Pagina's

zaterdag 27 november 2010

Zo!

Zijn jullie er nog???

Opdracht af, zelfs een paar dagen voor mijn deadline! Helaas werd ik afgelopen dinsdag dan toch eindelijk geveld door een griep waar ik al een tijdje tegenaan hikte. Met de laatste loodjes van mijn opdracht in zicht kwam dat natuurlijk erg slecht uit. Tussen het vele slapen en bankhangen en het weinige eten door toch maar even doorgebeten en donderdagavond alles ingeleverd. Omdat ik me nog slap en misselijk voelde, bleef het euforische gevoel nog even weg en was ik alleen maar blij dat ik zonder schuldgevoel ziekjes op de bank mocht hangen, maar nu begin ik opeens te beseffen dat het AF is! Griep op zijn retour, werk af, factuur verstuurd, en wat nu? Een beetje duf om me heen kijken, want... wat zal ik nu eens gaan doen?

Eigenlijk weet ik het al, namelijk: niets! Ik moet dan altijd denken aan dat vreselijke liedje van ik meen Conny van den Bosch: "Weet je wat we doen, wij doen geen klap vandaag, ik blijf in mijn bed, verzet geen stap vandaag." Ik neem gewoon een lekkere vrije rommeldag, in bed heb ik van de week genoeg gelegen. Beetje blogjes lezen, blogje schrijven, kacheltje aan, vlammetjes staren, nadenken, zoeken naar een goedkoop hotelletje voor een paar dagen weg eind december. Vaak als ik mezelf een dagje vrij heb beloofd, doe ik juist van alles, omdat ik niets moet, maar alles mag. Nou ja, dit keer lukt het lummelen tot nu toe aardig, het is al bijna 1 uur en ik heb echt nog helemaal niets gedaan. Vanochtend eerst uitgeslapen en koffie en vers sinasappelsap op bed gekregen, dat was al een heerlijk begin van de dag. Mijn bureau heb ik gisteren al ontrommeld van alles wat aan werk doet herinneren. Ik blijf in ieder geval lekker binnen. Mijn vriend haalt de boodschappen en ik maak vanavond spruitjesstamppot met spekjes en walnoten. Straks alle aanbiedingen van volgende week doorspitten, want ik heb nu weer even alle tijd om verschillende winkels af te struinen. Nu wat achterstallige mailtjes schrijven en dan zie ik wel weer...

Ondanks de rust spookt het toch alweer een beetje in mijn kop. Als freelancer moet ik minimaal drie opdrachtgevers per jaar hebben, en dat is me dit jaar door de omvang van mijn laatste opdrachten niet gelukt. Ik had er zelfs maar eentje, die me overigens meer dan aardig heeft beziggehouden. Volgens mijn boekhouder doet de belastingdienst niet moeilijk als dat een keer een jaar voorkomt, maar volgend jaar moet ik toch weer eens wat nieuwe of oude opdrachtgevers benaderen. Ik maak me daar overigens niet echt veel zorgen over, ik geloof - hoop - dat ik mijn sporen op mijn vakgebied inmiddels wel heb verdiend, maar het blijft toch altijd een gok. Wat als ik niet binnen een maand nieuwe opdrachten heb binnengehaald? Dan ga ik heel erg nerveus worden, ik ken mezelf. Er is één opdrachtgever bij wie ik altijd terecht kan, maar dat zijn opdrachtjes van een maand die niet voldoende zijn om volledig van rond te kunnen komen. Ik denk dus dat ik de komende week maar alvast wat mailtjes ga versturen en telefoontjes ga plegen. Maar nu ga ik eerst genieten van een weekend waarin niets moet.

Fijn weekend allemaal!

8 opmerkingen:

 1. Ja hoor kom af en toe gewoon even bij je kijken ;-)
  Welcome back!

  Beterschap hoop je je snel weer beter voeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je staat op m'n verlanglijstje hoor, dus ik zie het vanzelf als je weer blogt ;-).
  Geniet van het ff lekker niks doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niets doen is goed om weer wat energie te krijgen. Het is altijd vervelend om weer opdrachten te moeten verzamelen.

  Dus vanavond en de rest van het weekend heerlijk luieren en daarna zie je het wel weer!

  Groetjes,
  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het klinkt als een heerlijk dagje.
  Hoe zit dat dan bij jou als freelancer dat je minimaal drie opdrachtgevers moet hebben?
  Ik ken dat helemaal niet. heb er nu drie en voor de zomer had ik er maar twee. Nooit wat over gehoord.
  Het is altijd onzeker om freelance te werken, maar als jij je werk goed doet, krijg je zeker weer opdrachten. Zo werkt het!
  Prettig weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je er wer bent. Keek elke dag wel even of je een logje geplaatst had. Ik lees ze graag!

  Het is wel fijn om niets te doen, maar ook een kunst. Ook ik ga meestal van alles doen als ik het niet van plan ben. Maar dat geeft ook wel weer een goed gevoel.

  Gelukkig voel je je wat beter. Gewoon lekker uitzieken. De rest komt wel.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tuurlijk zijn we er nog! Lekker genieten van je vrije tijd en ik ou me geen zorgen maken over meer werk. Wanneer je gekd nodig hebt, komt het vanzelf op je af. Werkt altijd bij mij. Gr. LV

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk dat je er weer bent! Ik heb je gemist. Hopelijk heb je snel weer een opdracht, zodat je ook als freelancer zeker bent van je inkomen.
  Ik ben het met Merel eens, als je goed werk levert, komen ze vanzelf weer terug met nieuwe opdrachten. Ik ben er van overtuigd dat je een prima vakvrouw bent, dus dat zit wel goed.
  Veel groetjes,
  Zuinigaan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heej: welcome back! Leuk dat je er weer bent.

  Snap dat je werk nodig hebt, maar ik zou eerst eventjes bijkomen van de stess en de virussen die je lichaam pas net hebben verlaten. Daarna weer vol frisse moed verder...

  BeantwoordenVerwijderen