Pagina's

maandag 30 augustus 2010

Pieken, dalen en plannen

Helaas zitten er op dit moment flinke pieken in mijn uitgaven en dalen in mijn consuminderstandvastigheid. En ik kan me die pieken en dalen eigenlijk helemaal niet veroorloven, want mijn laatste inkomsten waren begin juli en pas half december kan ik weer een scheepje met geld verwachten. Reken maar uit. Ik verdien niet slecht, maar die twee maanden nietsdoen vanaf half juni hebben er aardig ingehakt. Geen spijt van, hoor, ik was er ernstig aan toe en de vrije tijd en de vakantie hebben me goedgedaan.

Mijn hoofd loopt op dit moment over van de nieuwe ideeën en plannen, en dat leidt erg af van mijn werk. Met een vriendin samen ga ik een idee uitvoeren waar we allebei overenthousiast over zijn. Vriendin heeft het zelfs al over een echte winkel beginnen! Inderdaad, zij is nog erger dan ik. Even in het kort, want de plannen zijn nog niet heel concreet: Wat we globaal van plan zijn (maar de ideeën worden nog dagelijks aangepast en uitgebreid), is onder andere cadeaupakketjes maken en verkopen, bijvoorbeeld op de Zwarte Markt of op braderieën. Daarbij denken we aan zeepjes, badzout, scrubzout, kaarsjes en meer van dat soort dingen op mooie onderborden of in leuke kistjes. Ik maak die pakketjes zelf al jaren voor verjaardagen en andere gelegenheden en krijg altijd enthousiaste reacties. De opzet is dat onze basis gepimpt tweedehands of zelfgemaakt is, dus goedkoop. We gaan ons concentreren op kleur, veel kleur, en betaalbaarheid. Presentatie moet onze sterke kant worden. Maar wat we het belangrijkst vinden, is dat we betaalbare cadeaupakketjes samenstellen die een feest zijn om te geven en te krijgen. We denken aan thema's, zoals verjaardag, geboorte, koken, sfeer, bad. We hebben al een paar kringloopwinkels onveilig gemaakt en erg leuke spulletjes gevonden die als basis kunnen dienen. Dit is wel heel summier uitgelegd, want de ideeën zijn legio, maar ik vertel er wel eens wat meer over als het allemaal echt gestalte gaat krijgen.

Dat enthousiasme kost natuurlijk wel geld. Niet veel, maar toch. Kringloopje hier, tweedehandswinkeltje daar, pimpmateriaal (glasverf, sjablonen, whitewashverf, schuurpapier, kwasten, om maar wat te noemen), het loopt toch op. Toch voel ik me daar niet schuldig over. Jarenlang ben ik niet echt aan mijn hobby's toegekomen of gunde ik mezelf er de tijd niet voor. maar nu mag het opeens. En dat is zo leuk! Ik kom er nu ook achter hoe idioot veel hobbymateriaal ik in huis heb, je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het. En wat ben ik nu blij dat ik me niet heb laten verleiden tot het minimalisme. Het komt nu allemaal van pas en het inspireert enorm.

Wel heb ik nog een grotere uitgave gedaan. Na lang wikken en wegen (ik schreef er al eens eerder over) heb ik een buikspierapparaat gekocht, de Ab Circle Pro. Aanleiding was de crosstrainer die ik gisteren heb opgehaald bij een lezeres van mijn blog (die ook al een keer gezellig hier langs was geweest). Ik mocht hem gratis meenemen (nogmaals heel erg bedankt, Petra, hij is vanochtend in gebruik genomen!), hij stond haar al heel lang in de weg, wat ik me kan voorstellen, want het is een loei van een ding. We hebben nu afgesproken dat ik het apparaat gebruik zolang ik het leuk vind, en dat ik het als ik het zat ben voor haar op Marktplaats zet (opbrengst dus uiteraard voor haar). En toen vond ik opeens dat ik dat buikspierapparaat er ook bij nodig had. Ja, als ik dan toch wat ga doen, dan maar meteen goed. Dus heb ik mijn envelopje met verjaardagsgeld aangesproken, aangezien ik dat niet in de huishoudpot wil laten verdwijnen, en het ding via Marktplaats gekocht. Kan niet wachten tot hij er is, want ik wil hem al heel lang hebben. Ja, je moet wat als je in je maat 29 spijkerbroek wilt blijven passen en zittend werk hebt.

