Pagina's

woensdag 15 augustus 2012

Fröbelen

Wat is het toch leuk om weer eens enthousiast met iets nieuws bezig te zijn. In de camper hingen rood-witgeblokte gordijntjes, enkel omgezoomd, dus niet alleen lelijk (in mijn ogen), maar ook al flink rafelig. Ook de bruine kussenbekleding had zijn beste tijd gehad; de laatste eigenaar had er blauwe hoeslakens omheen gepropt. Dus moesten de kussens opnieuw worden bekleed en nieuwe gordijnen worden genaaid. Nu ben ik geen naaiwonder, dus tegen die kussens zag ik behoorlijk op. Gordijntjes was een kwestie van naknippen en dubbel omzomen. Dus rekenden we uit hoeveel stof we voor beide projecten nodig hadden. Voor de zes kussens maar liefst ruim tien meter bij anderhalve meter, dus we voorzagen al een flinke kostenpost, want stof is best duur. Eerst dus maar nadenken over de gordijntjes. Nu had ik de oude donkerblauwe gordijnen uit mijn vorige woning meegenomen en als een soort siergordijnen in de hoeken van mijn huidige slaapkamer gehangen. Voor die ramen zitten al lamellen, dus bedacht ik dat ik die gordijnstof prima kon gebruiken voor de camper. Achter de voorstoelen in de camper hing een gordijn aan haken, zodat je het woongedeelte 's avonds kunt afschermen van de cabine en pottenkijkers. En aan mijn gordijnen zaten natuurlijk al haken, dus een kwestie van afmeten, knippen en naaien. Die dus eerst gedaan. Daarna de gordijntjes voor de achterramen, en eigenlijk was de stof daarvoor te stug, want die schuiven open en dicht over een roede. Het was het dus niet helemaal, en bovendien had ik net niet genoeg stof voor de gordijntjes bij het keukenblok. Wij dus naar de Kwantum, waar de gordijnstof vandaan kwam en waar die ook nog te koop is. Mijn vriend zei: Ik ga gewoon vragen of ze niet nog ergens toevallig een couponnetje van die stof hebben liggen. De verkoper loopt naar achteren en komt terug met een gigantisch gordijn, niet onze stof, maar net iets anders, minder stug en nog een leuker kleurtje en werkje ook. Was door mensen besteld die er niet tevreden over waren. Mochten we hebben voor 5 euro. En daar heb ik dus vanochtend alle gordijntjes van genaaid. Veel en veel beter! De donkerblauwe gordijnen achter de cabine mochten blijven hangen, ik ben niet helemaal gekke gerritje.

Vorige week bewonderde iemand de camper, en toen ik over de kussens begon, riep ze meteen: O, dat doe ik wel, leuk! Pfff, dat was een opluchting, aanbod met beide handen aangegrepen. Op stoffenjacht dus, maar we konden het niet vinden zonder dat we goudgeld moesten uitgeven. Terug in het zonnetje op mijn terras kwam mijn vriend met het verlossende idee: Waarom kopen we geen grote dekbedovertrekken? We zitten als het goed is toch meestal buiten, dus erg slijten zullen de kussens niet, en als we erop slapen komt er nog een hoeslaken overheen. Op de markt vonden we twee stuks, in een leuke streep met drie kleuren blauw, en hoefden in plaats van 70 euro maar 45 euro af te rekenen. We hebben nu dus gordijnen én kussenbekleding voor 50 euro.

Natuurlijk hoeft de dame die de hoezen maakt dat niet voor niets te doen, want het is een beste klus. Wat ze graag zou willen, zei ze, aangezien ze geen auto heeft, is dat wij een salontafeltje voor haar zouden ophalen dat ze heel erg graag wilde kopen. Ze wees het aan in de folder. Kostte 34,95 euro in de aanbieding. En dat vond ik meteen een mooi cadeau voor al haar werk, zo zouden we toch nog voordelig uit zijn, en knieperen over iemand anders rug is natuurlijk niet de bedoeling. Helaas bleek bij de betreffende winkel de aanbieding voorbij, en was het tafeltje weer gewoon 54,95 euro. Elkaar eens aangekeken, maar de beslissing was snel gemaakt. We hebben het tafeltje toch voor haar gekocht, want volgens mij heeft ze het niet breed, en ze was zo weg van dit tafeltje dat we zeker weten dat ze er heel blij mee zal zijn. En zo kwamen we voor stoffering op een totaal van 105 euro. Ook niet slecht, toch?

