Pagina's

vrijdag 4 mei 2012

Voorzichtig goed nieuws

Iedereen bedankt voor het duimen! Het heeft geholpen, want het bedrijf waar mijn vriend werkt wil hem uitkopen. Vandaag of maandag wordt er een voorstel gedaan, het is dus even afwachten waar ze mee komen en of hij dat gaat accepteren of dat er nog onderhandeld moet worden. Maar het eind van zijn dienstverband is dus in zicht, en dat is al een hele opluchting. Hij was bekaf gistermiddag, hij trekt het gewoon niet meer, het wordt tijd dat dit wordt afgerond. Hopelijk weten we snel meer.

6 opmerkingen:

 1. Dan duimen we nog even vrolijk verder, misschien heeft het nog invloed op de hoogte van het bod ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk voor je vriend. Ik weet hoe hij zich moet voelen. Husband wil graag stoppen, maar dat zit er niet in. Nog zeven maanden, zeven zware maanden.

  Ik duim voor jullie!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook ooit afgekocht in een reorganisatie, ik kreeg toen ook een bepaald bedrag voor mijn eigen advocaatkosten in de regeling. Ik meen, dat dat erg gebruikelijk is (was?).
  Laat er altijd een jurist of advocaat naar kijken, of het klopt, of het bedrag gangbaar is, of je jezelf niet in de vingers snijdt (ook ivm aanspraak op uitkering, je mag officieel niet meewerken aan je ontslag maar dat kun je in een goede overeenkomst allemaal afdekken).
  Laat de advocaat ook een officiele offerte maken, ik moest aan het eind van het liedje, die advocaat toch nog bijbetalen, terwijl hij gezegd had, dat hij het kon doen voor het bedrag dat ik kreeg in de regeling. In zijn rekening stonden echt belachelijke dingen, 20 minuten voor een e-mail van twee regels naar aanleiding van een mailtje van 5 zinnen van de tegenpartij dat ze maandag pas zouden reageren (ik weet dat daar ook voorbereidings- en uitzoektijd bij kan zitten, zo'n e-mail versturen maar dat was op dezelfde dag ook al berekent, nogal royaal). Ach ja, zoals de Amerikaanse grap gaat: "What's 30 lawyers on the bottom of the ocean?" Antwoord: "A good start".

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficiat! Wel even door de vakbond na laten kijken, wie weet staat er ergens een tactische komma die de zin helemaal verandert.

  Groetjes,
  Pien7

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Laat er zeker een jurist van de bond naar kijken. Hoop tenminste dat jullie lid van een bond zijn. Er zitten best nog wel haken en ogen aan ook met de opbouw voor het pensioen! Zal voor je man vast een fijne gedachte zijn dat hij nu kan genieten van zijn prepensioen. Houdt er ook rekening mee dat i.v.m de nieuwe aow regels het kan voorkomen dat financieel een maand geen inkomsten krijgt omdat de aow een maand opschuift

  BeantwoordenVerwijderen