Pagina's

zondag 18 juli 2010

Gepakt en gezakt

Nou ja, bijna dan. Vrijdag vroegen we ons opeens af waarom we pas dinsdag vertrekken. Maandag moet mijn vriend nog voor controle naar het ziekenhuis, maar daar kunnen we met een volgeladen auto heen en daarna meteen doorrijden. En dat gaan we dus doen. Een dagje eerder op pad. Het is zulk mooi weer, en de voorspellingen voor Tsjechië zijn voorlopig ook nog goed, dat het eigenlijk zonde is om nog een dag hier te blijven lanterfanten. Het hotel in Leipzig was binnen een minuutje online omgeboekt.

Een paar uur voor het familie-etentje van afgelopen vrijdag kreeg ik het opeens in mijn hoofd dat ik mijn bruine Griekse sandalen zwart ging verven. Omdat ik toch niet gezwicht ben voor een nieuwe jurk en mijn oude vertrouwde zwarte jurkje aan zou doen, vond ik opeens dat die sandalen, met mooie brede enkelbanden, er perfect onder zouden staan... mits ze zwart waren. Dus racen naar de schoenwinkel, terugracen met het potje, smeren, smeren... eh.... dat is geen verf, dat is poets! Dus had ik zwartgevlekte bruine sandalen. Terugracen naar de winkel. Ja, sorry, dat is inderdaad poets, wij verkopen geen verf meer. Grrblllllgrrr, wat nu. Schoenen afgeboend onder warm water en naar de schoenmaker. Verf gekocht en een middel om het leer schoon te krijgen. Door dat alles natuurlijk geen tijd meer om de sandalen te verven, en ook nog eens in tijdnood met omkleden en tutten. Dus in de schoenenkast gedoken. Wat ben ik toch vaak blij dat ik zo slecht iets kan weggooien. Ik vond een paar mooie zwarte slingbacks met een klein hakje, die prachtig bij het jurkje stonden. Goed, het ijzer van de hakjes klikte venijnig op elke harde ondergrond, maar ik hoefde toch niet veel te lopen. Met mijn mooie ketting erbij vond ik het resultaat alleszins acceptabel, en ik heb die avond heel veel complimenten gekregen. Zo, toch weer voor nop feestelijk gekleed.

Minimaliseren en weggooien is gewoon niet mijn ding, en zeker de afgelopen week heb ik dingen uit allerlei kasten gevist die ik opeens nodig had, hoewel ik ze jaren niet had gebruikt. Het scheelde me een hoop nieuw kopen. Consuminderen kan dus ook zijn: Niets weggooien wat je niet in de weg staat of ligt. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je een redelijk goed geheugen hebt voor wat je in huis hebt, anders koop je alsnog alles nieuw omdat je niet kunt vinden wat je zoekt, ook al weet je dat je het nog ergens moet hebben.

Gisteravond de sandalen voor de eerste keer geverfd, vanmiddag doe ik ze een tweede keer. Ze worden mooi! Net alsof ik nieuwe schoenen heb. Het leerreinigingsmiddel en de schoenpoets kreeg ik van de schoenwinkel vergoed. Ze wilden ook de schoenverf vergoeden, maar dat vond ik onzin, die had ik anders toch ook gekocht, en ik hou er niet van om ergens een slaatjes uit te slaan. Na de tweede keer verven gaat er een laagje glitternagellak over de sandalen en dan mogen ze fijn mee op vakantie.

Ik was van plan mijn minikoffertje mee te nemen met kleren en schoenen, maar heb toch besloten tot een maat groter, anders wordt het wel heel erg proppen. Ik weet al jaren dat ik voor drie weken vakantie net zoveel meeneem als voor één week, ik heb gewoon niet zo'n enorme voorraad kleren dat ik koffers vol kan pakken, en ik heb zo mijn favorieten. Paar hemdjes en topjes, blousje, trui, fleecevestje, regenjasje, dunne broek, spijkerbroek, korte broek, spijkerrokje, wikkelrokje, 'het' zwarte jurkje voor je weet maar niet in wat voor situatie je terechtkomt waarin enig decorum gewenst is. De Griekse sandalen, slippertjes, wandelschoenen, gympies. Ondergoed en toiletspullen. Is er dan nog ruimte, dan stop ik er misschien nog wel wat bij, gewoon voor de leuk. Het enige wat los in de auto gaat, zijn mijn wandelschoenen met daarin twee paar wandelsokken. Nu nog even een laatste was draaien en buiten hangen, dan kan de koffer vanavond dicht.

Net mijn binnenplanten, drie palmen, op het terras gezet. De katten liepen heftig mauwend met me mee: "Hee... wat doe jíj nou???" Het lijkt wel een oerwoud buiten, best leuk. Hoeft de buuv zo nodig alleen de tuinslang te pakken om al mijn planten water te geven.

Vamiddag nog mijn camera en mobiele telefoon opladen en de trainingsbroek van mijn vriend inkorten. Morgen de kattenbak goed schoonmaken, stofzuigen, dweilen, koelkast en vriezer uitzetten, prullenbakken legen, vuilniszakken weggooien, broodjes halen en klaarmaken, meloen snijden, en dan kunnen we!

Ik hoop jullie hier na mijn vakantie allemaal weer in goede lichamelijke en financiële gezondheid aan te treffen. Tot over drie weken!

8 opmerkingen:

 1. Je zou bijna aan vakantie toe zijn als ik lees wat je allemaal nog hebt gedaan en moet doen :-)
  Ik wens je veel plezier tijdens de vakantie!!
  Enjoy the summer.
  Liefs Sunshine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel plezier!!
  Enne... moeten er geen boeken mee in de koffer? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maak er een heerlijke vakantie van.
  Groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wens jullie een hele mooie vakantie en weer veilig terug komen.
  Ben erg benieuwd naar je vakantie verhalen vooral hoe je de geboorte plek van je oma vond..

  Meid heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker een dagje eerder ontsnappen!
  Heel veel plezier en geniet ervan!

  Greetz,
  Jacqueline.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goeie vakantie. Tsjechië... heerlijk land.

  Enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schoenen verven? Er gaat een wereld voor me open! Ga meteen op zoek op internet :)

  BeantwoordenVerwijderen