Pagina's

maandag 23 april 2012

In beweging

Ik zit veel. Te veel. Wanneer ik aan het werk ben, vertonen alleen mijn vingers en mijn hersenen enige activiteit. Dat vindt de rest van mijn lijf niet leuk. Uit protest beginnen sommige vastroestende onderdelen dan ook pijn te doen, om nog maar te zwijgen van de invloed van de zwaartekracht die elk jaar groter lijkt te worden. En dat vind ík weer niet leuk. Als ik een actieve bui heb, stap ik wel af en toe op de crosstrainer, maar eigenlijk vind ik dat stiekem best wel saai, hoewel ik nog steeds heel blij ben dat ie er staat (echt hoor, Petra :-)).

En dus heb ik mezelf vanmorgen van mijn bureaustoel af gefoeterd, ben naar de sportschool gelopen en heb me ingeschreven. Zo dan! Extra zetje was dat er deze maand geen inschrijfgeld hoeft te worden betaald. Ik heb een jaarabonnement genomen, dat kost me 17,50 euro per maand voor onbeperkt fitnessen. Niet slecht, toch? Nu nog gaan.....

18 opmerkingen:

 1. Het aanmelden is het gemakkelijkste deel op de sportschool. Maar: het begin is er.
  Succes! Goed bezig.
  WG

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, dat vond ik nou niet echt het gemakkelijkste deel, heb er heel lang over gedaan om die stap te zetten terwijl ik het al heel lang van plan was. Dank voor de aanmoediging!

   Verwijderen
 2. Mag ik je alvast heel veel succes toewensen! Zet 'em op.

  Ik kom niet eens tot aanmelden, hahaha! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was ook mijn probleem, dus voor mijn gevoel ben ik nu al heeeel gezond bezig, haha.

   Verwijderen
 3. Dat is goedkoop voor onbeperkt. Bovendien kun je dan in energieke weken vaker gaan. groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarom ga je niet gewoon wandelen? Doe ik gem. 2 uur per dag. Je loopt geen blessures op, je valt af,je bent buiten(wordt zelfs nu bruin en ontvangt vitamine D wat goed is voor de botten), makkelijk in te passen in je dagelijkse programma! Tevens goed voor de bloeddruk,hart en bloedvaten en beperkt de risico;s op nare ziektes. En het kost niets!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met mooi weer loop ik met alle plezier lekker buiten (heb al de nodige lange-afstandswandelingen in diverse landen achter de rug), maar dat dient mijn doel helaas niet. Afvallen hoef en wil ik niet, en vooral mijn armen, rug en schouders hebben training nodig, want daar zitten mijn rsi-klachten, en ik heb gemerkt dat die minder worden naarmate ik die lichaamsdelen zwaarder belast. Dus bedankt voor de zeker niet slechte tip, maar ik ga toch lekker aan de gewichten hangen :-)

   Verwijderen
 5. Een goed begin is de halve sport!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Daar heb ik nou ook last van... Door mijn stage zit ik 5 dagen in de week op mijn kont en dat ga je merken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed bezig! Als je jezelf echt in de weg zit is het makkelijker om vol te houden.

  Fitness thuis, gewoon een rondje oefeningen. Maakt een groot verschil in hoe ik me voel. Sportschool lijkt me ook wel fijn maar dat is te veel gedoe. Gewoon een beetje je je spieren versterken kan zo veel gezondheidsklachten wegnemen!

  Grappig dat mensen meteen denken dat je gewicht kwijt wil :D Als ik zeg dat ik oefeningetjes doe is het meteen: ja maar jij bent toch al slank? uh ja, maar pijn in je rug als je rechtop zit = niet gezond!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel veel succes en hopelijk worden de klachten minder, en het is natuurlijk ook lekker effe de sportschool in en lekker werken aan je eigen gezondheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, ben blij dat je er nog steeds blij mee bent! ;-)

  Goed dat je je hebt ingeschreven en ik hoop dat je het volhoudt. Is het die bij de V-winkel of bij het zwembad? Of zijn er nog meer in het durp?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een nieuwe, Petra, onder het wokrestaurant, tien minuutjes lopen vanaf mijn huis, dat is net een leuk loopje (en ik kom langs de Aldi, ook meegenomen :-))

   Verwijderen
 10. 17,50 per maand is volgens mij niet duur! En nu maar gaan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is echt niet duur, € 17,50 per maand!

  Zelf ben ik het bewegen ook weer aan het oppakken. Ik heb een zomerabonnement voor het buitenzwembad gekocht, en tot de zomervakantie mag ik ook gratis in het binnenbad komen zwemmen.

  Over een uurtje is het weer vrijzwemmen, nu nog even uit die luie stoel komen!

  Gisteren een week geleden heb ik mijn abonnement gekocht, en ik ben al drie keer gaan zwemmen. :-)

  Sportschool is ook goed, alleen ben ik zelf een paar jaar geleden voor € 45,- per maand lid geworden van een sportschool. Door allerlei smoesjes ging ik uiteindelijk steeds minder, totdat ik op het laatst gewoon donateur was van de sportschool. Toen heb ik maar opgezegd toen mijn jaarabonnement ten einde liep.

  Het scheelt wel dat de sportschool tien minuten lopen is, dan ga je ook sneller en houd je het ook langer vol.

  In ieder geval veel plezier en succes!

  Groeten van Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, vanavond ben ik weer lekker gaan zwemmen! Wat voel ik me nu super, maar wel ontzettend moe.

   Nogmaals veel plezier met het sportabonnement!

   Alvast een prettig weekend.

   Pecunia.

   Verwijderen
 12. Gefeliciteerd! Dit is al een van de moeilijkste stappen, dus super dat je het hebt gedaan!
  Zoek een maatje, stel kleine en krote termijn doelen, dan komt het vast goed!

  BeantwoordenVerwijderen