Pagina's

dinsdag 13 april 2010

Eerste poging

Gisteren na lange tijd weer eens een poging gedaan om airbrush tattoo's te maken. Ik had geen menselijk slachtoffer bij de hand, dus eerst maar op papier oefenen. Het lijkt zo simpel, inkt in de spuit, sjabloon aanbrengen en op het knopje drukken. Nou, zo eenvoudig is het dus echt niet. Het is een nauw luisterend samenspel tussen geduld en een goede verhouding van lucht en inkt. En dan moet je ook nog snel werken, anders verstopt de opdrogende inkt het minieme puntje van de spuit. Deze is dus echt nog niet mooi genoeg. De inkt is niet gelijkmatig verdeeld en de randen zijn niet scherp, waarschijnlijk omdat de sjabloon door de luchtdruk niet helemaal vlak op zijn plek blijft. Maar leuk om te doen is het wel. En het begin is er!

Vanmiddag worden de katten gechipt, geënt en even goed nagekeken. Ik kon gelukkig een afspraak laat in de middag maken, zodat mijn vriend (hun oude baas) mee kan. Ze hebben samen één reismand, en ik denk dat hij er handiger in is - en doortastender - om ze bij de dierenarts weer daarin terug te krijgen wanneer ze klaar zijn. Ik ben benieuwd of ze vanavond erg boos op me zijn.

Straks naar mijn ouders. Ik ga met de ouwetjes naar het tuincentrum, want mijn moeder wil van alles kopen. Rollator en veel geduld mee, want ze lopen allebei ongeveer tien meter in een uur. En het is een gróót tuincentrum. Daar koffie met wat lekkers erbij, kunnen ze even uitrusten, en dan op tijd weer naar huis om de file te vermijden.

En dan vanavond weer eens borrelen met de schilderclub. Het is de laatste les, dus proberen we zoveel mensen mee te krijgen naar het café om nog even na te kletsen. Niet vergeten om te vragen of iemand de katten zaterdag even eten kan geven, want ik ga een weekendje weg en degene die dat de vorige keer heeft gedaan is op vakantie.

2 opmerkingen:

 1. Wat ga je met die tattoo`s doen. Ziet er toch goed uit? Veel plezier in het tuincentra.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een tryball? ik vind hem best mooi hoor, zet maar op mijn arm :-D

  De katten terug krijgen in hun mand bij de dierenarts haha nou als ze een beetje op de mijne lijken dan zijn ze er sneller in terug als dat je ze er uit heb..
  De chip zit er zo in hoor.

  Veel plezier met je ouders bij het tuincentrum het is er nu wel heerlijk weer voor.

  BeantwoordenVerwijderen