Pagina's

zondag 28 oktober 2012

Tijd voor mezelf

Na acht werkdagen van een uurtje of tien vond ik het vandaag even welletjes. Mijn nieuwe vertaling gaat als een speer, dus na vanochtend te hebben uitgeslapen en toch nog drie uurtjes op de toetsen te hebben gerammeld, gaf ik mezelf de rest van de dag vrij. Ik had het koud, de cv was nog niet aan en ik vond het nog te vroeg voor de houtkachel. Dus besloot ik om warmte met iets lekkers te combineren en bakte voor het eerst in ik weet niet hoe lang een cake. De restwarmte van de oven was voldoende om de ergste kou uit het huis te verdrijven en de cake smaakte uitstekend. Toch bleef ik het gevoel houden dat ik dringend weer eens wat quality-time met mezelf moest doorbrengen. Vroeger zou ik onmiddellijk naar de sauna zijn gespurt, maar aangezien het volgende scheepje met geld pas half november komt, kon ik dat vooral geestelijk even niet voor mezelf verantwoorden.

Een middagje sauna kost aan entree al 16 euro, en dan komt er natuurlijk altijd nog wel een hapje en een drankje bij. Dus gaf ik een slinger aan de thermostaat (die niet wist wat 'm overkwam, want hij staat echt nóóit op 21 graden) en trok wat luchtigs aan. Ik moest sowieso nodig mijn haar wassen en snuffelde wat in mijn voorraad. Van een halve banaan, twee eetlepels olijfolie en een halve eetlepel honing maakte ik in een handomdraai een smeuïg haarmasker in mijn magische blendertje. Haren ingesmeerd, aluminiumfolie eromheen gewikkeld en daaromheen een handdoek. Daarna een nieuw maskertje gemaakt van griekse yoghurt, olijfolie en honing, en daarmee mijn gezicht en decolleté ingesmeerd. Vervolgens lui op de bank neergeploft met een boek (doe ik in de relaxruimte van de sauna tenslotte ook). Na een half uurtje sprong ik onder de douche om de maskertjes uit en af te spoelen, natuurlijk met een lekker scrubje erbij. Straks gaat de thermostaat weer naar de gebruikelijke 19 graden en de houtkachel aan. Luie stoel ervoor trekken en lekker lezen met een kop groene thee en een verse plak cake erbij. Pure verwennerij die vele malen goedkoper is dan alleen al de entree van de sauna. En hoe mijn haar nu zit? Dat kan ik jullie nog niet vertellen, want daar zit nog een handdoek omheen gewikkeld. Maar de rest van mij is in ieder geval knuffelzacht en weer helemaal ontspannen.

6 opmerkingen:

 1. Geweldige oplossing!Geniet nog even van de avond!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik lees je stukje met een glimlach. Volgens mij heb je vreselijk genoten! Fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zul jij je ontspannen voelen. Ik in ieder wel, na het lezen van je logje!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, ik zie je al helemaal zitten, met die fruitschaal op je hoofd :)

  Klinkt prima allemaal.

  Ik ga zo ook nog even zwaar aan de scrub en maskers. Moet nog even acclimatiseren na een week Barcelona en zalige temperaturen :S

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed dat je tijd voor jezelf neemt! Ik wil dat ook, maar kan me zelf maar moeilijk tot stilstand krijgen. Ik zie je helemaal zitten met je lekkere plak verse cake bij de houtkachel. Ik ga hem ook aanmaken!

  BeantwoordenVerwijderen