Pagina's

maandag 29 november 2010

Moeite dik beloond

Wat haalde ik afgelopen zaterdag een fijne envelop uit mijn brievenbus! Vanaf 13 november ben ik overgestapt naar een nieuwe energieleverancier, dus had ik die dag de meterstanden opgenomen en doorgegeven. Van de nieuwe leverancier had ik al een maandberekening ontvangen en ik ga 97 euro per maand betalen, toch een tientje minder per maand (dat ik helaas meteen weer kwijt ben aan de zorgverzekering die een tientje is gestegen). En zaterdag ontving ik dus de eindafrekening van mijn oude leverancier. Alle moeite van het hout sjouwen, zagen en stapelen, van de kachel steeds weer met geduld aansteken met behulp van proppen krantenpapier en aanmaakhoutjes, van het elk kwartier moeten opporren van het vuur als gevolg van het stoken van hout dat niet 100% droog is, het was het allemaal dubbel en dwars waard, want ik krijg in totaal... tataaaa.... 583 euro terug! Een kleine honderd euro daarvan is voor electriciteit, de rest voor gas. Dat is toch wel serieus geld!

Omdat ik dit natuurlijk geheel en al te danken heb aan de welwillendheid van mijn lieve vriend die onverdroten en zonder ook maar één keer te klagen meerdere keren per week zakken hout de trap op sjouwt en nog voor me in de schuur stapelt ook (en zelfs niet moppert dat de bovenverdieping, en dus ook het bed, zeker de laatste dagen, steenkoud is), heb ik besloten een deel van dit extraatje te stoppen in een paar daagjes weg met zijn tweeën, het liefst met oud en nieuw. Wel low-budget, dat spreekt voor zich, maar we zijn allebei best toe aan een paar dagen eruit. Ik heb nog een waardebon van 15 euro van WeekendCompany, daar kan ik vast wel een leuk goedkoop hotelletje vinden voor twee nachten. Liefst met een sauna en zwembadje erbij.

Blij, blij, blij ben ik met dit vroege Sinterklaascadeautje!

8 opmerkingen:

 1. Zo, dat is zeker de moeite waard. Je bent wel zuinig geweest dan. Geniet ervan, lekker met z'n tweetjes weg!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gedaan! Ik kom net uit de stad, had ruim 400 euro terug van gas/electriciteit. Ben even lekker kleding gaan kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Das is nog eens de moeite waard zeg. En wat lief dat je je vriendje zo gaat verwennen. Ik wens jullie dan ook heel veel plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk!
  WIj kregen ook terug 480,-
  ik zet het appart om leuke gezins uitjes van te maken :-D
  Consuminderen en opletten heeft echt wel zin!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed! Het is veel werk,een houtkachel. Maar het verdient zich terug. En die gezelligheid! Geniet van jullie uitje. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alleen al daarom wil ik graag een houtkachel. Helaas zal het er voorlopig niet inzitten. In een huurhuisje gaat dat natuurlijk niet.
  Want behalve zuinig, vind ik het ook nog een heel gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen