Pagina's

vrijdag 10 augustus 2012

Handige tip?

Ik heb de Action de laatste week regelmatig onveilig gemaakt, want eenmaal die winkel en kringloopwinkels gewend, ben je verpest voor het leven. Nu wilde ik voor de kampeerbus zo'n handig knijpkatje kopen (lampje met dynamo), voor 1,39 euro bij de Action, greep ik zomaar mis bij ons in het dorp. Navraag gedaan bij aardig winkelmeisje, dat bedenkelijk keek en bij het schap ging kijken. "Die zijn eruit",  was haar oordeel. 'Want als er een streepje door de barcode op het stickertje bij het artikel staat, betekent dat dat het artikel eruit gaat." Eye-opener! Dus... als je iets bij de Action ziet wat je vreselijk handig vindt en de rest van je leven wel zou willen blijven gebruiken, kijk dan naar het stickertje op het schap. Streepje door de barcode? Flink inslaan, want volgende keer grijp je grandioos mis. Ze schijnen nogal veel flitsartikelen te hebben die tijdelijk in het assortiment zitten, en die kunnen dan zomaar ineens zijn verdwenen, merkte ik ook opeens toen ik nog wat van die plastic opbergmandjes wilde kopen voor 1,49 euro per twee... Schap leeg! En ja hoor, streepje door de streepjescode, dus uit het assortiment. Balen, want elders zijn ze beduidend duurder. Volgende keer daar dus goed op letten. Gelukkig had het dorp verderop nog wat knijpkatjes liggen, dus meteen maar twee gekocht, eentje als reserve voor thuis.

Gisteren hebben we kat Sam voor het eerst meegenomen voor een ritje in de bus. Eerst even stilstaand wennen zonder tuigje, dat zorgde al voor de nodige stress. Wel alles even verkennen, maar toch vooral vanuit een hoekje met argusogen de boel in ogenschouw nemen. Daarna een stukje rijden naar een park in de buurt, waar hij zijn tuigje omkreeg, maar absoluut niet van plan was om naar buiten te gaan. Veels te eng. Toen mijn vriend hem met tuigje en lijntje buiten zette, wist Sam niet hoe snel hij weer de bus in moest springen. Tijdens het rijden klaaglijk miauwen, maar gelukkig geen paniek. Binnenkort maar eens een nachtje ergens op een camping overnachten, om te zien of hij eet en op de bak gaat. Zo niet, dan moeten we toch op zoek naar een fijn kattenpension. Maar ik blijf hoop houden dat hij lekker mee kan.

Van de week eindelijk weer eens een biertje gedronken met de Fabulous Five, ons vriendinnenclubje. Natuurlijk afgesproken bij de kampeerbus ter inspectie. En zo zaten we met zes vrouwen (een kennis had de bus zien staan en schoof ook gezellig aan) in ons mobiele onderkomen. Kippenhok, gezellig! Enfin, de bus is goedgekeurd, en over de kleur van de nieuwe gordijntjes (nu roodwit geblokt, blehhhh) waren de dames het ook eens, dat moest natuurlijk 70's oranje worden. Nou, ik dacht het even niet. Morgen op stoffenjacht, ik denk zelf aan iets van paars met blauw (paars is toch ook 70's?), maar eens kijken wat er te koop is. Leuk hoor, zo'n piepklein huisje inrichten.

9 opmerkingen:

 1. In aanvulling daarop: bij Kruidvat en volgens mij ook bij trekpleister is zo'n artikel te herkennen aan 'u.a.' dat op het kaartje is geschreven. Zo moesten wij dat tenminste altijd doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kom ook graag bij de action, meestal voor schoolspullen voor de kinderen of een voorraad kleine cadeautjes voor kinderverjaardagen inslaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel plezier met het aankleden van je bus! En bedankt voor de Action tip!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je zou je kat iets kunnen geven wat hij lekker vindt in z'n bakje in de camper en zo proberen te wennen. Wij hebben de katten altijd gewoon in hun reismand met daarin brokken en wat water. Als kattenbak voor in de reismand gebruiken we oude plastic vleesbakken met daarin een plastic zakje en hun grit. Gaat prima, om te verschonen zakje eraf en weg met inhoud en al en een schone erom heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is heerlijk genieten! Paars met blauw vind ik erg mooi. Het is ook van deze tijd. Met al die kleurtjes.
  Succes met de stoffenjacht!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooit zag ik op tv een dierenarts,die adviseerde met een wattenschijfje onder de voetzolen van de kat te wrijven. En dan in de nieuwe ruimte te leggen. Zo ruiken ze hun eigen vertrouwde geur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan het altijd proberen, Izerina, dank voor de tip.

   Verwijderen
 7. Ik heb mezelf ook verpest met de Action en Kringloop, en bovendien eBay. Daardoor ga je wennen aan lage prijzen, waardoor vervolgens alles duur is! Maar wel goed voor de portemonnee.

  Handige tip van de doorgestreepte streepjescode bij de Action. Dat wist ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb een week of 2 geleden nog knijpkatten gehaald bij de Action ten noorden van mij. Ik neem ze altijd mee als ik (ver) op reis ga en laat ze dan ter plekke achter. Dan kunnen bijvoorbeeld kinderen 's avonds nog studeren want dan hebben ze fatsoenlijk licht in plaats van kaarslicht.
  Baalde wel dat ze duurder waren dan de laatste keer, eerst hadden ze die doorzichtige in allerlei kleuren voor een euro ofzo, nu waren ze zo'n beetje het dubbele en egaal van kleur.

  Heb er ook een in de auto liggen, en er hangt er een in de meterkast voor het geval dat de stroom een keer uitvalt. Handige dingen!

  En ontzettend leuk dat jullie een camper hebben gekocht. Geniet van hopelijk heel veel leuke, mooie en bijzondere momenten!

  BeantwoordenVerwijderen