Pagina's

donderdag 12 januari 2012

Oplossing raadplaatje.

Een aantal van jullie had het goed, het is inderdaad een ouderwets krulijzer. Het is minstens 75 jaar oud, en mijn moeder vertelde hoe zij en haar zusjes het ding op de kachel legden om warm te laten worden en hun haren er dan mee golfden. Ze had zo'n lieve nostalgische blik op haar gezicht toen ze het vertelde...

Maar wat ga ik ermee doen? Nee, niet gebruiken, ik kijk wel link uit! En ook niet in een la leggen omdat het in nostalgisch opzicht leuk is, als zou ik dat het liefste doen. Maar nee, de nieuwe ik stopt geen nutteloze dingen meer in laden! Nee, ik ga van de week aan mijn benedenbuurman de kapper vragen of hij interesse heeft en een plek om het ding ergens uit te stallen. En anders zet ik het in overleg met mijn moeder op Marktplaats. Het is nu eenmaal leuker als zo'n ding terechtkomt bij iemand die er echt iets mee heeft en doet.

Vanochtend het schadeformulier ingevuld met de oudere meneer wiens auto ik van de week een deuk bezorgde. Ik had een appelslofje bij me als schrale troost, wat zeer gewaardeerd werd. De verzekering vergoedt de kosten natuurlijk wel, maar hij moet toch naar de garage. Helaas heb ik een eigen risico van 140 euro bij mijn verzekering (dat staat althans op mijn vrij oude polis, kan best inmiddels flink verhoogd zijn), en daar baal ik natuurlijk flink van. Weggegooid geld, maar zo snel mogelijk vergeten.

3 opmerkingen:

 1. Nooit geraden.... Die dingen zouden ook niet in mijn haar mogen. Ik krijg al visioenen van een rokend kapsel nl :S

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed geraden, met dank aan mijn moeder, die herkende het plaatje van vroeger :)
  Goed van je om geen nutteloze dingen meer in laden te stoppen trouwens. Een mens heeft al genoeg rommel..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb je even gemaild, nieuwe ik ;-)

  Fijn dat de schade in goed overleg geregeld is. Heb je zelf ook schade? Ik had dat ook een keer, ging naar de dealer en moest daar iets van 650 euro betalen (de eerste vraag was 'is het een verzekeringskwestie?'.. toen ging de kassa al rinkelen..). Er zat een deukje en een kras in mijn deur. Ik vond het erg veel geld en ben naar een vrijgevestigde uitdeuker/spuiter gegaan. Er bleek helemaal geen deuk in te zitten, hij heeft het voor 200,- gemaakt en heeft de auto ook nog bij mij teruggebracht, schoongemaakt en wel.
  Maarja, de verzekering eist dat je, wil je het vergoed krijgen, naar een officieel schadebedrijf moet. Ik had ook iets van 200,- eigen risico, en gunde die vrije jongen mijn geld liever dan de laaienlichters van de dealer en het 'officiƫle' bedrijf. Niet zo gek dat de premies iedere keer stijgen!

  BeantwoordenVerwijderen