Pagina's

zondag 6 november 2011

Dorcas Voedselactie

Gisteren kreeg ik bij mijn supermarkt een foldertje uitgereikt van Dorcas Hulp in verband met hun voedselactie. Er stond een lijstje met levensmiddelen op die samen een voedselpakket van ongeveer 25 euro vormden die vervolgens naar de allerarmsten in Oost-Europa. Van een pakket kan een gemiddeld gezin volgens het foldertje een week eten.

In mijn supermarkt stonden alle levensmiddelen van het lijstje keurig op aparte tafels uitgestald, sommige producten waren zelfs afgeprijsd. Kijk, dan is het echt een kleine moeite om een pak havermout en een pak macaroni in je mandje te gooien en achter de kassa af te geven, waar alles keurig in dozen werd gesorteerd.

Doet jullie supermarkt ook aan deze actie mee?

7 opmerkingen:

 1. Toevallig was 'k gisteren bij een supermarkt die ook meedeed en dan is 't idd een kleine moeite.
  Groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb niet gezien.In ons dorp is iedere herfst een ophaalaktie van dorcas. Er wordt gevraagd of je bepaalde levensmiddelen wilt kopen voor hen. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Halen ze het dan bij je thuis op, Izerina? Ik heb me maar netjes aan het lijstje gehouden, maar achteraf vroeg ik me af of ik er ook iets bij had mogen doen wat iets meer luxe is dan het standaardpakket.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hier ook zulke acties alleen andere week denk ik ,en volgens mij hebben ze liever geen andere spullen dan die op t lijstje staan ivm invoer perrikelen...( ze moeten opgeven wat er in de dozen zit, tenminste dat staat in de folder die wij altijd krijgen)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons in Haarlem in de supermarkt wordt op dezelfde manier voor de voedselbank ingezameld. Ook een lijstje met suggesties wat ze goed kunnen gebruiken. Per keer kan dat lijstje dus verschillen.

  Greetz,
  Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volgens mij niet! De volgende keer dat ik er kom zal ik eens kijken! Want het klinkt als een mooie actie.

  BeantwoordenVerwijderen