Pagina's

zaterdag 21 januari 2012

Humor voor taalliefhebbers

Waar ik nou echt hardop om moet grinniken? Nou, bijvoorbeeld om de taalkronkels achter op de Onze Taal. Ik hoop dat jullie ze net zo kunnen waarderen als ik.

APP ZORGT DAT LEZERS LATER EEN LEESBRIL NODIG HEBBEN
Een nieuwe app voor smartphones zou ervoor kunnen zorgen dat mensen die de app gebruiken, later een leesbril nodig hebben dan wanneer ze dat niet zouden doen. (bron: volkskrant)

HONDENTRAPVELDJE
Als het aan Will Rausch ligt, komt er een hondenspeelweide in de Dichterswijk. (bron: ad)

MAN BIJT HOND OP PIETERPAD
Het tv-programma Man bijt hond wandelde het Pieterpad. (bron: wandelnet)

REGELMATIG DAGELIJKS TRAPLOPEN REDUCEERT DE KANS OP OVERLIJDEN MET 15% (bron: website traploopweek)

SARAH (51) HOORDE OP HAAR VEERTIGSTE DAT ZE NIET DOOR HAAR BIOLOGISCHE VADER WAS VERWEKT (bron: RED)

TWEE HUWELIJKEN OP DRIE STRANDEN
Twee op de drie huwelijken die vandaag in het Brusselse gewest gesloten worden, lopen uit op een scheiding. (bron: brussel deze week)

ALLEEN BEATRIX, WILLEM-ALEXANDER EN MAXIMA MOGEN VLIEGEN OP KOSTEN VAN DE BELASTINGBETALER, DE LAATSTE TWEE TOT OP ZEKERE HOOGTE (bron: het financiële dagblad)

BIJL IN BASISPAKKET ZORGPOLIS (bron: leeuwarder courant)

VITESSE-COACH JOHN VAN DEN BROM KAN ZATERDAG THUIS TEGEN FC UTRECHT BESCHIKKEN OVER DE BRAZILIAANSE TWEELING ALEX (19 JAAR) EN ANDERSON (21 JAAR) (bron: metro)

TAFELTENNISSTERS KOMEN NET TEKORT (bron: nos teletekst)

DE SCHIMMEL VAN DE SINT HAD EVEN VRIJAF IN HEINEKENZAND. HIJ ZAT IN EEN RIJTUIG, BEGELEID DOOR DE MUZIEKVERENIGING (bron: provinciale zeeuwse courant)

10 opmerkingen:

 1. Zo stom is dat he! ''Veel diarree gevallen'' was de zin van het jaar van een of andere vereniging die zich inzet tegen onnodig spatiegebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk vooral die voor beelddenkers :-)

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schitterend :-).
  Groetjes,

  Pien7

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aaaah, echt grappig :D Thanks voor het delen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat lachen zeg! En heel bijzonder, niet verwekt zijn door je biologische vader. Hoe zal dat dan in z'n werk zijn gegaan!?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, en ik zit nog op die bijl te wachten die ik van mijn zorgverzekering moet krijgen :-)

   Verwijderen
 6. Als beelddenker (geweldig, 1 woord om uit te leggen dat je het zo vaak "voor je ziet", bedankt,VeggieMo) ga ik hier van uit mijn dak, blijf grinniken. DH, nuchtere Betafiguur, "ziet er de lol niet van in, wat is daar nou leuk aan?". Tja, als je die procenten minder kans op overlijden uit moet leggen met een verhaal over het eeuwige leven is de lol er ook af. Die tweeling is ook kostelijk, ik zie die moedder al twee jaar puffen en dan opnieuw echte weeën om de tweede helft op de wereld te zetten. We hadden een keer een lezing waarbij een vroedvrouw zeer serieus vertelde, dat in de negentiende en begin twintigste eeuw "veel vrouwen stierven tijdens de laatste bevalling van hun laatste kind". Ondanks de ernst van die mededeling ben ik stikkend van de lach met een rood hoofd onder de tafel gedoken en kon niet zonder een nieuwe lachbui uitleggen wat daar nou zo lachwekkend aan was. Tja, was ook lastig, laatste kind en ook nog laatste bevalling, was ze dan vaker van dat laatste kind bevallen?, ze stierf dus ook nog niet bij de bevalling van haar één na laatste kind. Zie je wel, als je het uitlegt is het gewoon niet leuk meer. Nou ja, dat is sterven ook niet, maar het ging om dat twee keer gebruikte woordje laatste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat is ook een leuk voorbeeld. Mijn vriend ziet er ook de humor niet van in, heb het uitleggen ervan dan ook maar opgegeven, want dan blijft er inderdaad weinig van over. Ben blij dat ik niet de enige ben die hier zo'n plezier in kan hebben.

   Verwijderen