Diezelfde dag kwam mijn vriends zoon langs. Hij is elektricien en er zaten twee punten in mijn huis waar ik me al maanden kapot aan ergerde. De verlichting bij mijn enorme kledingkast (een hoek) was kapot, en een inbouwspot in het spanplafond van mijn badkamer, precies boven het hoofdeinde van het bad, deed het niet meer en bleef ook niet meer hangen omdat een van de klemmen eraf was geschoten en waarschijnlijk ergens op het spanplafond lag waar we er niet bij konden. Slaapkamerverlichting moest een nieuwe dimmer van 30 euro in, badkamerspot was de trafo van 25 euro kapot. Daarna maar naar de bouwmarkt voor een nieuwe inbouwspot, want die klemmen verkopen ze natuurlijk nergens los. Weer spreekt mijn vriend een verkoper aan en laat de spot zien. O, zei die, we hebben ergens een bak met allemaal van dat soort losse spulletjes. En ja hoor, kregen gratis en voor niets een klem mee. Toch nog een meevallertje dus, al was het al met al een prijzig dagje omdat ik de zoon van mijn vriend nog 20 euro heb gegeven als bedankje. Hij hoefde er niets voor te hebben, maar ach, ze hebben net een kleintje en kunnen het vast goed gebruiken. Ik vind het trouwens niet meer dan logisch dat ik hem er iets voor geef, want in zo'n vak moet je oppassen dat niet opeens de halve wereld je vriend of je kennis is.

Redelijk wat uitgaven dus, maar allemaal erg nuttig en toch behoorlijk consuminderend opgelost. En het fijnste is, behalve dat dat los bungelende kapotte spotje me een doorn in het oog was, dat ik nu weer in bad kan lezen zonder allerlei toeren uit te halen met een klemlampje op een kastdeurtje.

Het plan is om 26 augustus met de camper weg te gaan, hopelijk blijft het dan ook nog even lekker weer. Genieten jullie een beetje van deze heerlijke zonnige dagen?

8 opmerkingen:

 1. Helaas niet echt, ik durf het bijna niet te zeggen maar... (het is te warm). Niet lezen hoor!

  Wat een goede oplossing voor de kussen bekleding, volgens mij gaat het echt heel mooi worden. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijke dat de kussens voor je gedaan worden maar wel wat jammer dat het tafeltje duurder geworden was. Zo al met al ben je toch lekker aan het bezuinigen! En ik duim voor je dat het mooi weer blijft!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Slim idee voor je kussens en altijd fijn als iemand je daar bij wil helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is mij ook nét iets te warm... Maar voor straks veel plezier op stap met de camper!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk dat jullie camper steeds meer jullie huis op wielen gaat worden en heerlijk dat al die klusjes gedaan worden/zijn. Stoffen zijn duur en ook ik loop altijd te kijken naar de prijzen of een coupon .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helemaal top, al die nieuwe plannen. Volgens mij word je er een stuk vrolijker van.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt een fantastisch idee, van die overtrekken! Lief dat iemand het voor je maakt.

  Het is eigenlijk iets te warm. Ik zit nu meer binnen dan buiten. Husband kan er helemaal niet tegen.
  Het mag wel iets minder.

  Veel plezier met de camper straks.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn dat je het zo mooi voor elkaar krijgt. We waren afgelopen weekend in Lingen in Duitsland. Na het werken 's avonds nog lekker even buiten zitten. Wie weet komen we elkaar al camperend ergens tegen. Veel plezier volgende week. Wij gaan de 29e op vakantie. Heerlijk 3 weken trekken.

  BeantwoordenVerwijderen