Pagina's

donderdag 1 april 2010

Wachten....

Pff, wat erg als je elk moment geld verwacht en het maar niet binnenkomt. Vandaag wel vijf keer mijn zakelijke rekening gecheckt, maar helaas... Kan ook best pas volgende week worden. Morgen wordt mijn hypotheek waarschijnlijk afgeschreven, als ik de zilvervloot dan nog niet binnen heb, zal ik mijn laatste reserve naar mijn betaalrekening moeten overhevelen. Had gehoopt dat het niet nodig zou zijn, maar van roodstaan word ik stikchagrijnig, dus dat kan ik zo voor de paasdagen beter vermijden, anders wordt het geen gezellig weekend. Deze maand dus maar even geen financiële update, want die zou toch maar lijken op de uitslag van een saaie voetbalwedstrijd.

Wat het twee-kilo-eraf-voor-het-goede-doel betreft, denk ik dat ik zo vanaf begin mei gewoon wat meer op mijn voeding ga letten en wat meer ga wandelen. Wat meer lichaamsbeweging kan sowieso geen kwaad, want dat was pure armoe de afgelopen winter. En dan meer water drinken en veel fruit eten, wat ik geen straf vind.

Iemand vroeg zich af of het niet ongezond was om om die reden twee kilo te willen afvallen, of ik niet bang ben dat ik mijn lichaam daarmee ontregel. Nee, daar ben ik helemaal niet bang voor, ik denk dat mijn lichaam wel vaart bij meer groente en fruit en lichaamsbeweging, en het gaat tenslotte maar om twee kilo.

Iemand anders merkte terecht op dat 61 kilo voor mijn lengte aan de lichte kant is, maar ik ben niet van plan om op dat gewicht te blijven, bij 63-64 kilo voel ik me het lekkerst en is mijn lichaam het best in proportie.

Weer iemand anders vroeg zich of twee kilo eigenlijk wel echt iets uitmaakt voor dat jurkje. Ja, echt, die twee kilo maken precies het verschil tussen een perfect fit en een licht rolmopseffect, vooral op mijn rug onder mijn armen (hoe heet dat daar?), en als ik ergens een hekel aan heb, is dat het wel. Ik snap ook nooit waarom mensen zich in een maat kleiner proberen te wurmen dan ze eigenlijk moeten hebben, het wordt er niet mooier op. Ik denk juist dat je slanker lijkt wanneer je kleren niet té strak zitten (terwijl ik zelf graag strakke kleding draag, maar met een zeer kritisch oog op de spiegel), zodat niet ieder hobbeltje of oneffenheidje te zien is. Want ook ik met mijn maat 36/38 puil wel ergens uit als ik me in een maatje 34 probeer te wurmen.

Ik denk dat ik de paspop maar eens uit de schuur ga halen en op mijn slaapkamer ga zetten, met het oranje jurkje erop natuurlijk, als een soort eh.... jurk achter de deur. Misschien volgt er nog wel een foto'tje. En nu niet denken dat het een fantastische galajurk is, hoor, het is gewoon een linnen halterflutje. Maar ach, voor mijn vriend is het de mooiste jurk van de wereld, dus for the sake of love...

4 opmerkingen:

 1. Heeft het geldboompje de strenge winter niet overleefd? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. AAaaarch, plaats die foto maar niet hoor. Stikjaloers op je maat 36/38, kom ik aan met mijn maat 48/50.

  Maar je hebt gelijk als je zegt dat ook mensen met zo'n jaloersmakende maat ook problemen hebben met een kleinere maat, ik zie die jonge tienermeiden ook wel eens voorbijkomen. Zo slank en toch te kleine kleren aan, geen gezicht.

  Het is je gegund hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb daarnet een was gedraaid met de Persil eco. Het was een snelwas van ongeveer 45 minuten op 30 graden, met een halve trommel vol. Het wasmiddel heb ik in een dop van de deo stick in de machine gedaan, moest toch wat, haha. De was ruikt lekker fris en is prima schoon, de cacaovlekken die in de keukenhanddoek zaten zijn weg (wel met wat Shout vlekkenverwijderaar). Ik heb nog de helft over van het wasmiddel, volgende keer een volle trommel met beddengoed proberen. Dankjewel in elk geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach, ik heb ooit een zomer lang een jurk op de kast gehangen, ter motivatie.... Schat dat dat een XL is..... En OOIT hoop ik daar weer in te passen!

  BeantwoordenVerwijderen