Pagina's

zondag 16 december 2012

Wat vliegt de tijd

Helemaal niet erg, hoor, dat de maand december omvliegt; wat zal ik blij zijn als het 1 januari is, een nieuw jaar, nieuwe kansen. En dan maar hopen dat het eindelijk weer eens een jaartje zonder ellende wordt. Het jaar 2011 was rampzalig, maar 2012 was ook allesbehalve een feestjaar. Begin dit jaar overleed de vader van mijn vriend, mijn vriend zelf kwam in een langslepend en slopend uitkoopproces terecht wat zijn werk betreft, en vorige week overleed een oude vriend van mij die al heel lang ziek was. Voor hem was ik blij dat er een eind aan zijn onmenselijke en hopeloze situatie was gekomen, maar het blijft een schok. Ik kende hem al ruim twintig jaar. Dinsdag was de begrafenis, en ik heb behoorlijk last van naweeën. Ik vind het nogal wat als er iemand van je eigen leeftijd op zo'n afschuwelijke manier overlijdt. Het maakt je weer zo bewust van je eigen sterfelijkheid, en roept vragen op als: Hoe lang heb ik zelf eigenlijk nog? Ik blijf daar niet in hangen, hoor, maar ik heb wel het gevoel dat ik meer moet gaan leven, en vaker leuke dingen moet doen. Zeker in dit donkere seizoen ben ik erg geneigd tot binnenblijven en de winter 'uitzitten', maar eigenlijk is dat natuurlijk erg zonde van mijn tijd, hoe nuttig hard werken ook is.

Ik ben deze week maar weer eens begonnen met echt eten maken, in plaats van hapsnap sneetjes brood te eten en hooguit een ei te bakken en een bos worteltjes en een halve stronk broccoli naar binnen te werken om het toch een beetje gezond te houden.  Zo maakte ik vier liter erwtensoep, genoeg om van te eten, om weg te geven, en om in te vriezen. En ik maakte weer eens een lekkere kipcurry en een aardappel-spinaziecurry. En gisteren een enorme schaal lasagna, ook om te eten, weg te geven en in te vriezen. Ik heb mijn receptenmap doorgespit en er wat recepten uitgehaald die ik een tijd niet heb gemaakt, hopelijk houdt deze kookmanie nog even aan.

De monteur heeft de wasmachine van de week trouwens voor overleden verklaard, evenals mijn vaatwasser, maar die laatste had ik zelf al opgegeven. Meteen een nieuwe wasmachine besteld, en tegelijk een verduisterend gordijn voor mijn enorme voorraam, waar nu alleen vitrage voor hangt en waar behoorlijk wat kou vanaf komt. Jammer dan dat mijn factuur nog steeds niet is betaald, ik ga het gezellig maken in huis! Niet met kerstherrie, maar met dingen waar ik de komende jaren ook nog iets aan heb.

En straks ga ik lekker onder mijn fleecedekentje naar The Curious Case of Benjamin Button kijken, een film die ik een tijd geleden zag, en waar ik helemaal niets van verwachtte (ben sowieso niet zo'n fan van Brad Pitt), maar waar ik erg van onder de indruk was.7 opmerkingen:

 1. Ooooh, dan ga je een heerlijke filmavond tegemoet, die film kan je gerust vaker zien,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij gaan de film zo kijken , ik ben benieuwd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt heerlijk! Geniet van je avond.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gecondoleerd nog met je vriend. Naar voor je...

  Op naar een betere week. Met werkende apparaten, betaalde facturen en een hoop warmte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Hakt er toch altijd in. Ik hoop echt op een beter 2013.

   Verwijderen
 5. Het voordeel van zo'n snertjaar is dat het bijna alleen maar beter kan worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, ja, dat zeiden we aan het eind van 2011 ook tegen elkaar, maar dat heeft niet zo best uitgepakt. Beter zou fijn zijn!

   Verwijderen