan de andere kant kán dat helemaal nog niet, want ik krijg mijn zojuist voltooide opdracht pas over een week of drie betaald. Alle lasten tot die tijd kunnen nog net van mijn betaalrekening worden betaald, maar dan moet ik verder echt geen gekke dingen doen. Even doorbijten nog, misschien gaat de koopvlaag vanzelf weer over. In geval van nood (ik móét, móét iets kopen) heb ik nog een lingeriebon liggen die ik vorig jaar voor mijn verjaardag heb gekregen van een vriend (erg grappig trouwens om zo'n cadeau van een man te krijgen, leverde natuurlijk het nodige commentaar op). Die kan ik dus altijd nog gaan verzilveren, heb ik toch wat gekocht zonder geld uit te geven.

Wat ik in ieder geval wil doen wanneer ik weer geld binnen heb, is de katten laten chippen en naar de kapper. Het plan is er nog steeds om het terras cat-proof te maken, nu nog bedenken hoe ik dat precies wil uitvoeren. Ik dacht aan een schuine naar binnen toe lopende afrastering op beide muren met smalle plankjes ertussen, dat staat leuker dan gaas, en daar dan klimplanten langs laten lopen. Binnenkort even bespreken met mijn vriend, want dat is wel een klus voor met zijn tweeën. Het lijkt me heerlijk als de mannen straks ook lekker het terras op kunnen zonder dat ik bang hoef te zijn dat ze hem smeren en de buren misschien lastig gaan vallen, of erger.

8 opmerkingen:

 1. Een heel prettig kabbelend blogje over wat je allemaal bezig houdt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier was het tot een uur of 2 toch wel zonnig, later werd het wat minder en nu lijkt het wat hijig.
  Koopdrang heb ik nooit, hier is het net andersom.
  Probeer met zo weinig mogelijk rond te komen.
  Morgen is de eerste rommelmarkt daar gaan we heen en dan kijken of er goed bruikbare dingen te vinden zijn voor weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt heel gezellig.

  groetjes,
  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een beetje mooi weer voor invloed kan hebben he? De krokussen floepen hier in het plantsoen ook opeens in bloei, en op mijn werk zit ik regelmatig lekker met het raam open (de zon staat er op en geen regelbare verwarming).

  Ik word er vrolijk van!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei, ja, da's geen beestje waar je (maag) blij van wordt. Ik hoop voor je dat de klachten wegblijven.

  De koopdrang herken ik wel, misschien heeft het ook te maken met een verandering van het weer? Ik heb het ook met een cadeaubon 'opgelost' ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk om je weer beter te voelen! En ook handig om even die informatie te krijgen m.b.t. de overgang.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ehm al eens gegoogled wat je weer van een te hoog kalium kunt krijgen?Ehm die kom ik in mijn werk nog wel eens tegen dan dus...helaas...Dus aub niet TE veel tot je nemen( bv door preparaten)
  sorry ben gewoon bezorgd hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sillie, dank je voor je bezorgdheid (en leuk dat je er weer bent), ik zal niet doorslaan door preparaten in te nemen. Ik hou het bij wat meer bananen, tomaten, melk/yoghurt (dat gebruikte ik nauwelijks), avocado en dat soort dingen. Ik eet dus alleen iets anders.

  BeantwoordenVerwijderen