Pagina's

maandag 24 september 2012

Mobiel

In plaats van heel hard aan het werk te gaan, ben ik vooral aan het rommelen. Achterstallige administratie, beetje opruimen, financiën weer eens op een rijtje zetten, spullen op Marktplaats zetten, van die dingen. Heerlijk op mijn gemakje, ik sta duidelijk nog in de relaxstand.

Tijdens al dat gerommel bedacht ik opeens dat mijn zakelijke mobiele abonnement begin volgend jaar afloopt. Twee jaar geleden nam ik een abonnement met twee nummers, waarbij ik gratis twee laptops en twee smartphones kreeg. Kosten per nummer 18 euro per maand inclusief onbeperkt internet, dus 36 euro totaal per maand. Best veel geld, maar als ik toentertijd een nieuwe laptop had moeten kopen (die ik hard nodig had), was ik meer kwijt geweest. Het plan was toen nog om laptop nummer twee gloednieuw door te verkopen. Dat ging niet door omdat mijn moeder weer thuis kwam uit het verzorgingstehuis en had laten doorschemeren dat ze misschien wel iets met internet zou willen. Dus staat laptop twee nu bij haar. Zelf doet ze er nog niets mee, maar wanneer wij daar zijn, bestellen we samen met haar de boodschappen online, zo raakt ze in ieder geval een beetje vertrouwd met het fenomeen laptop. Toen mijn vriend in juli stopte met werken en dus ook zijn mobieltje moest inleveren, heeft hij het tweede toestel van mijn abonnement in gebruik genomen. Hij betaalt daarvoor alleen de gebruikskosten, want de abonnementskosten moest ik toch al betalen.

Daar valt dus aardig op te besparen, dacht ik zo. Vriendlief gaat een eigen abonnement of pre-paid nemen, dus dat abonnement heb ik vandaag al opgezegd per eerstvolgende vervaldatum. Dat scheelt vanaf januari alweer 18 euro per maand. Mijn eigen abo zou ik wel willen verlengen, maar dat blijkt fors duurder te zijn geworden, kreeg ik aan de telefoon te horen. Als ik mijn zakelijke abonnement wilde overzetten in een goedkoper privéabonnement, kon ik een contractovernameformulier downloaden en invullen. Wat de medewerker er even niet bij had gezegd, was dat dat 68 euro kostte. Dat gaat 'm dus niet worden! Wat voor mij altijd belangrijk was, was dat ik mijn eigen telefoonnummer zou houden, maar toen ik daar even goed over nadacht, vond ik dat opeens helemaal niet meer zo nodig. Gewoon een mailtje en smsje aan alle familie, vrienden en bekenden sturen met het nieuwe nummer.

En zo kwam ik uiteindelijk terecht op de website van supermarkt Deka, hier om de hoek, waar ik de meeste van mijn boodschappen doe. Die hebben ook een mobiel abonnement, pre-paid, startpakket kost 9,95 euro inclusief 10 euro beltegoed. Opladen kan in de winkel en internet kun je per dag (3 euro) of per maand (8 euro) aanzetten met een smsje. Doe je voor 15 euro boodschappen, dan krijg je daar een belminuut bij. Ook zijn er wekelijks producten met extra belminuten. Aangezien ik heel weinig mobiel bel (ik wil vooral bereikbaar zijn), en zo goed als niet internet met dat ding, lijkt me dat een mooie goedkope oplossing waar ik volgens mij niet meer dan een paar euro per maand aan kwijt hoef te zijn. Winst: zo'n dertig euro per maand. Denk dat ik dat maar eens ga proberen. En dan hou ik gewoon lekker mijn eigen ouwe smartphone, want die doet het nog prima.

12 opmerkingen:

 1. Ik mag in december weer overstappen, weet nog helemaal niet wat er te koop is. Maar dat ik minder wil gaan betalen, lijkt me duidelijk. Ik betaal nu 33 euro per maand en bel amper tot niet. Het enige dat ik er mee doe, is mailen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's ook een hoop geld, ja. Mailen doe ik weer niet met mijn mobiel, alleen af en toe een smsje. Succes als je gaat zoeken, het is echt een gevalletje van door de bomen het bos niet meer zien.

   Verwijderen
 2. Dat is iets op het lijstje voor volgend jaar bij mij. pas in oktober loopt het af, maar ik weet nu al dat ik goedkoper uit ga zijn, omdat ik nog nauwelijks bel of sms en dus een stukken lager abonnement kan nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij woedt er zo'n concurrentiestrijd bij die maatschappijen dat je denk ik altijd wel iets goedkopers of met leuke extraatjes kunt vinden. Leuk vooruitzicht, toch?

   Verwijderen
 3. Even een opmerking:
  Wanneer je abo afloopt, hoef je niet over te stappen. Je kunt het abo ook tegen dezelfde voorwaarden door laten lopen, dus eigenlijk niets doen en niet ingaan op voorstellen voor een ander abo. Mijn man heeft op deze manier al jaren hetzelfde abo, maar tegen voorwaarden die je tegenwoordig niet meer kunt krijgen. Nu is dat welliswaar particulier en ik weet niet of het ook voor zakelijke abo's geldt, maar dat zou ik eens nagaan, als je tevreden bent met datgene wat je nu hebt.

  Greetz,
  Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik nagevraagd Jacqueline, maar het zakelijke abonnement dat ik destijds afsloot bestaat niet meer, en is vervangen door een ander dat het eerste jaar 25 euro kost en daarna 35 euro per jaar. Dat ga ik dus echt niet doen. Maar bedankt voor het meedenken, het wordt gewaardeerd.

   Verwijderen
  2. 25 euro per maand en daarna 35 euro per MAAND natuurlijk...

   Verwijderen
  3. Toch nog even eigenwijs:
   Het abo van mijn vriend bestaat ook niet meer, maar een bestaand contract mag niet zomaar aangepast worden. Uiteraard gaan ze dat zelf niet toegeven, dus er wordt gedaan alsof je MOET verlengen/overstappen. Vraag eens heel specifiek of je het niet 'gewoon' door kunt laten lopen.
   Maar ja, wellicht zit het met zakelijke abo's anders. Beschouw dit dan maar als niet geschreven ;-)

   Greetz,
   Jacqueline.

   Verwijderen
 4. 100 belminuten per maand, 3 euro bij Tele 2 via United Consumers, ik weet nog niet of het me gaat bevallen, maar het gaat begin oktober in bij mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook een koopje, neem je dan je oude nummer mee?

   Verwijderen
 5. Dertig euro! Dat is makkelijk verdiend! Een goed idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er zijn vergelijkingssites waar je kunt zien, welke aanbieder nu prepaid het goedkoopst is. Er zijn ook sites waar je je belgedrag in kunt vullen en dan rolt er vanzelf uit, welk abbo of prepaid het handigst en verstandigst is.
  Ben laatst bijna overgestapt naar Tele2 maar bij Tele2 kun je niet je nummer meenemen als je naar prepaid gaat, wel als je naar een abbo gaat. Laat dan maar! Tele2 heeft ook op enkele plekken in Nederland geen dekking, zoals wijk waar een vriendin woont.

  BeantwoordenVerwijderen