Pagina's

donderdag 3 mei 2012

Consumindermoe

Ik heb er even best moeite mee, met consuminderen. Ik ergerde me al een tijd groen en geel aan de grijze uitgroei in mijn haar, aan die fletse kop, aan dat bleke lijf, en aan steeds maar weer diezelfde kleren die ik naar mijn gevoel al tien jaar draag, als het niet langer is. Dus ben ik gisteren naar de kapper geweest en mocht 68 euro afrekenen. En ik betaalde zonder enige spijt, want mán, wat knapte mijn hoofd daarvan op. Vanochtend een sportbroek, shirtje, sportschoenen en een sportbeha gekocht (want morgen gaat er toch echt gesport worden in de sportschool nadat ik vorige week gemeen door mijn heup zakte en vijf dagen alleen maar kon strompelen). Pingggg, 70 euro! De schoonheidsspecialiste lonkt nu ook vreselijk, en ook een zonnebankje zou geen overbodige luxe zijn. Wat kleren shoppen betreft, ik hou er niet van, maar als ik de kolder in mijn kop krijg, rausch ik alle kledingzaken langs en koop her en der wat ik leuk vind. Kan me niet heugen wanneer ik dat voor het laatst heb gedaan, maar het zit er weer aan te komen. En het kan me geen barst schelen, het is maar geld. Over anderhalve week ga ik met mijn vriend een weekje naar Griekenland, wat zijn we daar aan toe, en daarna gaat alles hopelijk weer back to normal.

Het is een spannend uurtje, want mijn vriend zit nu bij zijn baas op gesprek over doorwerken of afkopen. We hopen op het laatste, want hij is het werken na 45 jaar zo vreselijk zat, zeker nu hij weet dat zijn baas hem zo vlak voor zijn pre-pensioen zonder pardon wilde ontslaan (wat het UWV gelukkig niet goedkeurde). O, ik gun het hem zo dat hij hier straks met goed nieuws binnenstapt. Duimen jullie nog heel snel even mee?

11 opmerkingen:

 1. Oh heerlijk eventjes losgaan met geld uitgeven... je moet jezelf wat gunnen zo nu en dan, nietwaar?? En ja hoor, ik duim mee voor jullie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik duim mee hoor!
  Ik kan me dat zo goed voorstellen de neiging om helemaal los te gaan. Als het kan moet je het gewoon doen. Dan kan je er weer even tegen aan.
  Ik bespaar ook niet op een kapper, en die van mij is ook loeiduur. Nou ga ik maar 2 x per jaar maar toch.....
  Ik heb mezelf juist opgelegd eens een jaar niets te kopen. Ik heb gewoon niets nodig en kan voldoende afwisselen. Niet dat ik dat doe want ik loop eeuwig in een spijkerbroek met een shirt of trui....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook, fingers crossed!

  Dat los gaan, is mij wel bekend ja. Soms ben je het gewoon even zó zat allemaal, dat jezelf eens grondig verwennen de enige optie is. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoop voor jullie dat het goed gaat en dat je vriend er na 45 jaar een punt achter kan zetten. Ik vind 45 jaar ook wel heel lang, meer dan genoeg! Enne, zo nu en dan moet je gewoon "even" uit de band springen. Heel veel plezier met je nieuwe uitgaven en investeringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga voor jullie duimen! Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Duim, duim, duim, met de zon mee, dat scheelt! Je hebt groot gelijk, durf te leven (en uit te geven als je het hebt, van tijd tot tijd). Er lijken steeds meer consuminderaars in een dip te raken, misschien de grens tot waar het nog leuk was al overschreden? Dan wordt het tijd om je gedrag eens goed onder de loep te nemen en eventueel hier en daar wat bij te stellen. M.a.w., consuminderen, best, maar overdrijf het niet, een psych (oloog of ater) kost tenslotte ook geld, daar wil je echt geen geld voor opzij zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik duim voor jullie! :)
  En ik vind zeker dat je jezelf af en toe wat moet gunnen, ookal kost het wat meer geld. Geniet er maar lekker van zou ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik duim zeker mee! En jezelf verwennen mag wel eens he! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik duim even mee hoor, al heb ik het idee dat je ondertussen al een antwoord hebt. En voor wat betreft het losgaan, een heleboel staat hierboven al geschreven: soms wil je gewoon even een break en wie wil er nou niet verzorgd uit zien?! Ik wel hoor!! Dus geniet maar van het effect van de kapper en van je sport-outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Pff, pijnlijke duimen van het duimen, en 'k denk dat er inmiddels al meer bekend is. En wat kan het heerlijk zijn, zo een beetje aandacht en verwennerij voor jezelf, 't is je gegund,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kapper, nette kleren en een kleurshampoo voor de haren horen bij mijn standaarduitrusting. Wel zo mogelijk in de aanbieding :-).
  Je consumindert toch om dit soort dingen juist te kunnen doen?

  Veel plezier in Griekenland.
  Pien7

  BeantwoordenVerwijderen