Pagina's

zaterdag 10 april 2010

Inspiratie

Allereerst hier de kraamkamer van mijn zaaigoed, oftewel het multifunctionele washok, zoals dat er sinds vanmorgen bij staat. Een zwarte boel nog, op de radijs na, maar over een dag of tien toch zouden daar toch wat babyplantjes de frisse groene kopjes op moeten steken. Er staat nu paprika, radijs, wortel, sla en peultjes. Jarenlang heb ik een tuin gehad, maar ik heb nooit eerder zo de drang gehad om een eigen oogst groot te brengen als nu. Mede door het lezen van de vele inspirerende weblogs natuurlijk, maar ook door mijn eigen veranderde levenshouding.

Inspiratie haalde ik uit het op de website Lol in je leven als PDF-bestand downloadbare boekje "Rijk binnen 365 dagen" van Luc Mutsaers, onder mijn aandacht gebracht op Consuminderen met een knipoog. Niet dat ik de illusie heb binnen een jaar te kunnen gaan rentenieren, maar ik laat me graag aan het denken zetten.

Ik heb het boekje in speedread-modus doorgelezen, waardoor ik vanzelf de dingen uit de tekst haal die mij inspireren. Misschien zijn dat wel helemaal niet de dingen die het boekje beoogt, maar voor mij werkt het.

Als ik eens kritisch kijk naar hoe vaak ik zit te lanterfanten en dingen aan het doen ben die niets (zelfs geen plezier) opleveren, besef ik dat ik inderdaad op een leuke manier veel rijker zou kunnen worden, door geen spelletje te doen tijdens het werk, en niet honderd keer per dag mijn email en weblogs te checken, door niet doelloos op internet te struinen naar dingen waar ik helemaal niets aan heb (leuke dingen mogen natuurlijk), door mijn hobby's eens daadkrachtig te exploiteren, en meer van dat soort dingen. Ik zit zo vaak te denken: Eigenlijk moet ik dit even doen, eigenlijk zou ik, eigenlijk wil ik... Alleen... de wil omzetten in de daad ontbreekt dan toch vaak. En daar zit hem nu net de kneep. Het heeft geen zin om iets alleen maar te willen, je zult toch ook eens moeten handelen.

Zo heb ik al jaren alle spullen in huis om airbrush-tattoos te zetten, neptatoeages die van een paar dagen tot een week blijven zitten. Grootse plannen had ik ermee, maar puntje bij paaltje ligt het spul al die tijd al in de kast en blijft het bij plannen. En waarom? Wat weerhoudt me ervan om daar iets mee te gaan doen? Ik zit er best vaak over te denken, dus tijd kost het me al, waarom dan niet eens actie ondernemen? Vanmorgen dus geïnspireerd alles tevoorschijn getrokken, mijn kamerscherm opgeduikeld en in de woonkamer een hoekje gecreëerd. Airbrush-spullen in de kast ernaast (kast ook meteen weer opgeruimd, mooi meegenomen), visitekaartjes gemaakt met daarop het telefoonnummer van het mobieltje dat hier ook al een jaar ligt en waarmee ik nooit iets doe. Zit nog 29 euro beltegoed op en gebeld worden kan natuurlijk altijd. De visitekaartjes en eventuele flyertjes kunnen door mijn vriend worden verspreid bij het partycentrum waar hij in het weekend werkt en waar duizenden jongeren uit de buurt komen. Appeltje-eitje. Er is nog maar één probleempje: Ik moet natuurlijk wel oefenen. Denk dus dat mijn vriend volgende week als een Engelse hooligan getatoeëerd op zijn werk loopt... Maar het belangrijkste is dat ik dit keer de zin heb omgezet in daden. Nu nog doorzetten!

Een tweede hobby is de webwinkel die ik met mijn vriendin heb. De verkoop gaat via internet en is een kwestie van bestelling binnenkrijgen, inpakken, versturen, klaar. Geen gein aan, terwijl we toch in zo'n leuke branche zitten. Even gegoogled en meteen gebeld, en nu staan we op 4 juli aanstaande met een kraam op een groot gezellig evenement. Al met al heeft dit me allemaal nog geen half uur gekost, waarom heeft het dan zo lang geduurd? Helemaal zo gek nog niet, dat virtuele duwtje in de rug van Luc Mutsaers. En door de energie die het me heeft opgeleverd heb ik zelfs nog aardig wat echt werk verzet ook.

Zo zijn er nog wel wat projecten die wel in mijn hoofd zitten, maar zo moeizaam uit mijn handen komen. Ik verzin voortdurend gaten in de markt, maar ben dan te laks of te lui of wat dan ook om ze te dichten. Ik moet eens leren nuttiger met mijn vrije tijd om te gaan. Wil niet zeggen dat ik niet af en toe van mezelf mag lanterfanten of bankhangen, maar ideeën uitvoeren is zo leuk, waarom dóé ik het dan niet!

5 opmerkingen:

 1. Haha, herkenbaar zulk gedrag ;-)

  Lees je blog vaak & hulde voor deze post!

  Succes met al je plannen, hoop dat het Grote Successen worden voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier nog zo eentje. Maar ik heb dat ook met het huishouden dus als er bezoek komt, dat belt, dan raas ik ineens door de kamer heen.
  Zoniet dan blijf ik rustig zitten achter de pc of tv of ga iets lekkers koken ipv poetsen.
  Tip: zet de keukenwekker op een kwartier en begin aan de voorgesorteerde klussen...je zal opkijken wat je af hebt!

  groetjes,

  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je nep tato's zet maar dan moet je ook goed kunnen tekenen of heb je daar mals voor?

  Wat heb je voor een webwinkel met je vriendin?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi anoniem, gelukkig zijn er sjablonen voor airbrush-tattoo's, en zelfs dan is het nog best een toer om ze mooi te krijgen. Nou ja, veel oefenen maar.

  BeantwoordenVerwijderen