Pagina's

donderdag 12 juli 2012

Vakantieperikelen

Bedankt voor het meedenken over een oplossing voor Sam, dat heeft me weer flink aan het denken gezet. Ik ben toch eens naar kattenpensions gaan kijken, maar niet voor nu, want het nare verhaal in de eerste reactie op mijn vorige blog heeft me toch wel aan het schrikken gemaakt. Ten eerste moet Sam minimaal drie weken van tevoren zijn ingeënt tegen niesziekte om in zo'n pension te mogen, dus dat ga ik niet meer redden, en ten tweede wil ik het dan eerst een keer twee nachtjes uitproberen als we eens een paar dagen weg zijn, en niet zoals nu twee weken. Als hij één dagje niet eet, is het niet zo erg, en dan weet ik meteen hoe hij zich in zo'n pension gedraagt. Voor nu heb ik me dus toch maar aangemeld bij Holidaylink.com, een organisatie die oppassers en oppaszoekers met elkaar in contact brengt. Ik ben daar zes jaar geleden al eens lid van geweest en heb toen zes weken op het huis en de twee katten van een ouder echtpaar gepast. Ik weet dus hoe secuur ze te werk gaan en heb daar alle vertrouwen in. Het lidmaatschap kost 70 euro per jaar, het moet maar een keer. Ik ga straks dus een advertentie zetten en mijn leuke maisonette in het centrum van mijn gezellige dorp aanprijzen. Vertederende foto van Sam erbij natuurlijk, en dan maar hopen dat er iemand reageert die hier zo'n anderhalve week wil vertoeven. De datum van vertrek hebben we dus maar een week verschoven, want 18 juli gaan we op deze manier zeker niet redden. En het wordt niet Toscane, maar zuid-Duitsland, dan rijden we iets makkelijker terug mocht er hier toch iets mis gaan. En als buffer is er altijd nog buuv/vriendin Ka die een oogje in het zeil houdt en kan inspringen als de oppas bijvoorbeeld onverhoopt opeens eerder zou vertrekken of zo. Met een beetje geluk hou ik er een vaste oppas aan over, en anders treedt volgend jaar het pensionplan in werking.

Nou moet ik zeggen: Je kijkt toch met heel andere ogen naar je huis als je weet dat er misschien tijdelijk iemand anders komt te wonen. Tijd voor actie dus, beetje B&B spelen. Vanochtend alles uit mijn kledingkast geveegd en weer netjes ingeruimd, en - ik ben best trots op mij - er is anderhalve vuilniszak uitgegaan. Er zijn nu drie planken vrij waar een oppas zijn of haar eigen spulletjes zolang kwijt kan. Volgende projectje is de badkamerkastjes, hopelijk hou ik deze bui even vast en komt vuilniszak twee ook nog vol. Misschien is dit wel de oplossing voor mijn angst om dingen weg te gooien! En ik ga natuurlijk een informatiemapje aanleggen over het huis en over wat er hier allemaal in de buurt te doen is, dat vind ik wel een bijzonder leuk klusje. En bedenken welke spullen ik niet in huis laat, maar tijdelijk bij mijn vriend neerzet. Dat zal niet veel zijn, maar mijn computer laat ik hier in ieder geval niet staan, daar zit te veel persoonlijke informatie en belangrijke documenten in.

Kortom, ik verveel me niet. Vanochtend al naar de sportschool geweest en nu nog steeds vol energie, maar snel gebruik van maken...

11 opmerkingen:

 1. Zozo, jij laat er geen gras over groeien ;)

  Goeie plannen allemaal, zal Sam je dankbaar voor zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, ja, als er iets in mijn kop zit.... Hoe bevalt jouw eerste dag remi?

   Verwijderen
 2. Dat is een boel geregeld in korte tijd. 'k ga voor je duimen dat er een fantastische oppas zich meldt,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, ik hoop het ook. Zou natuurlijk ook zomaar kunnen dat er niemand reageert, maar dan zien we wel weer.

   Verwijderen
 3. Waarom neem je je kat niet gewoon mee in de reismand. Wij doen dat al jaren met onze dieren, een oude vleesbak met plastic zak erom heen met grit voor onderweg in de reismand en een tuigje om. Als we stoppen geven we water te drinken en brokken staan gewoon gewoon in de reismand. Nu zijn onze katten dit van kitten af aan gewend en weten niet beter, en het gaat heel goed op die manier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar hadden wij ook al over nagedacht, maar omdat wij willen gaan kamperen en op de bonnefooi reizen, en overdag lange wandelingen willen gaan maken, denk ik dat Sam slechter af zou zijn. Slim om je katten daar van jongs af aan aan te laten wennen!

   Verwijderen
 4. Ik wou me net opgeven als oppas van huizen, dieren, planten...Vindt het leuk om een tijdje in een andere omgeving te vertoeven en daar de omgeving te verkennen en ben zot van dieren. MAARR...ik woon in België en heb geen auto dus het zou al niet te ver mogen zijn en gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer + niet te lang en eigenlijk pas vanaf september...Mmm...waarschijnlijk zoek je best even verder dan :-) Maar anders, steeds bereid om te helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Elke, wat een leuke reactie. Ik denk alleen dat jij Heemskerk (tussen Haarlem en Alkmaar te ver vindt. Openbaar vervoer is aardig geregeld hier en lopend en met de fiets heb je hier alles binnen bereik. Mocht je het er toch verder over willen hebben, stuur me dan even een mailtje op oogopdetoekomst at gmail punt com. We hebben voor september namelijk ook nog plannen voor een weekje weg.

   Verwijderen
  2. Heb het net even opgezocht en zou ongeveer 3 uur onderweg zijn met het openbaar vervoer dus helaas niet echt een optie voor een lang weekend ofzo. En een week zou superleuk zijn maar dan wil ik en moet mijn hele hebben en houden mee (man en klein kindje :-)) en die hebben dan weer geen verlof, reisbedje, eetstoel nodig enz...Echt superjammer, had er zo'n zin in! :-(

   Verwijderen
  3. Jammer Elke, dat is inderdaad wel een hele onderneming voor een weekje. Hopelijk vinden jullie iets leuks dichter bij jullie in de buurt.

   Verwijderen
 5. Nog ter info: Vrij, zat en zondag is meestal geen probleem. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen