Pagina's

vrijdag 27 januari 2012

Statistiekjes

Ongemerkt ben ik opeens aan het bijhouden hoe lang ik met bepaalde dingen doe. Het zijn er nu nog maar een paar, maar ik merk dat ik het best leuk vind om te doen, want ik hou wel van statistiekjes. Wat weet ik tot nu toe?
 • Ik doe er een week over om een vuilniszak vol te krijgen. Dat kan ongetwijfeld beter, daar ga ik dus eens wat meer op letten.
 • Ik doe ruim een maand met een kilo (ruwe riet-)suiker. Dat valt me niet tegen, maar ik moet er wel bij zeggen dat ik de afgelopen maand niets zoets heb gebakken. In gerechten waar (naast zout en zuur) zoet bij moet, gebruik ik nu agavesiroop, dat meer zoetkracht heeft en gezonder is.
 • Ik deed drie weken met een kilo kaas. Nu heb ik de afgelopen maand op een onsje leverworst na niets anders op brood gegeten, dus dan gaat het hard. Ook tussen een krentenbol gaat een plak kaas, een oude gewoonte. Misschien toch eens afwisselen met ander broodbeleg dat minder vet en goedkoper is.
Van boter bijvoorbeeld heb ik nog geen duidelijk beeld, maar ook dat hou ik opeens scherp in de gaten. Ik heb een kuipje margarine staan, maar dat gebruik ik zelf nauwelijks, op mijn brood gaat alleen beleg, maar mijn vriend houdt wel van zo'n vet likje op zijn brood. Wat ik dan wel weer af en toe heerlijk vind, is een vers knapperig broodje met alleen wat boter/margarine en een heel klein beetje zout. Om te bakken gebruik ik zo veel mogelijk olijfolie en soms bakboter, omdat olijfolie niet overal geschikt voor is. Ik lees nu overal dat roomboter toch beter is doordat er geen toevoegingen in zitten, dus ik denk dat ik de bakboter en de margarine daardoor ga vervangen als deze pakjes op zijn.

Hmm, eigenlijk een blogje van niets, maar ach, het kan niet altijd super interessant zijn, toch?

9 opmerkingen:

 1. Roomboter op je krentebol ipv een plakje kaas?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch wel interessant. Wij doen 3 tot 4 maanden met een kilo suiker. We gebruiken geen van allen iets in de thee of koffie. Het wordt slchts gebruikt om mee te bakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien een idee om onderop de verpakking de datum te zetten als je het open maakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk die statistieken!

  Mag ik je iets vragen n.a.v. je beroep als vertaalster? Mijn dochter zit in havo 4, en overweegt de opleiding tot vertaalster via de LOI. Heb jij toevallig enig idee, of dit een goede opleiding is?!

  Ik wil mijn dochter graag goed begeleiden bij haar keuzes, en alle info is welkom.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Roomboter is prima en veel gezonder dan de smeermargarines, en als je voor het bakken en braden wat gezonds zoekt kan je eens uitzoeken of kokosolie wat voor je is. Er is genoeg informatie op internet over te vinden.
  Mij bevalt het enorm goed.

  Groet, Creanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dat nou ook wel leuk hoor, zo'n uitdaging hoe lang je doet met iets. Ik ben heel benieuwd wanneer de flacon babyshampoo van mijn dochtertje op zal zal, ze is nu 2 jaar en 3 maanden en ze doet er al mee sinds haar geboorte (een klein druppeltje op een natte hand is echt genoeg voor dat beetje haar, ik was 3 keer per week en dan 2 keer achter elkaar).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maar is roomboter niet veel vetter? Ik gebruik zoveel mogelijk olie voor bakken en braden, maar margarine e.d. doe ik weer in cake of gebruik ik om jus te maken. Ik heb laatst met een aanbieding flink ingeslagen, ook wel verraderlijk, want dan verbruik je het vaak weer makkelijker.

  BeantwoordenVerwijderen