Pagina's

dinsdag 7 september 2010

Moeilijk

Soms vind ik het zo moeilijk om een beginnetje voor mijn blog te vinden, alsof ik een kluwen wol met allemaal losse eindjes heb en niet weet met welk draadje ik moet beginnen. En naarmate de blogloze dagen zich aaneenrijgen en er alleen maar dingetjes bijkomen om te vertellen, wordt het alleen maar lastiger.

Eerst maar iets consuminderigs. Bij Blokker was een paar weken geleden de stickeractie. Van alles met een gele sticker ging bij de kassa nog 50% af. Ik heb er eindelijk een paar diepe borden gescoord met een leuk rood randje voor een euro per stuk, en vier hemdjes, ook voor een euro per stuk. Hartstikke blij mee, want hemmetjes draag ik heel veel. Wat een koopje, en ze zitten lekker en staan nog mooi ook.

Deze week neem ik na zeven jaar afscheid van mijn webwinkel. En hoewel ik er echt wel klaar mee ben, voelt het toch raar. En nu kan ik jullie wel verklappen wat die webwinkel inhield. Met een vriendin samen verkocht ik online petticoats en jaren-50-kleding. Toen ik ermee begon, zat ik zelf nog volop in de rock'n'roll-wereld, zelfs nog in een heus dans-showteam, en kwam ik met zoveel mensen in aanraking die dezelfde passie hadden dat we aardig verkochten en leuke contacten opdeden. Ook stonden we wel eens op een braderie of fifties-evenement. De laatste jaren was het echter bijna alleen nog maar een bestelling binnenkrijgen, pakje klaarmaken, versturen, klaar. Heel af en toe kwam er nog eens iemand persoonlijk passen, wat ik altijd erg leuk vond, maar de jeu raakte eraf. Bovendien is het niet niets om voortdurend een voorraad van zo'n 50-60 petticoats in huis te hebben, plus de nodige jurken, rokken, T-shirts en accessoires. En opeens was ik het zat. Tijd voor iets anders. Gelukkig was mijn vriendin het met me eens. Ruim drie jaar geleden kreeg ik een mailtje van iemand die interesse in onze domeinnaam en bedrijfsnaam had, maar destijds dachten we nog niet aan stoppen. Toch had ik het mailtje bewaard voor je weet maar nooit, en ik stuurde de meneer een mail of hij nog interesse had. Dat had hij, en binnen een week was alles, inclusief het overnemen van de voorraad, voor beide partijen in alle tevredenheid afgehandeld. Zaterdag wordt de hele voorraad opgehaald en heb ik weer ruimte! Er komt een grote schuifkast in mijn schuur en een groot deel van een kast in mijn slaapkamer vrij, ik kijk er ontzettend naar uit. En... er komt wat geld bij op mijn spaarrekening, wat natuurlijk ook zeer welkom is.

Het nieuwe handeltje met een andere vriendin is in volle gang. We hersenwaaien wat af, en vanmiddag zijn we nog even naar een grote Action en een kringloopwinkel geweest, omdat de plannen steeds concreter worden en we nu aardig weten wat we willen en nodig hebben. We bruisen allebei van het enthousiasme. Leuk trouwens dat jullie zo positief op het idee van de geschenksetjes reageerden. Ik vertel er een andere keer wel eens wat meer over, er moet tenslotte wat te bloggen overblijven. En al die spulletjes, die kan ik mooi in die grote schuifkast kwijt die leeg komt. Ik moet er nog wel planken in maken, maar dan ligt alles in ieder geval niet meer door het hele huis verspreid. De vriendin met wie ik dit doe is gelukkig ook mijn buurvrouw, dus als zij iets nodig heeft, pakt ze dat makkelijk even uit mijn schuur.

Brrrr, ik vond het koud vandaag. Gelukkig is de temperatuur binnen nog aangenaam. Van de week maar even flink hout zagen, want ik denk dat het niet lang meer zal duren voordat de houtkachel weer aan gaat. Het mag van mij nog wel een paar weken lekker weer worden, hoor, maar ik kijk toch ook wel weer uit naar een gezellig houtkacheltje, stamppotten en stoofschotels, en 's avonds lekker veel kaarsjes aan.

Vanaf deze week ga ik ook weer wat prijsbewuster boodschappen doen en de aanbiedingen beter in de gaten houden. Ik merk wel dat ik inmiddels automatisch niet meer uitgeef dan nodig is, maar het animo om alle aanbiedingen af te lopen was even niet zo groot. En afgelopen weekend heb ik me voorgenomen weer gezonder te gaan eten, want dat schoot er de laatste tijd nog wel eens bij in. Zaterdag dus een grote pan groentensoep gemaakt, daar zondag ook nog van gegeten, plus een smoothie van vers fruit en worteltjes, en gisteren en vandaag een grote maaltijdsalade met veel verse groenten. Ik probeer vooral heel gevarieerd te eten en zoveel mogelijk soorten groenten binnen te krijgen, dat is volgens mij toch het gezondst. Als het morgen nog zulk guur weer is, maak ik lekker andijviestamppot met heel veel andijvie.

4 opmerkingen:

 1. Wat fijn Oog, dat heet met een schone lei beginnen! Heel veel succes met je nieuwe webshop.
  Budgethulp

  BeantwoordenVerwijderen
 2. WAt past dat mooi in elkaar,je afscheid en het nieuwe idee. Succes er mee. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Harstikke leuke plannen!

  het is inderdd bagger weer de herfst doet zijn intrede brrr je zou bijna de cv al aan gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen