Pagina's

zaterdag 10 april 2010

Doorgeslagen

Vanmorgen vroeg naar de Aldi geweest voor het zaaiband. Helaas kan ik het dan niet bij een paar zakjes laten - want goedkoop en leuk - dus stond ik even later met tien zakjes, twee van iedere soort die ik door flink in de bak wroeten had weten te vinden, bij de kassa. Letterlijk kassa: ik moest voor tien euro zaad afrekenen. Tel daarbij op de zak aarde die mijn vriend straks voor me meeneemt en ik moet straks heel wat zien te oogsten om dat geld er weer uit te krijgen. Het is natuurlijk ook hobbyen, en een hobby kost geld, maar leuker zou het zijn om ook echt rendement van je zaaigoed te hebben.

Ik hoop over een paar maanden dus volop worteltjes, peultjes, radijs, verschillende slasoorten, paprika, bieslook, dille, kervel, marjolein, bonenkruid, tijm, peterselie en basilicum te kunnen oogsten. Ik heb altijd zo'n plezier in het zien opkomen van dat jonge spul, kan bijna niet wachten.

Vanmiddag ga ik ook het laatste fruitboompje in een pot zetten. Het zijn eigenlijk boompjes voor in de volle grond, maar ik hoop dat ze het in een grote kuip ook doen en dan niet zo idioot groot worden. Het grootste probleem van tuinieren op een terras vind ik het vinden van de juiste plaats voor de bakken. Eenmaal gevuld met aarde (dat ook niet aan te slepen is) zijn ze bijna niet meer te tillen, maar ze staan nooit helemaal naar mijn zin, dus blijf ik ermee sjouwen. Fijn dat het nog zulk lekker weer is. Zou het dan eindelijk lente zijn?

1 opmerking:

  1. Je kunt het zaad tot eind 2012 bewaren hoor! Ik was ook al vroeg bij de aldi en ik werd ook heel hebberig! De kruiden en de sla gaan binnenkort in mijn makkelijke moestuin van de Welkoop, ohhhhhhhhh wat verheug ik me op al die kiemende groenten en kruiden! Vanavond met een wijntje in de avondzon besloten om op het dak van mijn schuur tomaten en aarbeienplanten te gaan telen. Het leven lijkt zo makkelijk en basic tijdens de lente en zomer.

    BeantwoordenVerwijderen