Pagina's

maandag 9 juli 2012

Luxeprobleem?

Weer terug na heerlijk drie dagen in het mooie Sauerland te hebben gewandeld. Fijn hotel met bijzonder hartelijke en gastvrije Nederlandse eigenaars, een plekje om te onthouden. We kregen daar te horen dat hun bezettingspercentage via V.akantieveilingen 100% is. Per boeking moeten zij 15 euro afstaan aan V.akantieveilingen, en wanneer een voucher niet binnen de aangegeven periode wordt ingewisseld, krijgt niet de hoteleigenaar het door de koper betaalde bedrag, maar V.akantieveilingen. Vreemd concept. Ze twijfelen dan ook sterk of ze ermee door moeten gaan, wat ik me goed kan voorstellen, want zelf betaalde ik 55 euro voor vier overnachtingen voor 2 personen, dus reken zelf maar uit wat het hotel daar uiteindelijk per nacht aan overhoudt. Maar goed, het is hun eigen keuze, en wij hebben daar toch maar mooi even profijt van gehad.

Bij thuiskomst trof ik een e-mail aan van K.ras, met een aanbieding voor 8 dagen Toscane (waar ik al heel lang ontzettend graag een keer heen wil), dat is voor hotel inclusief ontbijt én driegangendiner, voor 159 euro per persoon. En omdat wij toch nog wel naar de zon zouden willen voordat mijn nieuwe opdracht eind juli binnenkomt en ik weer tot begin november vastzit, en het financieel nu even uitkomt, zouden we heel graag van deze aanbieding gebruik willen maken. Er is alleen een groot probleem: Sam, mijn kat, begon terwijl hij maandagochtend voor het laatst eten van mij had gehad, pas op donderdag te eten, zei de vriendin/buuv die hem elke dag eten en een knuffel gaf. Toen ik thuiskwam, moest er natuurlijk even stevig worden geknuffeld en gemiauwd, waarna hij in één keer zijn bakje leegat. Sinds we zijn onafscheidelijke maatje Droopy afgelopen september hebben moeten laten inslapen, moet Sam het in zijn eentje rooien. Hij vraagt sinds die tijd dan ook, begrijpelijk, veel meer aandacht van mij. En als ik weg ben, is hij dus helemaal remi. En dat kan ik niet meer over mijn hart verkrijgen. Vannacht daar behoorlijk over liggen malen. Moet ik me inschrijven bij H.olidaylink voor 70 euro per jaar om iemand te vinden die op huis en kat past terwijl ik weg ben? Moet ik een oproepje op Facebook zetten? Ik heb al om me heen gevraagd, maar ja, als je hier al in de buurt woont, heeft het geen meerwaarde om heel dichtbij op het huis van een ander te gaan passen. Ik heb nog redelijk veel vertrouwen in de mensheid, maar een vreemde in je huis vind ik toch wel een hele stap. Toch zal ik hier een oplossing voor moeten zien te vinden, want Sam is nu 15, en hopelijk wordt hij 25, en dus zullen dit soort situaties zich nog veel vaker voordoen, zeker nu mijn vriend ook vrij is om te gaan en staan waar hij wil, en ik vrij flexibel ben met mijn werk. We mijmeren over island-hoppen in Griekenland en over de Eifelsteig lopen (een langeafstandswandeling van Aken naar Trier), maar die toekomstdromen worden steeds gedrukt door de gedachte aan Sam die we niet zo lang alleen kunnen laten. Ik zou hem natuurlijk naar een opvang kunnen brengen, maar ik ben bang dat hij daar ook niet gelukkig is. Wat is wijsheid?

Het is vreemd om geen boek voor mijn neus te hebben. In Duitsland heb ik mijn laatste opdracht op de e-reader nog een keer doorgelezen en het bestand is inmiddels naar de uitgever. Het is nog altijd zo geweest dat opdrachten in elkaar overlopen, wat goed is voor de gemoedsrust, maar nu dus drie weken echt vrij, wat een luxe. Deze week ga ik in huis aan de slag, want met in mijn achterhoofd dat hier straks misschien iemand een week in huis komt, besef ik weer pijnlijk goed wat een puinhoop het hier op sommige plekken is. Ik móét echt dingen gaan weggooien, help! In weggeven ben ik goed, maar de vuilnisbak is absoluut niet mijn favoriete bestemming voor spullen. Toch maar weer een poging wagen.

