Pagina's

dinsdag 27 november 2012

Gaat lekker zo...

Begaf eerst mijn wasmachine het (die nog steeds kaduuk staat te wachten tot ik weer geld heb om een monteur te laten komen), kwam daarna het nieuws over de poreuze en doorlekkende terrasmuur die waarschijnlijk moet worden vervangen, en begon vervolgens mijn auto zorgwekkende geluiden te maken. Vanochtend dus maar naar de garage gebracht. Word ik net gebeld: remblokken rondom dusdanig versleten dat de remcilinder linksachter aanloopt, wat het vreemde geluid veroorzaakt. Kosten: 370 euro. En het geld van mijn laatste factuur is natuurlijk nog niet binnen, zodat ik als de wiedeweerga (alweer) geld van mijn buffer moest overmaken, waar inmiddels bedroevend weinig van over is. Ben er best een beetje chagrijnig van. Hier valt als kleine zelfstandige bijna niet tegenop te werken.

Maar ik laat me niet kisten! Ik heb een dak boven mijn hoofd, genoeg eten in huis, een fijne houtkachel en een werkende c.v. (hoewel de thermostaat de laatste dagen erg raar doet en op de raarste momenten aan- en afslaat, oeps...), nog voldoende werk, een lieve vriend en een heerlijke knuffelkat. Ik haat het soms dat geld zo belangrijk is.

13 opmerkingen:

 1. Balen is dat, zo zaten wij ook met hoge kostensoort de auto's.. En onze wasmachine begint nu wel heel erg een opstijgend vliegtuig na te doen.. Hoop dat het nog even goed gaat!

  Succes ermee en inderdaad maar denken aan zaken die je gelukkig maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo vervelend altijd dat soort dingen. Hier is de CV ketel sinds gisteravond kapot, morgen komt de monteur en ik houd mijn hart nu al vast.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat balen zeg! Wij hadden laatst ook zo'n reeks; kapotte kraan, kapotte vaatwasser, bijna kapotte wasmachine, verstopte afvoer... :/ De kraan heb ik zelf gefixt, de vaatwasser en wasmachine werden grotendeels gedoneerd door lieve schoonouders en de afvoer bleef gelukkig onder de 100 euro, maar was nog steeds balen. Ik herken het wel hoor, er is inderdaad bijna niet tegenop te werken. Of te incasseren...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan niets anders dan het met je eens zijn. Wij hebben hier alles, maar toen Vlam geen inkomen had, liep de spanning torenhoog op. Waarom? Om geld! AARRGGH!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Soms lijken alle onkosten tegelijk te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben zo blij dat ik sinds eind sept. een nieuwe wasmachine heb, ben een aantal jaren aan het kl**tviolen geweest met dat vorige ding. Maar het blijft natuurlijk wel een rib uit je lijf.

  Oh, een doorlekkende terrasmuur, dat wil je nu in deze maanden ook net niet hebben.... Geeft waarschijnlijk extra vocht in huis, waardoor het langer duurt voordat je die ruimte warm hebt. Echt balen hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 't Is niet alleen het goede wat in 3-en komt, vervelende dingen ook en die vaak nog eens dubbel,
  sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is er mis met je wasmachine? heb je zelf alles gecontroleerd wat er te controleren viel? Bijvoorbeeld het filter? En als je het filter eruit haalt, kun je dan helemaal achterin kijken of er misschien een beugel van een bh in zit? En voor je thermostaat, loopt die op batterijen? Nieuwe batterijen verhielpen bij ons het euvel.

  Succes
  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je tips, Siebrie, maar ik zou ik niet zijn als ik de wasmachine niet al zou hebben opgemaakt en zou hebben opgezocht wat het euvel kan zijn. Alleen de trommel draait niet, dus waarschijnlijk (hopelijk) zijn het de koolborstels. De aandrijfriem ziet er nog goed uit. Die koolborstels zou je zelf moeten kunnen vervangen, maar ze zitten bij mijn wasmachine op een plek waarbij eerst de hele trommel eruit zou moeten, dus daar begin ik niet aan, er zijn grenzen. Een beetje monteur draait daar zijn hand denk ik niet voor om, dus hopelijk gaan de kosten meevallen. Het zou ook nog een condensator van de motoraansturing kunnen zijn, maar ook daar waag ik me niet aan.

   Verwijderen
 9. Ik lees altijd mee hier, ik heb nog een aantal tijdschriften genoeg 95, 87, 86, 85, 84 voor je en de geldgids en twee bladen radar, als je interesse hebt kan je mailen naar boekenwinkelbol@gmail.com.

  Groetjes,

  Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat zijn van die baalkosten inderdaad! Maar er komen vast snel weer betere tijden.

  BeantwoordenVerwijderen