Pagina's

donderdag 22 september 2011

Terug op aarde

Zo zoetjesaan maken de verdrietige beelden in mijn hoofd plaats voor de mooie herinneringen. Het ergste missen gaat over in melancholieke momenten van "kon ik je nog maar even knuffelen" en "was je nog maar hier". Elke ochtend opent mijn computer met een mooie foto van Droopy als bureaublad en wens ik hem goedemorgen. Ik heb mezelf even goed door elkaar moeten schudden, want ik begon te zwelgen in het gestapelde verdriet van alles wat er dit jaar is gebeurd, en daar heeft niemand iets aan. Dank jullie wel voor alle lieve en meelevende reacties!

Gisteren heb ik mijn hele weblog als Word-document opgeslagen, plotseling bang dat het opeens kon zijn verdwenen. Twee jaar aan mijmeringen, ontboezemingen, boosheid, blijdschap, verdriet, lijstjes, voornemens en concrete gebeurtenissen. Al teruglezend besefte ik hoe waardevol dat document is, een verslag van twee jaar van mijn leven. Volgende week bestaat mijn weblog precies twee jaar, en in die tijd heb ik 250 Word-pagina's gevuld. Nooit gedacht dat ik het zo lang zou volhouden, al is het tegenwoordig niet meer met dezelfde regelmaat als in het begin. Ik hoop het nog een flink tijdje te kunnen volhouden.

Vanochtend een weekendje geboekt voor mijn vriend en mij, even lekker eruit naar een vakantiepark, daar zijn we allebei ernstig aan toe.

Straks met mijn moeder naar fysio. Het gaat goed met haar, ze is heel opgewekt en positief, daar ben ik zo ontzettend blij om. Het enige wat me zorgen baart is dat ze weer is afgevallen, ondanks dat ze goed eet. Ze weegt nu 51 kilo, en dat is toch echt wel te weinig. Eergisteren zijn we na haar fysio uit eten geweest, en ze eet gewoon net zo veel als ik, met nog koffie met slagroom toe ook. Ze heeft een verwijzing naar een diƫtist gekregen en het advies om even bloed te laten prikken. Aanstaande dinsdag ga ik met haar naar de oogarts, in de hoop dat er snel een afspraak gemaakt kan worden voor een staaroperatie, want ze heeft nog maar 5% zicht, dus lezen en tv kijken is er niet meer bij, en ze is zo gek op lezen. Er gaat na die operatie vast weer een wereld voor haar open. Dan ga ik ook draadloos internet voor haar aansluiten, hopelijk gaat ze zich ook daar in interesseren, want ze is van nature een nieuwsgierig en leergierig mens, en het is leuke afleiding.

Nu boodschappen doen voor mijn mamsje en richting Amsterdam.

5 opmerkingen:

 1. 51 kilo klinkt inderdaad vrij weinig. Hoewel het natuurlijk ook afhangt van haar lengte. Leuk dat je internet voor haar gaat aansluiten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je heb gelijk dat je alles opslaat... okt volgende maand zou mijn weblog ook 2jr bestaan maar voorlopig is mijn hele weblog nog steeds pleite!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu lees ik pas van je kat.Sterkte,Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En ik zat bij web-log.... Nu 7 jaar van mijn leven (voorlopig) weg. Had ik het maar opgeslagen!! Goed van jou...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Complete digibeet die ik ben, hoorde ik gisteravond mijn man tijdens een verjaarsvisite een opmerking maken en opeens dacht ik: dat zouden alle bloggers moeten doen, gezien de misschien wel gewiste archieven bij die met het streepje. De opmerking: Ik laat elke zaterdag automatisch een back-up uitvoeren. Hoe het werkt weet ik niet, maar iedereen heeft denk ik wel een computer virtuoos ergens in de buurt.

  BeantwoordenVerwijderen