Pagina's

vrijdag 21 september 2012

Isse weer....

Terug van weggeweest. Toch bijna drie weken volgehouden met het vooraf gestelde budget. Het had goedkoper gekund, dat geef ik volmondig toe, maar over het algemeen hebben we geen gekke dingen gedaan, en een mens wil wel eens wat.

Eerst maar even het wel en wee van rode kater Sam. De conclusie is: Sam vindt "lekker een stukje rijden" níét leuk. Sterker nog, het arme beest heeft last van wagenziekte. Overgeven onderweg dus zodra we iets te veel bochten of drempels namen. De eerste dag at en dronk hij ook niet, zo was hij van slag. Ik had er dus een hard hoofd in. Besloten werd om in ieder geval korte afstanden te rijden, en zo veel mogelijk rekening met ons kattenbeest te houden. Op dag twee begon Sam te drinken, de ochtend erop wilde hij ook wel wat eten en kreeg hij weer praatjes. Een pak van mijn hart! In Duitsland gingen wij op zoek naar een dierenarts, van wie we druppeltjes tegen reisziekte meekregen. 's Morgens ruim een uur voor het rijden gaan geven, en hij heeft geen keer meer overgegeven. Weer een pakje van mijn hart... Tijdens het rijden, of liever gezegd zodra de voorportieren werden dichtgeslagen, dook meneer diep weg onder zijn slaapzak en sliep de reis uit. Pas wanneer we een tijdje stilstonden en er activiteiten rond de camper plaatsvonden zoals stoeltjes en tafeltje buitenzetten, dook hij weer op om flink om eten te zeuren, de kattenbak te gebruiken en de oren van ons hoofd te miauwen. Naar buiten gaan had niet zijn interesse, wat voor ons erg makkelijk was, want we konden de deur (als wij voor de camper zaten natuurlijk) gewoon openlaten.

 
Af en toe kwam hij even op de drempel zitten om de nieuwe lucht op te snuiven, maar binnen was het toch het fijnst, vooral wanneer de baasjes 's avonds ook naar binnen kwamen en hij alle aandacht kreeg. Maar dat rijden... het zal nooit zijn hobby worden. Dus bleven we steeds twee of drie dagen op dezelfde plek, en hebben we op de terugreis na niet meer dan honderd kilometer op een dag gereden.

Onze vakantie speelde zich daardoor voornamelijk af in België, het noorden van Luxemburg en het westen van Duitsland. Voor september hebben we bijzonder mooi weer gehad, wat een gelukje was, want van naar Zuid-Frankrijk of Italië rijden was met ons budget dit keer gewoon geen sprake.

We hebben prachtige wandelingen gemaakt en pittoreske stadjes verkend, af en toe een terrasje gepikt of uit eten geweest. Onze ogen uitgekeken in de gigantische supermarkten in Luxemburg en Duitsland, dat werd op een gegeven moment zelfs ook een uitje, gezellig een uurtje naar een supermarkt (kijken, kijken, niet kopen...). Op leuke campings gestaan, heerlijk ons luie draaitje gevonden. En toen het op een ochtend nog koud was en de zon nog even op zich liet wachten, heb ik zelfs een paar uur lekker binnen zitten werken. Dat gaat dus ook prima, goed om te weten voor als we eens echt lang weg willen.

En dat echt lang weg, dat willen we komend voorjaar gaan doen. Ons doel nu dus: Heel hard sparen! Op papier zetten hoeveel we per dag nodig hebben voor overnachtingen, boodschappen, benzine en andere uitgaven. Mijn vriend mijmert al over drie maanden weg.... Ik heb dan ook heel veel zin om deze winter hard aan het werk te gaan, met het gevoel dat nu echt concreet ergens voor te doen. Dat mijn buffertje en spaarpotje voor zware tijden niet zullen toenemen, daar heb ik me bij neergelegd. It's now or never, I ain't gonna live forever, zoals een deel van de tekst luidt van het nummer van Bon Jovi dat mij afgelopen zomer zo trof toen mijn vriend was gestopt met werken en we over de aanschaf van een campertje mijmerden. En dus plakte ik op een mooie zonnige vakantiedag dit op de zijkant van onze bus:


Want zo is het!

11 opmerkingen:

 1. Geweldig dat poes het op deze manier ook leuk vind.En ik kan me voorstellen dat je uitkijkt naar meer,langer.Hier zeg ik vaak:niets brengt zoveel rust als een genomen besluit(gepikt van een kalender ooit)en dat telt ook voor besluiten die buitenstaanders soms niet zo slim/goed/leuk/... vinden.Jullie besluit en niets kan daar tegenop.Op naar de voorpret!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat lijkt mij wel een heel erg fijne vakantie geweest. Heerlijk veel rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig,dat de poes minder reisziek was. Misschien went het op den duur. Dat was bij onze hond ook zo. Succes met sparen,zo'n lange vakantie is heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat Sam mee kon! Onze kat ging vroeger ook altijd mee in de caravan. Hij mocht los; maakte ook altijd een rondje, maar kwam netjes weer terug. En een enkele keer moesten we hem bij de buren uit de voortent halen :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat klinkt die vakantie heerlijk en wat hebben jullie een leuke plannen. Ik word er een beetje jaloers op, maar je hebt gelijk, dat je beter nu kunt genieten en in het heden leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kippenvel over de tekst op jullie busje (mooi gedaan trouwens!) want het is zó waar. Geniet van het moment! En dan nu lekker mijmeren en sparen voor de nieuwe reis, wat een leuk vooruitzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Uit je blogje klinkt dat jullie het heel leuk en gezellig hebben gehad :-D
  En Sam, ach hij went heus wel..
  Alhoewel wij hebben 1 kat gehad die iedere week mee ging naar de camping en dan 1.5 uur heen en weer terug aan een stuk zat te schreeuw *zucht*
  Gelukkig doet Sam dat niet!
  Wat mooi dat hij de camper zelf niet uit wilde!

  Nou Meid lekker sparen voor de 3 maanden!
  Gaat je lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sam gaat er op den duur vast wel aan wennen!
  En wat klinkt je reis heerlijk. Fijn hoor deze reisplannen, dan heb je vooraf ook al voorpret. Het klinkt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk dat jullie het zo goed hebben gehad! Je inspireert me om niet alleen zuinig te leven, maar vooral ook het doel daarbij goed onder ogen te houden: mijn huisje aan zee, te zijner tijd. En met je mooie tekst op de bus - zul je vast ook andere voorbijgangers inspireren....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk, die tekst op het busje...en zo waar! Fijn dat jullie genoten hebben, en heerlijk om zo'n goed vooruitzicht te hebben voor komend voorjaar.
  En met Sam komt het ook vast goed, die went langzaamaan wel.

  BeantwoordenVerwijderen