En van die maat 29 spijkerbroeken heb ik opeens vier nieuwe! Nou ja, opeens... Ik had echt geen fatsoenlijke spijkerbroek meer, maar kon geen lekkere vinden. Te laag, te smal, te wijd, te kort, een spijkerbroek moet nu eenmaal helemaal goed zitten en aanvoelen. Noodgedwongen dus weer een paar winkels af, maar weer niets. Ik thuis balend achter de computer en naar een bekend postorderbedrijf gesurft. Daar zonder er veel van te verwachten een aantal broeken besteld die er wel uitzagen alsof het wat zou kunnen zijn. En tot mijn stomme verbazing zaten er twee als gegoten! Echt helemaal geweldig. Eentje voor 20 euro en eentje voor 45 euro. Zo, weer voor een paar jaar klaar met spijkerbroeken. Oplettende lezertjes zal het echter zijn opgevallen dat ik meldde víér nieuwe broeken te hebben. Ja, want toen kwam nieuwe buuv opeens met vier spijkerbroeken die ze nog nieuw had liggen, maar die haar toch niet lekker zaten. En twee daarvan zaten perfect! Van betalen wilde ze niets horen, dus zo komt het dat ik nu vier heerlijke nieuwe broeken heb voor 65 euro in totaal plus een aardigheidje als bedankje voor buuv. Helemaal happy mee.

Van de week was het nog wel even schrikken. Geen warm water, ketel gaf totaal geen sjoege meer en sloeg ook niet aan toen ik de thermostaat hoger zette. Resetten hielp ook niets. Het is een oude ketel, dus ik weet dat er een keer iets aan kan gaan mankeren, maar wat dat betreft ben ik helaas nogal van de kop in het zand. Een vriend gemaild die loodgieter is, of ik zelf nog iets kon proberen met de foutcode die het ding gaf. Geen antwoord, maar wel een uurtje later de deurbel. Hij was meteen maar even gekomen. Na met een bedenkelijk gezicht in de ketel te hebben gerommeld, hoorde ik de verlossende woorden: "Ik zie het al". Er bleek water in een luchtslangetje te zitten, condens waarschijnlijk, waardoor een veiligheidsschakelaar was uitgegaan en alles blokkeerde. Hij haalde het slangetje los, schudde het water eruit en alles deed het weer! Wat een opluchting. Toch maar een extra spaarpotje gaan aanmaken, want er komt een tijd dat ie het echt begeeft en dan wil ik graag voorbereid zijn.

Gelukkig, het is gestopt met regenen en ik zie zowaar een zonnetje. Snel boodschappen doen!

9 opmerkingen:

 1. Hey Wijffie,

  Ik lees dat je het nog steeds erg goed doet.
  Heb je me een beetje gemist?

  Rik tik tik, wie ben ik??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mazzel met die spijkerbroeken en met de crosstrainer natuurlijk. Het blijft altijd moeilijk om een goed passende spijkerbroek te vinden en ineens vier, WOW....
  Wat klinkt dat leuk, met die cadeaupakketjes. Ik weet zeker, dat daar een markt voor is.

  Groetjes Puk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee samen met je vriendin. Ben erg benieuwd wat voor vorm het krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben heel benieuwd of het gaat lukken met de kleine kadootjes. 4 broeken voor een koopje! Dat is mazzel hebben. En ook nog eens fijn om een loodgieter bij de hand te hebben die je niet meteen handen vol geld kost.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vindt het ook een goed idee, die cadeaupakketjes! Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk idee,die pakketjes. Ga je ze ook op bestelling maken? Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De cadeaupakketten zijn een leuk idee. Je wilt het zo goedkoop mogelijk verkopen, maar ik zou niet vergeten mezelf een uurloon te geven voor de tijd dat je ermee bezig bent en dan wordt het toch een iets ander verhaal, denk ik.
  Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om te horen dat je de crosstrainer al in gebruik hebt genomen! En 'in de weg staan'... ach, nu moet ik wel een andere plek zoeken om mijn schone wasgoed overheen te hangen ;-) Of toch maar gewoon meteen opvouwen..?

  BeantwoordenVerwijderen