13 opmerkingen:

 1. Op vakantie en kat(ten). Onze buurvrouw zou op onze kat passen. Na dag 1 verdween ze... Een week na onze vakantie zagen we haar lopen. In de week na onze vakantie dagelijks meerdere keren de buurt doorgelopen en geroepen, slapeloze nachten! We waren dolgelukkig dat ze er weer was. Onze Fluffie tijdens onze vakantie naar een pension gebracht, vanaf dag 1 at ze niet meer, de dierenarts is er bij geweest...Bij thuiskomst at ze direkt haar bakje leeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, wat een nachtmerrie, dat is dus precies waar ik bang voor ben. Nou is Sam niet zo ondernemend dat hij snel zal weglopen, maar dat niet willen eten vind ik zo zielig. De optie pension valt bij deze dus ook helemaal af.

   Verwijderen
  2. Niet ieder pension is hetzelfde. Toen ik ben gaan kijken zaten er geen katten in de ruimte. Bij het ophalen zaten er het maximaal aantal katten. Er was een binnen en buitenverblijf. De afmetingen moeten aan wettelijke eisen voldoen en ook qua hygiene. Ik vond de ruimte te klein voor zoveel katten, zeker ook omdat er een aantal dominante en agressieve katten zaten. Het ligt er ook maar aan in wat voor groep je kat terecht komt. En de groep wisselt natuurlijk ook nogal eens van samenstelling. Ik kan me voorstellen dat dat voor bepaalde katten zeer stressvol kan zijn.
   Ook vond ik het erg commercieel dat ze echt het aller allergoedkoopste voer van de aldi gaven, je betaalt wel een behoorlijk bedrag voor zo'n verblijf. Wilde je beter/duurder voer moest je dit zelf meenemen. Ik vind dat het voer dat gegeven wordt wel aan bepaalde eisen m.b.t. de voedingswaarde moet voldoen. Ook voor zo'n korte periode.

   Verwijderen
 2. Is er geen fam lid wat op Sam zou kunnen passen?
  Wij hebben zelf 5 katten dus begrijp je dillema

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas niemand die een week bij mij in huis kan komen, heb al nagevraagd. Of ze zijn zelf op vakantie, of ze hebben juist geen vakantie en werken hier te ver uit de buurt.

   Verwijderen
 3. Wij vinden dit ook heel lastig, vooral omdat we veel dieren hebben. Mijn vader bracht zijn kat altijd bij een pension, hij had er eentje waar de katten echt de ruimte hadden en waar ze zich ook terug konden trekken. Maar het kan dus ook anders, lees ik net in de reactie van Anoniem...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou ook zeggen een kattenpension. Probeer het eens een keer met één overnachting. Kun je kijken hoe hij daarop reageert.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Poeh, ik las het al op mijn blog over Iep. Waardeloos hoor, idd > wat te doen? Ik zou toch voor een mens in huis gaan. Er moeten toch betrouwbare sites zijn met mensen die op huisdieren willen passen?

  En een pension is echt gene optie voor hem?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou een kattenpension aanraden.
  Die van ons gaat daar ook altijd heen en je kunt ze altijd bellen... Als je op vakantie bent! Komt echt goed daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Misschien is dit iets voor je? http://oopoeh.nl/ Succes ermee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier ook goede ervaring met een pension, de kat van mijn ex was alleen poepie beledigd dat we verdulleme een heeel weekend weg waren gegaan zonder zijn toestemming in drievoud en dat liet ie wel merken. Verder had ie een kras op z'n neus gekregen van een van de dames in zijn verblijf maar we wisten wel, dat ie die waarschijnlijk gewoon verdiend had zoals we hem kenden.
  Bij ruilkringen zijn er vaak mensen die wel op huisdieren willen passen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik lees hierboven al de suggestie van een pension. Daar zat ik ook al aan te denken, hoewel ik er geen ervaring mee heb. Maar daar heeft je kat het vast fijn. Als je heel lang daar naar toe wilt, is dit wel een buitenkansje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat zielig dat Sam niet wil eten als je er niet bij bent! Misschien is een catnanny iets? Lastig dilemma. Ik zou ook niet weg willen als de kat ongelukkig is als ik er niet ben. Dan zou ik tijdens mijn vakantie daar de hele tijd aan moeten denken!

  Wij gaan binnenkort ook weg en laten dan voor het eerst de buren voor het katje zorgen. Dat toch duizend keer liever dan het beestje naar een pension brengen. 1 x gedaan, ze kwam ziek terug, en ze is bovendien doodsbang in de auto.

  BeantwoordenVerwijderen